webPortal STIJENA

"Građani BiH neće moći ulaziti u Hrvatsku": Predsjedništvo BiH nije usvojilo Ugovor o graničnim prijelazima

PREDSJEDNIŠTVO BiH na današnjoj sjednici dalo je suglasnost za ratifikaciju 35 raznih vrsta ugovora,

sporazuma i memoranduma, ali ne i za one o zaključivanju ugovora između BiH i Hrvatske o graničnim prijelazima i pograničnom prometu od čijeg potpisivanja ovisi hoće li građani BiH i nakon 1. srpnja moći ući u Hrvatsku čak i s biometrijskim putovnicama.

Protiv ratifikacije sporazuma glasao je predsjedavajući Predsjedništva Nebojša Radmanović. Kako je pojasnio, učinio je to zato što je ugovore parafirala "nelegalna komisija, na što je iz Predsjedništva upozoreno još prije 15 dana", javljaju bosanski mediji.

Dodao je da je ministar sigurnosti Fahrudin Radončić ignorirao tu činjenicu te da je unatoč tome staro povjerenstvo koje nije imalo mandat poslao parafirati ugovor s Hrvatskom u Zagrebu prošloga tjedna.

Naveo je kako je "posve čudno da je akte koji sadrže čak 50-tak stranica materijala Vijeće ministara BiH utvrdilo tek na telefonskoj sjednici". Takvo što se ne radi, navodi Radmanović, ni kada su daleko jednostavniji akti u pitanju.

Osim što je za njega "sporna procedura predlaganja i utvrđivanja ugovora, sporni su i neki dijelovi suštinske naravi i to prvenstveno u sporazumu o graničnim prijelazima".

"Posljedice neusvajanja sporazuma s Hrvatskom bile bi katastrofalne i za gospodarstvo i za građane BiH, jer bi to značilo da je protok ljudi i roba iz BiH prema Hrvatskoj onemogućen nakon 1. srpnja kada ta zemlja ulazi u Europsku uniju", rekao je ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić.

Index.hr

Pročitajte i.....

Written on 02/03/2013, 10:33 by admin
zive-skromno-a-imaju-stotinu-miliona-dolaraIzreka o novcu koji kvari čovjeka ponovo se pokazala netačnom i to na primjeru Marka i Cindy Hill. Naime, oni su dobitnici "Powerball" lutrije i osvojili su vrtoglavih 293 miliona dolara, ali taj ih...
Written on 26/11/2013, 09:49 by emir
video-evo-kako-izgleda-kad-zamijenite-igraca-od-60-miliona-euraKada nekoga platite 60 miliona eura, onda se očekuje da taj igrač bude glavni pojedinac na terenu, ali je poznato i da nikome nije zagarantovano mjesto u timu. Cijenu takvog razmišljanja mogao bi da...
Written on 18/10/2015, 20:57 by emir
buzim-proucena-hafiska-dova-mladoj-hafizi-jasmini-ekicU džematu Zborište, Medzlis IZ-e Bužim, upriličena je Hafiska dova mladoj hafizi Jasmini Ekic. Organizatori ove svečanosti bili su Medžlis Bužim i džemat Zboriste. Velikom broju gostiju prigodnom...
left

Zabava

Linkovi