webPortal STIJENA

Bosanac izmislio novu sportsku disciplinu

Ko najbrže smota duhan njegova je nagrada. Mostarac Rešad Babović izmislio je novu sportsku disciplinu i pokrenuo „Škija ligu“.
„Škija“ je tradicionalni hercegovački naziv za duhan, a Rešad kaže da je to simbolični naziv koji razumiju svi.

„Cigarete su preskupe, akcize koje su uveđene poslednjih godinu dana pretvorile su kupovinu kutije cigareta u vrhunski luksuz samo za one koji mogu izdvojiti veliki novac – jer ako u jednoj porodici dvoje ili troje kupuje po dve kutije cigareta dnevno, to je skoro 15 KM što je dovoljno da četvoročlana porodica 'preživi' dan i obezbjedi tri skoromna obroka. Ako je država računala da će samo budžetski korisnici nastaviti da kupuju cigarete, mislim da su se i tu prevarili", kaže Babović u razgovoru za agenciju Anadolija.

Nova sportska disciplina, koju je pokrenuo ovaj Mostarac, zapravo predstavlja prvenstvo BiH u pravljenju cigareta od duhana mašinicama.

„Veliki broj ljudi koji puše u zadnje vrijeme prelaze na škiju i pravljenje cigareta, mašinice za pravljenje cigareta najprodavaniji su aparat u Mostaru i vjerovatno i u BiH“, kaže Rešad Babović.

On je objasnio da su pravila takmičenja jednostavna. Odvijaće se u više disciplina, od brzine pravljenja cigareta mašinicom, motanja škije u ćate, do ocijene kvaliteta i sličnosti napravljenih cigareta onim pravim.


(smedia)

Pročitajte i.....

Written on 26/01/2013, 09:18 by admin
kakve-poljupce-vole-zene-a-kakve-muskarciRezultati novog istraživanja pokazali su da jačem polu najviše prijaju vlažni i pomalo divlji poljupci, dok dame uživaju u tome da se ljube dugo i nježno. Čini se da poljubac između muškarca i žene...
Written on 11/01/2013, 18:01 by admin
najjeftinije-cigarete-uskoro-ce-kostati-5-kmUsklađivanjem akciza s praksom Europske Unije cigarete će i kod nas biti sve skuplje i skuplje prenosi Radio Dobre Vibracije pozivajući se na riječi glasnogovornika Uprave za neizravno oporezivanje...
Written on 16/04/2013, 21:14 by emir
plutala-28-godina-do-usca-neretve-stigla-poruka-u-boci-iz-kanadeNa ušće Neretve je doplutalo pismo u boci koje je prije 28 godina poslano iz daleke Kanade. Kitesurferi kojima je ušće Neretve jedno od omiljenijih mjesta zbog pogodnih vjetrova su se iznenadili kada...
left

Zabava

Linkovi