webPortal STIJENA

Senad Hadžić već pješke krenuo za Brazil!

Zbog malih plata, još manjih penzija, nezaposlenoti, zbog kriminala, korupcije i nepotizma, rijetke su prilike za radost Bosanaca i Hercegovaca.

Pobjeda reprezentacije BiH protiv Grčke 3:1 na Bilinom polju učinila je sretnim sve one koji ovu državu vole.

Koliku su radost Papetovi izabranici: Spahić, Misimović, Džeko, Begović, Ibišević i ostali priredili ovom napaćenom narodu, najbolje pokazuju statusi, komentari i fotografije koje su se nakon utakmice pojavile na društvenoj mreži Facebook. Naprosto, iz svakog statusa i iz svake fotografije isijavala je sreća i zadovoljstvo navijača bh. „Zmajeva", a pisali su svi: i običan svijet, i političari, glumci, novinari, efendije...

Jedan od boljih štosova je onaj kada su za Edina Džeku kazali da će ga Grci ubuduće zvati "Dijamantidis"...

Bilo ih je vrlo duhovitih i zanimljivih. Pomalo i zajedljivih. Naravno, na račun Grka. Probrali smo samo nekoliko njih. Tako je Damir Hrustanović u svom statusu napisao: „Sad mi je jasno zašto se kaže "prop'o' si ko Grčka!"

„Grci pjevaju "Neću, neću dijamante..."

Semir Zulić je na sljedeći način ocijenio igru Zvjezdana Misimovića: „Miske će protiv Latvije nositi doktorski mantil, dr. Zvjezdan Misimović.„ Naš kulturni radnik Ibrahim Spahić, sa bezbroj uskličnika, kratko je napisao: „Zvjezdane staze BIH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Alem Bajramović je inspiraciju našao u grčkoj mitologiji: „ Pobjeda Grčke nad Bosnom..... Još jedan grčki mit...."

Edina Matošević je napisala sljedeće: „Grci pjevaju "Neću, neću dijamante..."

Na sličnom fonu je i status Nedima Ibranovića: „Šta Grci pjevaju poslije utakmice s BiH ? -Gazio me jedan Englez, gazio me jedan Španac, ali niko k'o Bosanac..."I Safet Čanoski se sjetio jedne pjesme, doduše, malo je promijenio stihove pa je napisao: „Bosnom behar probeharao, Grčku Džeko razočarao."

Edvin Zulić se našalio na račun odbrane Grčke: „ Idu Džeko, Misimović i Ibišević, kontaš? – Ne kontam... – Pa ne konta ni odbrana Grčke." Fadil Bajrami je napisao: „Poštovani, obavještavamo da je pozivni broj Grčke sa 0030 promijenjen na 0031. Hajra Jahić je pobjedu proslavljala uz kahvu, onu slatku, i napisala: „Nama Boga mi slatka, a njima Grka!„

Sanel Mumić je ponudio rezultat na grčkom jeziku: „Ovako bi to glasilo na grčkom jeziku: 3 golidis ste primilis, pa je l' vas stidopulos?" Još je napisao „Na tržište je plasirana nova kafa Hellas 3 U 1"

Senad Hadžić već krenuo pješke za Brazil

Glumac Mido Midhat Kušljugić nije mogao, a da ne spomene političare: „Ne mogu ovi politički smradovi ukaljati obraz mojoj zemlji koliko gs vi možete osvjetlati – hvala vam Zmajevi!"

Edin ef. Memić se prisjetio nedavne ratne prošlosti: „Mislim da se tijela grčkih dobrovoljaca iz rata u BiH u grobovima kojih ima po ovoj zemlji prevrću nakon utakmice koju je njihova selekcija izgubila od selekcije protiv koje su se borili."

Hafiz Omer ef. Zulić, znajući da Dodik navija za Srbiju, koja je izgubila od Hrvatske, te da za BiH, kako je i sam rekao, navija samo kad igra protiv Turske, napisao: „Svugdje tuguju jednom, samo u Banjaluci dvaput dnevno."

Asmir Kulić je napisao: „Kažu, Senad Hadžić već krenuo pješke za Brazil."

Senada Softic-Telalović je nakon utakmice puna životnog optimizma: Ah meraka u mojoj Zenici. Idemo u Brazil, idemo do kraja, došlo je naše vrijeme – doći će i to bolje sutra našoj BiH."

(avaz/doznajemo)

Pročitajte i.....

Written on 29/01/2013, 14:06 by admin
gradani-bih-placaju-najskuplju-hranu-u-regionuBrojni prehrambeni artikli skuplji su u bh. trgovinama nego u prodavnicama u zemljama u okruženju, uključujući čak i Hrvatsku, gdje je plata za gotovo 600 maraka veća nego u BiH. Bh. trgovcima dato...
Written on 19/04/2014, 11:55 by emir
sami-sebi-najveci-neprijatelji-ovako-je-unistena-sjajna-atmosfera-u-reprezentaciji-bihŽEKO, Ibišević, ponovno Džeko i u uzavreloj zeničkoj atmosferi je pala Grčka i nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je jednom nogom već bila na prvom velikom natjecanju u povijesti. Godinu...
Written on 07/11/2013, 18:10 by emir
samo-za-najhrabrije-masaza-s-pitonimaCentar Bali Heritage Reflexology i Spa koji se nalazi u Indoneziji svojim korisnicima nudi antistres masažu s pitonima Jasmine, Muscle i Brown čija su usta zatvorena ljepljivom trakom. Masaža tokom...
left

Zabava

Linkovi