webPortal STIJENA

Policajci su mog sina gurnuli na ogradu, a mene napali!

Elvira M, majka 14-godišnjeg Anela M, obratila se redakciji sarajevskog Oslobođenja tvrdeći da su njenog sina 3. februara policajci povrijedili i nevinog optužili da je slomio stakla na Crkvi svetog Ante Padovanskog u Lukavcu.

S druge strane, Izudin Šarić, portparol MUP-a TK-a, demantuje da su policajci povrijedili maloljetnika, te dodaje da je dječak osumnjičen na osnovu izjava njegovih kolega.

Naime, Elvira M. priča da je njen sin tog dana izašao s drugovima da prošeta, a kada se vratio kući, imao je krvavo lice i posjekotinu pored oka. Dodatno je, kaže, bila zabrinuta jer je njen sin osam godina dijabetičar, te dodaje kako su joj Anelovi drugovi objasnili da je njenog sina policajac gurnuo na ogradu, te se on tako povrijedio.

- Uskoro su se naši životi pretvorili u košmar. Kada smo otišli u PU Lukavac, na vratima su supruga i mene dočekala tri policajca. Zatražila sam ime osobe koja je povrijedila mog sina, a dobila prijetnje, a kada smo ušli u hodnik Policijske uprave, oko nas se okupilo nekoliko policajaca. Ponovo sam pitala ko je povrijedio mog sina, a isti policajac koji mi je prijetio pred ulazom, u stanici mi se unio u lice. Zaprijetio mi je prstom, opsovao Boga, te me udario u grudni koš i izbio mi vazduh. Njegove kolege su sve nijemo posmatrale. Osoba koja bi trebala da štiti mene, mog sina i sve nas, povrijedila je mog sina, meni prijetila i udarila me pred desetak osoba... Nisam mogla da vjerujem, bila sam u šoku, ali to je tek početak našeg košmara, kaže Elvira M.

Ona dodaje da je 4. februara sa sinom došla u policiju u Lukavcu da se žali i da Anel da izjavu.

"Sin je rekao da su oko 19 sati njih petorica prolazili pored crkve. Anel i još jedan dječak su samo stajali, a ostala trojica su pokušavala da grudvom prebace krov crkve. Tada su iz sivog golfa dvojke izašli policajci, počeli vikati i psovati", priča Elvira M.

Prema njenim riječima, Anel M. je u policiji rekao da su njegova tri druga pobjegla, a on je krenuo prema ogradi. Međutim, jedan od policajaca ga je gurnuo na ogradu te je zadobio posjekotinu na licu i povredu oka. Kada ga je policajac vidio krvavog, okrenuo se i otišao.

"Međutim, tokom saslušanja rečeno nam je da policiju ne zanima šta se desilo 3. februara, nego za period od 20. do 25. januara, te 1. februara kada su razbijena stakla na crkvi. Uzalud sam pokušavala objasniti da moj sin uopšte nije bio kući, nego kod nane, pošto je bio raspust, a 1. februara je pola sata bio napolju s drugom i pojeo pizzu, a potom se vratio kući, da taj obrok pokrije injekcijom inzulina", veli Elvira M, dodajući da je bila očajna jer su joj nevino dijete optužili za razbijanje stakala.

"Kakva je to policija kada nanosi povrede maloljetnicima i napada njihove majke, te ih vrijeđa i prijeti im? Doznala sam da spornog policajca štiti njegov prijatelj – načelnik Lukavca, koji pripada stranci SDA. Onda sam saznala da su taj policajac i njegov kolega, koji su povrijedili mog sina, slično uradili i 20. aprila 2012. kada su jednog maloljetnika udarali u PU Lukavac, te je on završio u bolnici. Bio je u teškom psihičkom stanju te se i danas liječi. Pitam se u koga da mi vjerujemo? Kako da objasnim nevinom djetetu da je upućen u Tužilaštvo, iako nije ništa uradio. Da li da mu kažem da treba da vjeruje u institucije koje su ga ovako mladog iznevjerile...", pita se Elvira M.

Šta kažu zvanični izvori

Izudin Šarić, portparol MUP-a TK-a, potvrdio je da su policajci 25. na 26. januar i sa 1. na 2. februar obaviješteni da su razbijena stakla na crkvi u Lukavcu.

Patrola je, kako ističe, trećeg februara zatekla pet maloljetnika, koji su grudvama gađali crkvu. Policajci su s jednim maloljetnikom otišli u stanicu i uzeli od njega izjavu. Taj maloljetnik identifikovao je ostalu četvoricu, koji su pozvani na saslušanje.

Šarić ističe da su tokom krim-obrade ostali maloljetnici priznali da su 25. na 26. januar i sa 1. na 2. februar razbili pet stakala na crkvi.

"Sin gospođe koja se došla žaliti u policiju povrijedio se, najvjerovatnije, bježeći od policije. Ona je uputila predstavku na rad policije, koja je proslijeđena Jedinici za profesionalne standarde MUP-a TK-a. Ta žena se u Policijskoj stanici ponašala nedolično, no policijski službenici nisu reagovali, niti je bilo primjene sile u stanici", rekao je Šarić.

Na upit da li u PU Lukavac postoji videonadzor te da li su pregledani snimci, kako bi se utvrdilo šta se desilo u stanici, Šarić je odgovorio da nije siguran.

(oslobođenje)

Pročitajte i.....

Written on 07/01/2013, 13:32 by admin
prevario-lopova-laznim-profilom-i-vratio-svoj-iphonePošto živimo u doba modernih uređaja poput iPhonea, velika je mogućnost da nam oni budu ukradeni. Svi žele novi smartphone, tablet, kompjuter ili neki drugi uređaj kompanija kakva je Apple. Ukoliko...
Written on 06/03/2013, 15:44 by admin
test-daha-u-90-posto-slucajeva-uspjesno-otkriva-rak-zelucaAparat sa senzorima, koji u dahu prepoznaju nano čestice tj. kemijske spojeve specifične za rak, mogao bi postati alternativa bolnoj i neugodnoj gastroskopiji Senzori koji detektiraju kemijske spojeve...
Written on 03/04/2015, 20:38 by emir
kako-je-seselj-pisao-pozdercu-dragi-hamdija-maksuz-selamU martu 1987. Vojislav Šešelj uputio je otvoreno pismo Hamdiji Pozdercu, tadašnjem članu Predsjedništva Jugoslavije. Pismo je nastalo u vrijeme sveopće kampanje, uglavnom vođene iz Beograda, protiv...
left

Zabava

Linkovi