webPortal STIJENA

7 stvari preko kojih ne treba da prelaziš - raskidaj!

Ne muči se u vezi koja nema budućnost

Neko će na bilo koji od ovih problema odmah reagovati raskidom, ali na žalost, ima mnogo žena koje prelaze preko njih, iako ne bi trebalo.

Nevjernost

Neki su spremni da oproste prevaru, ali ona uvijek ostaje u vazduhu. Ako si mu u potpunosti oprostila, on se može osjećati krivim pa će veza svejedno biti loša, a ako nisi, ovaj je problem odličan početak za bilo koju svađu. Parovi koji ostaju u vezi nakon prevare vrlo često dugo ostaju zajedno, ali u većini slučajeva, u nesrećnim vezama.

Nasilje

Ne treba ni spominjati koliko je nasilje štetno za vezu. Bilo da je riječ o verbalnom ili fizičkom nasilju, ovakva veza je osuđena na propast istog trena kada ono počne da se događa. Statistike pokazuju da veliki broj žena ostaje u vezama u kojima je prisutno nasilje, ponekad iz straha šta će se dogoditi ako odu, a ponekad zbog toga što vjeruju da mogu promijeniti muškarca.

Neiskrenost

Ne govorimo o malim lažima koje izgovaramo kako se ne bismo posvađali, govorimo o onim velikim, promišljenim lažima kojima je cilj da prikriju pravo ponašanje. Muškarci koji lažu u vezi krenu sa malim stvarima, a kasnije im to pređe u naviku i ne mogu da prestanu. Jednom kada im pređe u naviku, počeće i sa većim stvarima.

Nepoštovanje

Veza u kojoj nema uzajamnog poštovanja nikada ne funkciše. Mnogi muškarci žene još uvijek smatraju modnim dodatkom kom je mjesto u kuhinji, pa ih tretiraju dobro samo kada njima to odgovara. Svaka žena sa samopoštovanjem insistiraće na poštovanju od strane partnera, a ako ga ne dobije, otići će.

Nedostatak potpore

U dobroj vezi, obje strane se međusobno podupiru i pomažu jedno drugom kada negdje zapne. Veza u kojoj jedna osoba stalno daje potporu drugoj, a ova joj to ne uzvraća, nije ravnopravna, a to je osnovna pretpostavka koja je potrebna da bi ona dobro funkcionisala.

Na početku mnogo razgovaramo, slušamo šta partner ima da nam kaže i pokušavamo da dođemo do zajedničkog rješenja, ali sa vremenom jednostavno gubimo interes. Prenatrpan raspored nam ponekad otežava dobru komunikaciju sa partnerom, a jednom kada ona u potpunosti nestane, nestaje i razlog za vezu.

Nepouzdanost

Žena mora da bude u stanju da računa na muškarca u svom životu. Bilo da je riječ o emocionalnoj potpori ili raspoloživosti za obavljanje sitnica, muškarac mora da bude spreman da pomogne ženi. Isto važi i za ženu, a ako je jedna osoba uvijek spremna da pomogne, dok je drugoj svejedno, odnos nije ravnopravan. Sve se da riješiti razgovorom, ali ako je riječ o osobi koja nema interes da bude na raspolaganju onoj drugoj, veza će kad-tad pući.

(trojka.rs)

Pročitajte i.....

Written on 11/08/2013, 15:02 by emir
iznenadenje-za-sve-posjetioce-prvog-sedra-sevdah-festaU sutrašnjem dijelu programa 1. Sedra Sevdah Festa (12.08.) u Cazinu, prije nastupa grupe Mostar Sevdah Reunion, bit će prikazana predstava "Ja, mahalac". "Ja, mahalac", najveći pozorišni hit ove...
Written on 22/04/2013, 09:29 by emir
cirih-prvi-grad-u-svijetu-u-kojem-ce-automobili-biti-na-elektropogonEksperti Švicarske savezne kancelarije za životnu sredinu, meteorologiju i klimatologiju (BAFU) upozoravaju da klimatske promjene na najdirektniji način počinju da utiču na ljude i okolinu. Godine...
Written on 23/02/2013, 15:12 by emir
pogledajte-listu-pumpi-u-fbih-sa-losim-kvalitetom-gorivaPorezna uprava Federacije objavila je na svojoj sluđbenoj web stranici spisak privrednih subjekata u Federaciji Bosne i Hercegovine koji se bave prometovanjem tečnih naftnih derivata, a kod kojih je...
left

Zabava

Linkovi