webPortal STIJENA

SIPA priprema akciju hapšenja poznatih osoba u BiH!?

Državna agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) će uskoro pokrenututi jednu od najvećih akcija do sada, a hapšenja će voditi i do nekih poznatih osoba, objavio je Večernji list pozivajući se na neimenovane izvore bliske istrazi.

Navodno se osim trgovine drogom, terorizma i pokušaja terorizma, prometa eksplozivom i preprodajom u BiH i regiji, istražuje i kriminal u institucijama vlasti, uključujući ministarstva i pronevjere javnog novca u stranačke svrhe.

Prema tvrdnjama Večernjeg lista, pripadnici SIPA-e u saradnji sa drugim policijskim agencijama već mjesecima prikupljaju dokaze.

- Postoji odlučnost da sve afere koje su prijavljene i za koje se vodi istraga, ili se imaju saznanja o kriminalu i zloupotrebama, dovedu do kraja, odnosno da se dokazi sa izvještajima što prije predaju Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje, rekao je neimenovani pravosudni dužnosnik.

SIPA je, prema njegovim navodima, o pojedinim saznanjima već obavijestila pravosuđe i utvrđeni su nepobitni dokazi za svaki od predmeta koji se odnose na visoke dužnosnike.

- Prikupljeno je dovoljno dokaza za mnoge zloupotrebe, kriminalne radnje i korupciju, kaže izvor.

haber.ba

Pročitajte i.....

Written on 28/01/2013, 18:37 by admin
duh-bivseg-decka-joj-unistava-ljubavni-zivotSharon Grant imala je 26 godina i dvoje djece iz prijašnje veze kada se zaljubila u 24-godišnjeg Seana. Zakleli su se na vječnu ljubav, no sve se promijenilo 13 godina kasnije kada je Sean...
Written on 03/02/2013, 18:42 by admin
bosni-i-hercegovini-prijeti-qbijela-kugaqPrema rezultatima istraživanja Svjetske banke o temi "Pokazatelji svjetskog razvoja", najveću stopu rasta prirodnog prirasta među zemljama Balkana zabilježit će Kosovo. Naime, prema najnovijim podacima...
Written on 03/03/2013, 17:39 by admin
tinejdzer-postao-znanstvena-rock-zvijezda-njegovo-otkrice-ce-spasiti-zivoteRak gušterače je među najsmrtonosnijim vrstama raka. Prošle godine je 200 hiljada ljudi širom svijeta umrlo od te bolesti, a taj broj, nažalost, raste. No, jedan 15-godišnjak iz Marylanda izumio je...
left

Zabava

Linkovi