webPortal STIJENA

sofra1

Belaji Salke Mustafinog

Devera i vakta ovoga, insan se o sebi zabovio, nikako se dohavizati.
Udarilo po šajtovu, po guzici, po obrazu. Al' što ti je čojek bosanac merhametli,
na sofri ne smi' faliti. Nek je mrsno da se ima za umočiti, batak živčarke oglodjati, masancom od nove šence, oćeifiti peksimetima. Dok je živa glava..

Opširnije...

slika horljava

Stijena u ogledalu

Fascinantno. Pogled u nebo, suncano, prozirno, u zraku se osjeti jesen. Ni sumorna, ni poletna, obojena zaostalim zelenilom tvrdoglavim i neumoljivim nijansama zute i crvene boje. U promisljanju zastaje dah.

Opširnije...

mdm

Ma, odoh ja

Ne slažem se dobro sama sa sobom. U zadnje vrijeme pritislo me, tišti, pobrkalo mi misli, pojačalo aritmiju. Eto, to je možda zbog "onih" godina kada su sve latice života iscvjetale i znam da polako, ali sigurno tonem. Huhh. Ko će priznati pred bogom i pred ljudima da mi ništa ne ide. A ne ide mi i gotovo.

Opširnije...

kofer

Ni svoji ni tuđi

Nekako s bajrama dodje mi sjeta. Opustosene ulice sivog grada, slucajni prolaznik u zurbi, ne osvrcuci se, klizi ravnomjerno, otuznim korakom, sebi u bradu otpuhuje. Nema u njemu zivota.

Opširnije...

grudi

Svetica i kurva, sve po potrebi

Ili kako je selo nekome (pre)sudilo. Mislim, ruku na srce, plitki smo generalno, najvise oni kojima se kosa dize na glavi od ovako netakticne i za Boga miloga bezvezne recenice; ma gdje bi oni bili plitki, kako se samo usudjujem, ja , niko i nista, reci to. Pricam gluposti, jasta. Dobro, onda cemo o sexu.

Opširnije...

tv

Ugasi taj prokleti televizor!

Kakav profil ljudi cita ovo, pitam se!? Usputna misao, valjda potaknuta nedoumicom trebam li reci ono sto mislim ili pametno nalakirati nokte i ne dirati tastaturu. Ipak...

Opširnije...

Popularno-kolumne

left

Zabava

Linkovi