webPortal STIJENA

cutanje

Svjesni svega...kukavički šutimo!

Ne mogu se oteti dojmu da me to isto ceka, vec iza prvog ugla, necu se ni snaci - strefice me. Sta !? Ovo:

Opširnije...

novac droga

Ludilo zvano novac

Bogu hvala ne mogu si priustiti neki luksuz pa sam rahat. Ne razbijam mozak oko skupih destinacija, vece su sanse da me omakne svinjska gripa, a i ne zanima me posebno tamo neka ''egzotika'' kad cu poslije kuci na margarin, hajde dobro, u boljem slucaju jeftinu salamu i corbu bez ista.

Opširnije...

oteto djetinstvo

Oteto djetinjstvo

Ne  pitaj me za godine, druze neznani...  Zateci ces me, ostaviti  bez rijeci, bar na kratko dok se ne sjetim da sam bar matematiku naucio..

Opširnije...

maj

Tito je ipak bio čovjek

Pokosi me svaki put ovaj maj. Prođe nekako ona feštica, ko eto slavi se, a đavola se slavi. Umjesto da obilježimo dostojno svoje poniženje, mi ga slavimo.

Opširnije...

stradanja

Da se ne zaboravi...

Mucna mi je ova digresija, no nema smisla zatvarati oci.. kao svijet. Prvo da vam kazem da je ovo najteza kolumna koju sam ikad napisala. Rijeci naviru kao bujica, uskomesali se osjecaji, plima suza, razocarenja, nade, tuge, suosjecanja, ponosa, topline, zajednistva, otudjenosti.. svega i svacega sto tren spoznaje donese. Jedan zivot prozivljen u dahu

Opširnije...

dusa

Dahom duše svoje...

Moze li jedan promatrac biti objektivan i sagledati sveukupnost postojanja!? Najezila sam se. Pomisao me tjera da idem dalje u ovom promisljanju, a nemam ni smjernicu ni trag koji bih pratila. Bar ne svjesno. Priznajem, u skrusenoj predanosti Njemu suze orose oci i kanu jedna na prste umorne od preplitanja, grcevitog stiska u iscekivanju. Kako da vam prenesem ovaj trenutak, a da ne bude prozirno, da ne prodje kroz vas ni mimo vas, da ostane...

Opširnije...

Popularno-kolumne

left

Zabava

Linkovi