webPortal STIJENA

5.GODIŠNJICA OD TRAGIČNE SMRTI STIJENSKIH MLADIĆA KENE I NAJDE

Na današnji dan 17.07.2008 godine teška tragedija pogodila je našu Stijenu.


Na  samom ulazu u Centar  dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su život izgubila dvojica stijenskih mladića.Vraćajući se nakon noćnog izlaska tog kobnog četvrtka 2008.godine u saobraćajnoj nesreći koja se nepamati na ovom prostoru život su izgubili dva nerazdvojna druga Kenan KENO Hadžić( 19.10.1989 ) i Senaid NAJDO Džakulić(24.06.1989 ).

Sjetimo se ovih mladića sa dovom dragom Bogu da im podari lijepi Džennet a njihovim porodicama sabur.


Utihnulo srce

Prošla su mnoga ljeta od pocetka novog zivota . Trebalo je zaista počistiti onu prašinu prošlosti.Bez traga u budućnost. Zaslijepila me neka čudna misao tad, da ce biti bolje.
 Duboko u noći , kročim suzama u prošlot. Nekako me vraca koliko god žudila započeti pisati na novim listovima života. Da li je to vec odredjeno? Pitam se svaku noc kad bih pogled sputavala po zidovima sobe. Koliko ce trajati ? Ne umijem da znam.
 I pored svega.. ovodanjašnje srece i smijeha, trudim se zadovoljiti ovo srce koje je davno ostalo ne doliveno ljubavi. Žudim za nekim ko ce dosita popunit ovu prazninu. često rasirenih ruku prilazim voljenima, tek tako da ne bude prazan. Ali..kao da čeka onoga ko je nekad već kročio ovim svijetom.
 Nekoga ko je ostavio srecu jednoj porodici i upute kako dosita voljeti. E nekog' takvog čeka ovaj zagrljaj. Ne dovršene riječi više nikad nece biti dorečene. Ne popunjeno srce vise nikad nece biti doliveno. Koliko god žudila , ponovo za onim usjajnim ocima , nece biti pronadjene.

Jer ovo srce... davno je utihnulo


Sve su rijecni istrošene . Svaki dan i tijelo je teže . Nada istrošena , suze davno .. Ali dusa zna najjbolje . Koliko je teško , i kako da njoj bude lakše .
 Sutra ce biti najjeteže u ovoj godini . I sutra ce se suze liti .Majke bdijeti nad vašim imenima .

Braćo moja , da vam Allah dz.š. podari vijecni Džennet i rahmet

AIDA HADŽIĆ

stijena.com

Pročitajte i.....

Written on 28/12/2012, 13:53 by admin
uvijek-hladno-pice-usb-i-mini-frizider-koji-se-puni-preko-kompjuteraOvaj čudni uređaj se napaja dok je priključen na vaš računar i može da hladi samo jedno piće u isto vrijeme, ali zato uvijek možete da ga imate pored sebe Ovaj mali frižider je definitivno korak napred...
Written on 14/01/2013, 08:12 by admin
eziv-slucaj-u-boru-pretukao-i-vezao-suprugu-lancem-za-stoku-a-onda-otisao-na-posaoPolicija iz Bora u Srbiji uhapsila je Jovicu D. (51) iz sela Bučje i odredila mu pritvor do osam dana zbog sumnje da je svoju suprugu Zoricu (44) najprije pretukao, a onda je lancem za stoku vezao za...
Written on 19/04/2014, 12:01 by emir
svicarci-traze-minimalac-od-3278-euraGrađani ove evropske države će 18. maja izaći na referendum na kojem će glasati o minimalnoj plati.Švicarska bi mogla uskoro zauzeti prvo mjesto u svijetu po visini minimalne plate, javlja agencija...
left

Zabava

Linkovi