webPortal STIJENA

Sve po zakonu i procedurama: Predsjedništvo BiH za Čovićev Audi izdvojilo 200.000 KM

Predsjedništvo BiH "počastilo" je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića

automobilom Audi A8, a kako su za Klix.ba potvrdili iz ove institucije, automobil je plaćen vrtoglavih 200.000 KM.

Odluka o kupovini automobila visoke klase za potrebe Čovića donesena je u septembru 2015. godine, a iz Predsjedništva BiH kažu da je sve učinjeno u skladu s planom nabavki ove institucije koji je javno dostupan na njihovoj stranici.

Da je već ranije Čović izabrao automobil u kojem želi da se vozi govori i činjenica da je vrijednost javne nabavke pri obavljivanju tendera procijenjena na 171.000 KM bez PDV-a.

Najbolji ponuđač, od ukupno tri, ponudio je automobil u vrijednosti od 170.940,17 KM bez PDV-a, što je samo 60 KM manje od procjene Predsjedništva BiH. Kompaniji Porsche BH, kao najboljem ponuđaču, za automobil će s PDV-om biti isplaćeno tačno 200.000 KM.

Međutim, prema dostupnim podacima sa stranice Predsjedništva BiH, planom javnih nabavki koje je predsjedništvo BiH utvrdilo u aprilu 2015. godine, nigdje se ne spominje kupovina automobila Predsjedništva BiH.

Tek u Odluci o izmjenama i dopunama plana javnih nabavki Predsjedništva BiH, koja je usvojena 4. decembra 2015. godine, planira se nabavka automobila u vrijednosti od 200.000 KM. Dakle, planom javnih nabavki iz decembra planirana je kupovina automobila koji je kupljen 27. 10. 2015.

Iz Predsjedništva BiH nisu odgovorili na naše pitanje šta je bilo s automobilom koji je koristio prethodni član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. Komšić se vozio u Citroenu koji je još uvijek pod garancijom.

Iz Predsjedništva BiH su nam potvrdili da je Čović faktički po stupanju na dužnost člana Predsjedništva BiH sa sobom dovezao automobil Audi A6 koji je u vlasništvu HDZ-a BiH. Nakon što Čoviću bude isporučen Audi A8, automobil Audi A6 bit će vraćen HDZ-u BiH.

Iz Predsjedništva BiH nisu odgovorili ni zašto je bila potrebna nabavka novog automobila i šta je smetalo Čoviću da se vozi u Citroenu starom tek tri godine.

Klix.ba

Pročitajte i.....

Written on 16/01/2013, 18:04 by admin
slovenci-odredili-cijene-karata-za-mec-sa-bihNogometni savez Slovenije odredio je cijene ulaznica za meč protiv naše reprezentacije koji se igra 6. februara na stadionu Stožice u Ljubljani. Karte će biti u prodaji od 18. januara, a cijena jedne...
Written on 02/02/2013, 22:22 by admin
neprocjenjivi-zivotni-savjeti-pismo-jednog-dede-svojim-unucimaNe plašite se nikoga i ničega i živite punim plućima. Slijedite svoje želje i nade bez obzira na to koliko su teške i koliko se razlikuju od tuđih. Budite dobri i uvijek pomažite ljudima - naročito...
Written on 27/07/2013, 23:39 by emir
zapalili-publiku-rok-bend-robota-odrzao-prvi-koncertRok bend robota Z-Mašins održao je svoj prvi koncert od oko 30 minuta u Japanu. Gitarista Meč, bubnjar Ašura i Kozmo na klavijaturama zapalili su publiku prošlog vikenda Gitarista Meč, bubnjar Ašura i...
left

Zabava

Linkovi