webPortal STIJENA

Romkinje skidale "magiju" pa ukrale zlato Refiki Bosnić

Dvije Romkinje ukrale su zlatni nakit vrijedan oko 2.100 maraka od Refike Bosnić (79) dok su joj "skidale crnu magiju" u njenom stanu u banjalučkoj ulici Carice Milice

.Bosnićeva je ispričala da su je opljačkale "dvije tamne žene" 28. januara, kada su došle u njen stan i ponudile da joj za dvije marke prodaju posteljinu.

Izvor blizak istrazi rekao je da se sumnja da su u pitanju iste osobe koje su 24. januara napale i opljačkale Nevenku Baću (60) u njenom stanu u centru Banjaluke. Baću su takođe opljačkale dvije Romkinje koje su pokušale da joj prodaju posteljinu.

Bosnićeva je "Glasu Srpske" ispričala da su joj 28. januara na vrata pozvonile dvije Romkinje i kazale da prodaju posteljinu.

- Rekle su da je cijena dvije marke i učinilo mi se da je to dobra ponuda. Rekla sam im da čekaju da uzmem novac i ušla u stan. One su odmah ušle za mnom i sjele u kuhinju - rekla je Bosnićeva.

Dodala je da joj je jedna od njih kazala da se bave astrologijom i da "skidaju crnu magiju", ali da treba da skine zlato sa sebe.

- Predala sam im unikatne zlatne minđuše, lančić, prstenje i pletenu ogrlicu. Jedna od njih je to nešto zamotavala u papir i neku majicu. Rekla mi je da ima crne magije, ali da će je skinuti. Zamotuljak je stavila pod jastuk i kazala da ne diram 15 dana - rekla je Bosnićeva i dodala da su žene poslije toga otišle u žurbi.

Istakla je da je tek dan kasnije, 29. januara, iz znatiželje pogledala šta su one zamotale i ostavile ispod jastuka. Tek tada je shvatila da su je opljačkale. Prema njenim riječima, umjesto zlata u majici je pronašla papir, zgužvane novine i korice hljeba.

- Da sam znala, mogla sam ih uhvatiti. Uzele su mi sve zlato što sam imala. Sada to više nikada i nigdje ne mogu nabaviti - rekla je Bosnićeva.

Njen suprug Đemal kazao je da je supruzi govorio da joj ne treba posteljina, ali ipak nije htio da se miješa u njen razgovor sa ženama.

- Popravljao sam neku mašinu i kada su one došle, otišao sam u podrum. Nismo ni slutili šta će se dogoditi. Ko zna šta bi uradile da nisu mislile da sam ja u drugoj sobi - rekao je Đemal.

Iz banjalučke policije, navodeći inicijale Refike Bosnić, saopšteno je da im je pljačka prijavljena 29. januara oko 15.30 časova. Navodi se da su dvije nepoznate ženske osobe romske nacionalnosti došle na adresu kod Bosnićeve i ponudile joj posteljinu na prodaju.

- Dok je oštećena razgledala posteljinu, Romkinje su iskoristile njenu nepažnju i ukrale zlatnu ogrlicu, minđuše, burmu i dva prstena - navedeno je u saopštenju CJB Banjaluka.

Na sličan način 24. januara opljačkana je i Nevenka Baća, koju su dvije Romkinje odgurnule i onesvijestile, a potom joj ukrale novac i zlato vrijedno 800 maraka. Prethodno su joj takođe ponudile posteljinu na prodaju.

Opis kradljivica

Opljačkana Refika Bosnić rekla je da je jedna od žena koje su je opljačkale bila deblja i punija, a druga mršava i dugačkog vrata.

- Obje su bile tamnog tena i crne kose koju su prebacile preko lica. Jedna je imala dugi crni mantil do gležnjeva. Ona mršava je ljepuškasta i ima tanke crne obrve - rekla je Bosnićeva.

Policija upozorava mještane da ne nasjedaju na prevare i da ne otvaraju vrata nepoznatim osobama. Apeluju na građane da, ako primijete žene romske nacionalnosti koje prodaju posteljinu, o tome obavijeste policiju.

(glas srpske)

Pročitajte i.....

Written on 02/06/2014, 20:43 by emir
kako-djeluje-casa-hladne-vode-nakon-jelaVolite li vi popiti čašu hladne vode nakon jela? Sjetite se šta se desi kada hladnom vodom zalijete masnoću u tavi nakon prženja. To isto dešava se i u vašoj probavi. Hladna voda će stvrdnuti...
Written on 26/05/2013, 20:06 by emir
ovako-selma-bajrami-izgleda-bez-sminke-odlucila-pokazati-prirodni-izgled-svojim-fanovimaNakon što je na Facebooku prvi put objavila fotografiju svog sina, popularna pjevačica Selma Bajrami odlučila se na još jedan zanimljiv korak. Objavila je fotografiju bez trunke šminke, u potpuno...
Written on 09/05/2013, 11:05 by admin
9maj-dan-logorasa-i-dan-zlatnih-ljiljanaKao što svi znate deveti maj je dan pobjede nad fašizmom, dan logoraša Bosne i Hercegovine ali ovaj dan se takodjer slavi i kao dan Zlatnih Ljiljana. Ovom prilikom svim nosiocima najvišeg vojnog...
left

Zabava

Linkovi