webPortal STIJENA

SIPA priprema akciju hapšenja poznatih osoba u BiH!?

Državna agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) će uskoro pokrenututi jednu od najvećih akcija do sada, a hapšenja će voditi i do nekih poznatih osoba, objavio je Večernji list pozivajući se na neimenovane izvore bliske istrazi.

Navodno se osim trgovine drogom, terorizma i pokušaja terorizma, prometa eksplozivom i preprodajom u BiH i regiji, istražuje i kriminal u institucijama vlasti, uključujući ministarstva i pronevjere javnog novca u stranačke svrhe.

Prema tvrdnjama Večernjeg lista, pripadnici SIPA-e u saradnji sa drugim policijskim agencijama već mjesecima prikupljaju dokaze.

- Postoji odlučnost da sve afere koje su prijavljene i za koje se vodi istraga, ili se imaju saznanja o kriminalu i zloupotrebama, dovedu do kraja, odnosno da se dokazi sa izvještajima što prije predaju Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje, rekao je neimenovani pravosudni dužnosnik.

SIPA je, prema njegovim navodima, o pojedinim saznanjima već obavijestila pravosuđe i utvrđeni su nepobitni dokazi za svaki od predmeta koji se odnose na visoke dužnosnike.

- Prikupljeno je dovoljno dokaza za mnoge zloupotrebe, kriminalne radnje i korupciju, kaže izvor.

haber.ba

Pročitajte i.....

Written on 16/01/2013, 14:03 by admin
iz-graza-u-hrvatsku-umjesto-hrvata-stiglo-mrtvo-tijelo-austrijankeZabuna je otkrivena u utorak kada je Austrijanka trebala biti kremirana. Zbog zahtjevnih formalnosti trenutačno nitko ne zna točno kako će leš Austrijanke biti vraćen iz Zagreba u Graz. GRAZ – Pod...
Written on 14/02/2015, 22:42 by emir
putin-prijeti-americi-objavicu-dokaze-da-ste-sami-raznijeli-svjetski-trgovinski-centarRusija sprema objavljivanje dokaza da su Vlada SAD i američke obaveštajne službe umešane u napad 11. septembra 2001. godine na Svetski trgovinski centar u Njujorku Rusija sprema objavljivanje dokaza da...
Written on 29/05/2013, 20:23 by emir
izgradnja-kuce-porodici-nadarevic-iz-glogovca-u-zavrsnoj-faziAkcija izgradnje kuće porodici Safeta Nadarevića u Glogovcu, koja je pokrenuta u septembru prošle godine, teče dosta uspješno. Zahvaljujući donacijama cazinskih, krupskih i bužimskih poduzetnika i...
left

Zabava

Linkovi