webPortal STIJENA

Sve po zakonu i procedurama: Predsjedništvo BiH za Čovićev Audi izdvojilo 200.000 KM

Predsjedništvo BiH "počastilo" je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića

automobilom Audi A8, a kako su za Klix.ba potvrdili iz ove institucije, automobil je plaćen vrtoglavih 200.000 KM.

Odluka o kupovini automobila visoke klase za potrebe Čovića donesena je u septembru 2015. godine, a iz Predsjedništva BiH kažu da je sve učinjeno u skladu s planom nabavki ove institucije koji je javno dostupan na njihovoj stranici.

Da je već ranije Čović izabrao automobil u kojem želi da se vozi govori i činjenica da je vrijednost javne nabavke pri obavljivanju tendera procijenjena na 171.000 KM bez PDV-a.

Najbolji ponuđač, od ukupno tri, ponudio je automobil u vrijednosti od 170.940,17 KM bez PDV-a, što je samo 60 KM manje od procjene Predsjedništva BiH. Kompaniji Porsche BH, kao najboljem ponuđaču, za automobil će s PDV-om biti isplaćeno tačno 200.000 KM.

Međutim, prema dostupnim podacima sa stranice Predsjedništva BiH, planom javnih nabavki koje je predsjedništvo BiH utvrdilo u aprilu 2015. godine, nigdje se ne spominje kupovina automobila Predsjedništva BiH.

Tek u Odluci o izmjenama i dopunama plana javnih nabavki Predsjedništva BiH, koja je usvojena 4. decembra 2015. godine, planira se nabavka automobila u vrijednosti od 200.000 KM. Dakle, planom javnih nabavki iz decembra planirana je kupovina automobila koji je kupljen 27. 10. 2015.

Iz Predsjedništva BiH nisu odgovorili na naše pitanje šta je bilo s automobilom koji je koristio prethodni član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. Komšić se vozio u Citroenu koji je još uvijek pod garancijom.

Iz Predsjedništva BiH su nam potvrdili da je Čović faktički po stupanju na dužnost člana Predsjedništva BiH sa sobom dovezao automobil Audi A6 koji je u vlasništvu HDZ-a BiH. Nakon što Čoviću bude isporučen Audi A8, automobil Audi A6 bit će vraćen HDZ-u BiH.

Iz Predsjedništva BiH nisu odgovorili ni zašto je bila potrebna nabavka novog automobila i šta je smetalo Čoviću da se vozi u Citroenu starom tek tri godine.

Klix.ba

Pročitajte i.....

Written on 16/01/2014, 15:17 by emir
nevjerovatan-prizor-zbog-hladnoce-se-jato-riba-zamrznulo-u-pokretuJedan je Norvežanin na sjeveru države šetao s psom kada je uočio da se more zaledilo dok nije ni trepnuo Temperatura zraka od oko 8 Celzijevih stupnjeva ispod nule u kombinaciji s izrazito jakim...
Written on 08/02/2013, 14:49 by admin
prijedor-bombom-ubio-postara-i-ukrao-novac-za-penzijePoštar Draško Vidović (1970) iz Donjih Orlovaca kod Prijedora ubijen je bombom na lokalnom putu u Donjim Orlovcima. Tragedija se dogodila u trenutku kada je na poštara koji je dijelio penzije iz šume...
Written on 30/01/2013, 19:53 by admin
vikici-kod-bihaca-u-dzemperima-i-trenerkama-na-improviziranoj-skakaonici Već deset godina mjesto Vikići kod Bihaća domaćin je tradicionalnih skijaških skokova amatera. Ovaj događaj privlači pažnju i van Unsko-sanskog kantona zbog velikog broja takmičara koji osim skija skoro...
left

Zabava

Linkovi