webPortal STIJENA

Kakve poljupce vole žene, a kakve muškarci?

Rezultati novog istraživanja pokazali su da jačem polu najviše prijaju vlažni i pomalo divlji poljupci, dok dame uživaju u tome da se ljube dugo i nježno.

Čini se da poljubac između muškarca i žene izgleda više kao sudar dva različita svijeta, a ne kao spajanje duša.

- Žene poljupce koriste kao način povezivanja s partnerom. Muškarcima poljupci služe samo kao još jedno sredstvo za postizanje krajnjeg cilja, a to je seks. Oni se ljube samo da bi što više uzbudili svoju partnerku – objasnila je Suzan Hjuz, psiholog sa Olbrajt koledža u Pensilvaniji.

Hjuz je sa svojim kolegama ispitala više od 1.000 studenata. Svi ispitani su na razna i detaljna pitanja o poljupcima imali zadatak da odgovore na skali od jedan do pet. Rezultati su pokazali da i muškarci i žene smatraju da poljupci predstavljaju veoma važnu i intimnu interakciju između ljudi. Oba pola pomoću poljubaca procjenjuju koliko su kompatibilni sa svojim partnerima.

Pored toga, i mladići i djevojke su otkrili da mogu da izgube zainteresovanost za partnera bazirajući se samo na iskustvu tokom razmjene poljubaca, što dokazuje da se tokom ljubljenja razmjenjuju feromoni i drugi bitni biohemijski signali.

Međutim, tu prestaju sve sličnosti između muškaraca i žena. Dok za dame loš poljubacoznačava kraj večeri, većina mladića su izjavili da bi spavali sa ženom, čak i ako se loše ljubi. Pored toga, muškarci vole vlažnije poljupce, pogotovo ako su u pitanju kratkotrajne veze.

(cafe.ba)

Pročitajte i.....

Written on 15/05/2013, 10:13 by admin
navodni-izvorni-recept-za-coca-colu-prodaje-se-na-ebayju-za-15-miliona-dolaraCliff Kluge iz Georgije (SAD) tvrdi da je pronašao izvorni i strogo čuvani recept za Coca-Colu u staroj kutiji sa papirima. Sada ga prodaje na eBayju za 15 miliona dolara. Iz kompanije Coca-Cola, koja...
Written on 02/10/2014, 20:33 by emir
kurban Kurban je vrsta ibadeta koja podrazumijeva žrtvu određene vrste životinja, brava ili govečeta u određeno vrijeme s ciljem približavanja Allahu dž.š. Ova vrsta ibadeta je vadžib, a ustanovljena je...
Written on 23/03/2013, 18:30 by admin
u-bih-od-raka-dojke-godisnje-oboli-1700-zena-a-svaka-treca-umireU organizaciji Fondacije "Sanela Redžepagić" i MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije jučer se u Mostaru održala edukativna akcija pod nazivom "Stop raku dojke", a u povodu Svjetskog dana protiv raka...
left

Zabava

Linkovi