webPortal STIJENA

Kakve poljupce vole žene, a kakve muškarci?

Rezultati novog istraživanja pokazali su da jačem polu najviše prijaju vlažni i pomalo divlji poljupci, dok dame uživaju u tome da se ljube dugo i nježno.

Čini se da poljubac između muškarca i žene izgleda više kao sudar dva različita svijeta, a ne kao spajanje duša.

- Žene poljupce koriste kao način povezivanja s partnerom. Muškarcima poljupci služe samo kao još jedno sredstvo za postizanje krajnjeg cilja, a to je seks. Oni se ljube samo da bi što više uzbudili svoju partnerku – objasnila je Suzan Hjuz, psiholog sa Olbrajt koledža u Pensilvaniji.

Hjuz je sa svojim kolegama ispitala više od 1.000 studenata. Svi ispitani su na razna i detaljna pitanja o poljupcima imali zadatak da odgovore na skali od jedan do pet. Rezultati su pokazali da i muškarci i žene smatraju da poljupci predstavljaju veoma važnu i intimnu interakciju između ljudi. Oba pola pomoću poljubaca procjenjuju koliko su kompatibilni sa svojim partnerima.

Pored toga, i mladići i djevojke su otkrili da mogu da izgube zainteresovanost za partnera bazirajući se samo na iskustvu tokom razmjene poljubaca, što dokazuje da se tokom ljubljenja razmjenjuju feromoni i drugi bitni biohemijski signali.

Međutim, tu prestaju sve sličnosti između muškaraca i žena. Dok za dame loš poljubacoznačava kraj večeri, većina mladića su izjavili da bi spavali sa ženom, čak i ako se loše ljubi. Pored toga, muškarci vole vlažnije poljupce, pogotovo ako su u pitanju kratkotrajne veze.

(cafe.ba)

Pročitajte i.....

Written on 18/07/2013, 22:29 by emir
najgluplji-film-ikada-morski-psi-iskacu-iz-tornada-i-napadaju-neduzne-gradaneIZ TVORNICE najglupljih (ili najgenijalnijih) mockbustera, Asyluma, dolazi novi hit koji je stekao internet slavu čak i prije prikazivanja na “lansirnoj rampi filmskog otpada”, kanalu SyFy. Naime, ako...
Written on 20/08/2013, 09:56 by emir
nadomak-kozarske-dubice-u-selu-strigova-pronadene-nove-kolicine-zlataMještani sela Strigova, nadomak Kozarske Dubice, nastavili su potragu i iskopavanje te pronašli još zlata u istoimenom lokalnom potoku. Naime, u posljednje vrijeme mještani su, vođeni ubjeđenjem da u...
Written on 05/12/2016, 20:46 by emir
tuzilac-tuzilastva-usk-idriz-begic-mito-primao-na-rateU sarajevskom Općinskom sudu završeno je ročište povodom prijedloga Tužilaštva KS za određivanjem pritvora tužiocu Tužilaštva USK Idrizu Begiću, koji se sumnjiči za zloupotrebu položaja i ovlasti,...
left

Zabava

Linkovi