webPortal STIJENA

Bosanac izmislio novu sportsku disciplinu

Ko najbrže smota duhan njegova je nagrada. Mostarac Rešad Babović izmislio je novu sportsku disciplinu i pokrenuo „Škija ligu“.
„Škija“ je tradicionalni hercegovački naziv za duhan, a Rešad kaže da je to simbolični naziv koji razumiju svi.

„Cigarete su preskupe, akcize koje su uveđene poslednjih godinu dana pretvorile su kupovinu kutije cigareta u vrhunski luksuz samo za one koji mogu izdvojiti veliki novac – jer ako u jednoj porodici dvoje ili troje kupuje po dve kutije cigareta dnevno, to je skoro 15 KM što je dovoljno da četvoročlana porodica 'preživi' dan i obezbjedi tri skoromna obroka. Ako je država računala da će samo budžetski korisnici nastaviti da kupuju cigarete, mislim da su se i tu prevarili", kaže Babović u razgovoru za agenciju Anadolija.

Nova sportska disciplina, koju je pokrenuo ovaj Mostarac, zapravo predstavlja prvenstvo BiH u pravljenju cigareta od duhana mašinicama.

„Veliki broj ljudi koji puše u zadnje vrijeme prelaze na škiju i pravljenje cigareta, mašinice za pravljenje cigareta najprodavaniji su aparat u Mostaru i vjerovatno i u BiH“, kaže Rešad Babović.

On je objasnio da su pravila takmičenja jednostavna. Odvijaće se u više disciplina, od brzine pravljenja cigareta mašinicom, motanja škije u ćate, do ocijene kvaliteta i sličnosti napravljenih cigareta onim pravim.


(smedia)

Pročitajte i.....

Written on 09/02/2015, 13:52 by emir
bosanski-lokum-i-rijeka-una-atrakcija-na-najvecem-sajmu-hrane-u-svijetuBosanski lokum i rijeka Una definitno su atrakcija na sajmu hrane i ugostiteljstva „Gulfood" koji se od od 8. do 12. februara održava u Dubaiu, piše bh. novinska agencija Patria. Osim Bosanskog lokuma...
Written on 23/12/2012, 10:32 by admin
sad-razvijena-vakcina-protiv-rakaNaučnici na Institutu Rozvel Park u SAD razvili su vakcinu za koju tvrde da uništava ćelije raka i sprečava ponovno vraćanje bolesti Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, američka agencija za kontrolu...
Written on 07/08/2014, 10:38 by emir
velike-guzve-mjestani-zeljeznog-polja-blokirali-put-m17Mještani Željeznog Polja u Općini Žepče blokirali su danas oko 11 sati magistralni put M17 na putu Zenica - Doboj kako bi izrazili nezadovoljstvo što tri mjeseca nakon poplava njihova egzistencijalna...
left

Zabava

Linkovi