webPortal STIJENA

SIPA priprema akciju hapšenja poznatih osoba u BiH!?

Državna agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) će uskoro pokrenututi jednu od najvećih akcija do sada, a hapšenja će voditi i do nekih poznatih osoba, objavio je Večernji list pozivajući se na neimenovane izvore bliske istrazi.

Navodno se osim trgovine drogom, terorizma i pokušaja terorizma, prometa eksplozivom i preprodajom u BiH i regiji, istražuje i kriminal u institucijama vlasti, uključujući ministarstva i pronevjere javnog novca u stranačke svrhe.

Prema tvrdnjama Večernjeg lista, pripadnici SIPA-e u saradnji sa drugim policijskim agencijama već mjesecima prikupljaju dokaze.

- Postoji odlučnost da sve afere koje su prijavljene i za koje se vodi istraga, ili se imaju saznanja o kriminalu i zloupotrebama, dovedu do kraja, odnosno da se dokazi sa izvještajima što prije predaju Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje, rekao je neimenovani pravosudni dužnosnik.

SIPA je, prema njegovim navodima, o pojedinim saznanjima već obavijestila pravosuđe i utvrđeni su nepobitni dokazi za svaki od predmeta koji se odnose na visoke dužnosnike.

- Prikupljeno je dovoljno dokaza za mnoge zloupotrebe, kriminalne radnje i korupciju, kaže izvor.

haber.ba

Pročitajte i.....

Written on 02/01/2013, 11:35 by admin
nasamario-roditelje-pokrenuo-sopstvenu-drustvenu-mrezuKada su roditelji 11-godišnjeg Zacharyja Marksa otkrili da je lagao o svojoj starosti i otvorio profil na Facebooku, zabranili su mu odlazak na tu društvenu mrežu. Zachary je ponovo kreirao profil na...
Written on 20/01/2013, 08:41 by admin
premijer-turske-pohvalio-senijada-ibricicaFudbaleri Kasimpaše savladali su Galatasaray s 2:1, a strijelac je bio i bh. reprezentativac Senijad Ibričić. Zanimljivo, utakmicu je posmatrao i Recep Tayyip Erdogan, premijer Turske, koji je bio...
Written on 19/05/2013, 20:15 by emir
trebinjski-srbin-pred-smrt-oporucio-sinovima-da-daju-novac-za-obnovu-porusenih-dzamijaOve godine navršit će se tačno pet godina od kako je obnovljena i svečano otvorena Dživar džamija u Donjem Čičevu kod Trebinja, jedna od najmonumentalnijih džamija u Bosni i Hercegovini, piše novinar...
left

Zabava

Linkovi