webPortal STIJENA

5.GODIŠNJICA OD TRAGIČNE SMRTI STIJENSKIH MLADIĆA KENE I NAJDE

Na današnji dan 17.07.2008 godine teška tragedija pogodila je našu Stijenu.


Na  samom ulazu u Centar  dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su život izgubila dvojica stijenskih mladića.Vraćajući se nakon noćnog izlaska tog kobnog četvrtka 2008.godine u saobraćajnoj nesreći koja se nepamati na ovom prostoru život su izgubili dva nerazdvojna druga Kenan KENO Hadžić( 19.10.1989 ) i Senaid NAJDO Džakulić(24.06.1989 ).

Sjetimo se ovih mladića sa dovom dragom Bogu da im podari lijepi Džennet a njihovim porodicama sabur.


Utihnulo srce

Prošla su mnoga ljeta od pocetka novog zivota . Trebalo je zaista počistiti onu prašinu prošlosti.Bez traga u budućnost. Zaslijepila me neka čudna misao tad, da ce biti bolje.
 Duboko u noći , kročim suzama u prošlot. Nekako me vraca koliko god žudila započeti pisati na novim listovima života. Da li je to vec odredjeno? Pitam se svaku noc kad bih pogled sputavala po zidovima sobe. Koliko ce trajati ? Ne umijem da znam.
 I pored svega.. ovodanjašnje srece i smijeha, trudim se zadovoljiti ovo srce koje je davno ostalo ne doliveno ljubavi. Žudim za nekim ko ce dosita popunit ovu prazninu. često rasirenih ruku prilazim voljenima, tek tako da ne bude prazan. Ali..kao da čeka onoga ko je nekad već kročio ovim svijetom.
 Nekoga ko je ostavio srecu jednoj porodici i upute kako dosita voljeti. E nekog' takvog čeka ovaj zagrljaj. Ne dovršene riječi više nikad nece biti dorečene. Ne popunjeno srce vise nikad nece biti doliveno. Koliko god žudila , ponovo za onim usjajnim ocima , nece biti pronadjene.

Jer ovo srce... davno je utihnulo


Sve su rijecni istrošene . Svaki dan i tijelo je teže . Nada istrošena , suze davno .. Ali dusa zna najjbolje . Koliko je teško , i kako da njoj bude lakše .
 Sutra ce biti najjeteže u ovoj godini . I sutra ce se suze liti .Majke bdijeti nad vašim imenima .

Braćo moja , da vam Allah dz.š. podari vijecni Džennet i rahmet

AIDA HADŽIĆ

stijena.com

Pročitajte i.....

Written on 16/06/2013, 11:08 by emir
strbacki-buk-na-uni-ljepota-prirodnih-vodopadaPred samim ulaskom u svoj prvi veći kanjon, rijeka Una se spušta niz predivni Štrbački buk visine 24 metra, koji uz martinbrodske slapove predstavlja najljepši vodopad na ovoj bosanskohercegovačkoj...
Written on 10/02/2013, 16:35 by admin
city-prodaje-edina-dzeku-u-dortmund-za-17-miliona-funtiNakon odlaska Maria Balotellija iz Manchester Cityja, i bh. napadač Edin Džeko mogao bi njegovim stopama i to u Njemačku u Borussiju Dortmund. Kao što su već ranije pisali engleski mediji, Džeko je...
Written on 24/01/2013, 16:31 by admin
zene-vise-piju-nakon-udajeIstraživanje je pokazalo da udane žene konzumiraju više alkohola od neudanih, a na to ih navode muževi Priča je jednostavna - žene nakon udaje konzumiraju više alkohola od neudanih, dok je kod...
left

Zabava

Linkovi