webPortal STIJENA

SIPA priprema akciju hapšenja poznatih osoba u BiH!?

Državna agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) će uskoro pokrenututi jednu od najvećih akcija do sada, a hapšenja će voditi i do nekih poznatih osoba, objavio je Večernji list pozivajući se na neimenovane izvore bliske istrazi.

Navodno se osim trgovine drogom, terorizma i pokušaja terorizma, prometa eksplozivom i preprodajom u BiH i regiji, istražuje i kriminal u institucijama vlasti, uključujući ministarstva i pronevjere javnog novca u stranačke svrhe.

Prema tvrdnjama Večernjeg lista, pripadnici SIPA-e u saradnji sa drugim policijskim agencijama već mjesecima prikupljaju dokaze.

- Postoji odlučnost da sve afere koje su prijavljene i za koje se vodi istraga, ili se imaju saznanja o kriminalu i zloupotrebama, dovedu do kraja, odnosno da se dokazi sa izvještajima što prije predaju Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje, rekao je neimenovani pravosudni dužnosnik.

SIPA je, prema njegovim navodima, o pojedinim saznanjima već obavijestila pravosuđe i utvrđeni su nepobitni dokazi za svaki od predmeta koji se odnose na visoke dužnosnike.

- Prikupljeno je dovoljno dokaza za mnoge zloupotrebe, kriminalne radnje i korupciju, kaže izvor.

haber.ba

Pročitajte i.....

Written on 06/05/2014, 11:39 by emir
vrtoglava-izdvajanja-za-naoruzanje-saznajte-koje-su-najjace-armije-na-svijetuNajnovije istraživanje vojne snage svjetskih sila donosi 11 najmoćnijih armija na svijetu. 1. Amerika Budžet Amerike za vojsku je 612 milijardi dolara. I pored svih rezanja budžeta SAD troše više nego...
Written on 05/02/2014, 15:03 by emir
turski-kup-hajrovic-postigao-prvijenac-za-galatasaray-u-pobjedi-nad-tokatspromvideoBh. reprezentativac i nogometaš turskog Galatasarayja, postigao je svoj prvijenac u utakmici drugog kola Turskog kupa protiv Tokatspora, u kojoj je Galata pobijedio rezultatom 3:0.Hajrović je svoj prvi...
Written on 31/01/2013, 17:36 by admin
autocesta-kroz-federaciju-najranije-2020-godineNa području Bosne i Hercegovijne do kraja 2014. godine trebalo bi biti izgrađeno ukupno 102 kilometra autoceste na pravcu koridora V c koji povezuje Budimpeštu i Ploče, izjavio je u četvrtak u Sarajevu...
left

Zabava

Linkovi