webPortal STIJENA

Bosanac izmislio novu sportsku disciplinu

Ko najbrže smota duhan njegova je nagrada. Mostarac Rešad Babović izmislio je novu sportsku disciplinu i pokrenuo „Škija ligu“.
„Škija“ je tradicionalni hercegovački naziv za duhan, a Rešad kaže da je to simbolični naziv koji razumiju svi.

„Cigarete su preskupe, akcize koje su uveđene poslednjih godinu dana pretvorile su kupovinu kutije cigareta u vrhunski luksuz samo za one koji mogu izdvojiti veliki novac – jer ako u jednoj porodici dvoje ili troje kupuje po dve kutije cigareta dnevno, to je skoro 15 KM što je dovoljno da četvoročlana porodica 'preživi' dan i obezbjedi tri skoromna obroka. Ako je država računala da će samo budžetski korisnici nastaviti da kupuju cigarete, mislim da su se i tu prevarili", kaže Babović u razgovoru za agenciju Anadolija.

Nova sportska disciplina, koju je pokrenuo ovaj Mostarac, zapravo predstavlja prvenstvo BiH u pravljenju cigareta od duhana mašinicama.

„Veliki broj ljudi koji puše u zadnje vrijeme prelaze na škiju i pravljenje cigareta, mašinice za pravljenje cigareta najprodavaniji su aparat u Mostaru i vjerovatno i u BiH“, kaže Rešad Babović.

On je objasnio da su pravila takmičenja jednostavna. Odvijaće se u više disciplina, od brzine pravljenja cigareta mašinicom, motanja škije u ćate, do ocijene kvaliteta i sličnosti napravljenih cigareta onim pravim.


(smedia)

Pročitajte i.....

Written on 19/05/2013, 20:09 by emir
uskoro-pocinje-izgradnja-savremenog-zatvora-u-bihNa tender za izgradnju državnog zatvora u Istočnom Sarajevu, čiji je početak gradnje planiran na jesen ove godine, do sada se prijavio veliki broj domaćih i stranih firmi. Glasnogovornica...
Written on 07/03/2013, 17:51 by admin
susic-objavio-spisak-za-grcku-misimovic-i-pandza-ponovo-sa-zmajevimaSafet Sušić je danas objavio spisak igrača na koje može računati u uzvratnoj kvalifikacionoj utakmici protiv Grčke, koja će biti odigrana 22. marta na stadionu Bilino polje u Zenici. Na spisku se...
Written on 23/03/2013, 18:36 by admin
senad-hadzic-vec-pjeske-krenuo-za-brazilZbog malih plata, još manjih penzija, nezaposlenoti, zbog kriminala, korupcije i nepotizma, rijetke su prilike za radost Bosanaca i Hercegovaca. Pobjeda reprezentacije BiH protiv Grčke 3:1 na Bilinom...
left

Zabava

Linkovi