webPortal STIJENA

Senad Hadžić već pješke krenuo za Brazil!

Zbog malih plata, još manjih penzija, nezaposlenoti, zbog kriminala, korupcije i nepotizma, rijetke su prilike za radost Bosanaca i Hercegovaca.

Pobjeda reprezentacije BiH protiv Grčke 3:1 na Bilinom polju učinila je sretnim sve one koji ovu državu vole.

Koliku su radost Papetovi izabranici: Spahić, Misimović, Džeko, Begović, Ibišević i ostali priredili ovom napaćenom narodu, najbolje pokazuju statusi, komentari i fotografije koje su se nakon utakmice pojavile na društvenoj mreži Facebook. Naprosto, iz svakog statusa i iz svake fotografije isijavala je sreća i zadovoljstvo navijača bh. „Zmajeva", a pisali su svi: i običan svijet, i političari, glumci, novinari, efendije...

Jedan od boljih štosova je onaj kada su za Edina Džeku kazali da će ga Grci ubuduće zvati "Dijamantidis"...

Bilo ih je vrlo duhovitih i zanimljivih. Pomalo i zajedljivih. Naravno, na račun Grka. Probrali smo samo nekoliko njih. Tako je Damir Hrustanović u svom statusu napisao: „Sad mi je jasno zašto se kaže "prop'o' si ko Grčka!"

„Grci pjevaju "Neću, neću dijamante..."

Semir Zulić je na sljedeći način ocijenio igru Zvjezdana Misimovića: „Miske će protiv Latvije nositi doktorski mantil, dr. Zvjezdan Misimović.„ Naš kulturni radnik Ibrahim Spahić, sa bezbroj uskličnika, kratko je napisao: „Zvjezdane staze BIH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Alem Bajramović je inspiraciju našao u grčkoj mitologiji: „ Pobjeda Grčke nad Bosnom..... Još jedan grčki mit...."

Edina Matošević je napisala sljedeće: „Grci pjevaju "Neću, neću dijamante..."

Na sličnom fonu je i status Nedima Ibranovića: „Šta Grci pjevaju poslije utakmice s BiH ? -Gazio me jedan Englez, gazio me jedan Španac, ali niko k'o Bosanac..."I Safet Čanoski se sjetio jedne pjesme, doduše, malo je promijenio stihove pa je napisao: „Bosnom behar probeharao, Grčku Džeko razočarao."

Edvin Zulić se našalio na račun odbrane Grčke: „ Idu Džeko, Misimović i Ibišević, kontaš? – Ne kontam... – Pa ne konta ni odbrana Grčke." Fadil Bajrami je napisao: „Poštovani, obavještavamo da je pozivni broj Grčke sa 0030 promijenjen na 0031. Hajra Jahić je pobjedu proslavljala uz kahvu, onu slatku, i napisala: „Nama Boga mi slatka, a njima Grka!„

Sanel Mumić je ponudio rezultat na grčkom jeziku: „Ovako bi to glasilo na grčkom jeziku: 3 golidis ste primilis, pa je l' vas stidopulos?" Još je napisao „Na tržište je plasirana nova kafa Hellas 3 U 1"

Senad Hadžić već krenuo pješke za Brazil

Glumac Mido Midhat Kušljugić nije mogao, a da ne spomene političare: „Ne mogu ovi politički smradovi ukaljati obraz mojoj zemlji koliko gs vi možete osvjetlati – hvala vam Zmajevi!"

Edin ef. Memić se prisjetio nedavne ratne prošlosti: „Mislim da se tijela grčkih dobrovoljaca iz rata u BiH u grobovima kojih ima po ovoj zemlji prevrću nakon utakmice koju je njihova selekcija izgubila od selekcije protiv koje su se borili."

Hafiz Omer ef. Zulić, znajući da Dodik navija za Srbiju, koja je izgubila od Hrvatske, te da za BiH, kako je i sam rekao, navija samo kad igra protiv Turske, napisao: „Svugdje tuguju jednom, samo u Banjaluci dvaput dnevno."

Asmir Kulić je napisao: „Kažu, Senad Hadžić već krenuo pješke za Brazil."

Senada Softic-Telalović je nakon utakmice puna životnog optimizma: Ah meraka u mojoj Zenici. Idemo u Brazil, idemo do kraja, došlo je naše vrijeme – doći će i to bolje sutra našoj BiH."

(avaz/doznajemo)

Pročitajte i.....

Written on 03/11/2014, 22:10 by emir
tragedija-u-velikoj-kladusi-u-gepeku-svog-mercedesa-izgorio-kasim-halilagic-iz-todorovaU nedjelju navečer, oko 20:30 sati mještani Trna-Polje primijetili su požar u blizini svojih kuća i o tome obavijestili vatrogasce koji su brzo stigli. Vatrogasci su zatekli Mercedes u plamenu, a...
Written on 23/02/2013, 15:05 by emir
bezvizni-rezim-nije-u-opasnostiBroj tzv. lažnih azilanata sa Zapadnog Balkana se smanjuje tako da se u ovom trenutku bezvizni režim ni za jednu od zemalja regiona ne dovodi u pitanje. Ovo je zaključeno na sastanku monitoring timova u...
Written on 08/02/2013, 14:49 by admin
prijedor-bombom-ubio-postara-i-ukrao-novac-za-penzijePoštar Draško Vidović (1970) iz Donjih Orlovaca kod Prijedora ubijen je bombom na lokalnom putu u Donjim Orlovcima. Tragedija se dogodila u trenutku kada je na poštara koji je dijelio penzije iz šume...
left

Zabava

Linkovi