webPortal STIJENA

Kakve poljupce vole žene, a kakve muškarci?

Rezultati novog istraživanja pokazali su da jačem polu najviše prijaju vlažni i pomalo divlji poljupci, dok dame uživaju u tome da se ljube dugo i nježno.

Čini se da poljubac između muškarca i žene izgleda više kao sudar dva različita svijeta, a ne kao spajanje duša.

- Žene poljupce koriste kao način povezivanja s partnerom. Muškarcima poljupci služe samo kao još jedno sredstvo za postizanje krajnjeg cilja, a to je seks. Oni se ljube samo da bi što više uzbudili svoju partnerku – objasnila je Suzan Hjuz, psiholog sa Olbrajt koledža u Pensilvaniji.

Hjuz je sa svojim kolegama ispitala više od 1.000 studenata. Svi ispitani su na razna i detaljna pitanja o poljupcima imali zadatak da odgovore na skali od jedan do pet. Rezultati su pokazali da i muškarci i žene smatraju da poljupci predstavljaju veoma važnu i intimnu interakciju između ljudi. Oba pola pomoću poljubaca procjenjuju koliko su kompatibilni sa svojim partnerima.

Pored toga, i mladići i djevojke su otkrili da mogu da izgube zainteresovanost za partnera bazirajući se samo na iskustvu tokom razmjene poljubaca, što dokazuje da se tokom ljubljenja razmjenjuju feromoni i drugi bitni biohemijski signali.

Međutim, tu prestaju sve sličnosti između muškaraca i žena. Dok za dame loš poljubacoznačava kraj večeri, većina mladića su izjavili da bi spavali sa ženom, čak i ako se loše ljubi. Pored toga, muškarci vole vlažnije poljupce, pogotovo ako su u pitanju kratkotrajne veze.

(cafe.ba)

Pročitajte i.....

Written on 07/08/2014, 10:49 by emir
kad-se-na-vrijeme-reaguje-nista-nije-nemoguce-evo-kako-je-ovaj-put-sprijecena-kataklizma-u-topcic-poljuOpćinski štab civilne zaštite Zenica, nakon dobivenih informacija o olujnom nevremenu koje je zahvatilo susjednu Hrvatsku, a kasnije i Banju Luku, odlučio je preventivno djelovati. Svu raspoloživu...
Written on 23/12/2014, 21:42 by emir
sjecate-li-se-bebe-iz-teletubbiesa-ona-danas-ovako-izgledaJessica Smith je imala samo devet mjeseci kada je postala jedno od napopularnijih lica na britanskim televizijama u martu 1997. godine zahvaljujući dječijoj TV emisiji Teletubbies. Danas Jessica ima 19...
Written on 12/02/2013, 09:52 by admin
prosjecan-radnik-u-skandinavskim-zemljama-ima-satnicu-25-euraZa bruto satnicu od 25 eura, koliko je plaćen prosječan radnik u skandinavskim zemljama, bh. radnik mora da radi skoro osam sati, odnosno čitav jedan radni dan. Do ovih podataka došli smo na osnovu...
left

Zabava

Linkovi