webPortal STIJENA

Kompanija Halko dobila certifikat ISO 9001 te kreće na otvoreno tržište EU

Osnovna djelatnost uspješnog rada već punih osamnest godina kompanije Halko iz Stijene jeste prodaja građevinskog materijala.

Stalna nastojanja za unapređenje poslovanja, proširenja i investiranja u nove projekte ove uspješne kompanije doveli su do otvaranjae pogona za proizvodnju ekspandiranoga polistirena (EPS) odnosno stiropora sa savremenom tehnologijom bez štetnog djelovanja na okoliš.

Novi pogon za proizvodnju stiropora otvoren je u martu prošle godine otvorena su nova radna mjesta a sva proizvodnja se u prvoj fazi plasira na domaće bh. tržište.

Menadžment ove kompanije svijestan da pitanje kvaliteta, koje je najuže vezano uz zadovoljstvo kupca proizvoda ubrzo ulazi u fazu implementacije projekta tehničkog usklađivanja, uvođenje i primjena ISO standarda te osiguravanja CE znaka koji daje mogućnost izvoza proizvoda u zemlje EU.

U tom cilju ubrzo nakon otvaranje tvornice stiropora sklopljen ugovor sa TQM Institutom za kvalitet, standardizaciju i ekologiju iz Lukavca s namjerom da se  trajno poboljšaju djelotvornost i učinkovitost  usluga, kvaliteta  proizvoda prema zahtjevima standarda ISO 9001:2008. te CE označavanja ekspandiranog polistirena (stiropora) po odgovarajućoj Evropskoj Direktivi za građevinarstvo (Construction product Directive CPD 89/106 EEC).

TQM Institutom odradili su pripreme za certifikaciju da bi kompanija Halko ovog mjeseca prošla zahtjevne procjene i dobila međunarodo priznat ISO 9001 certifikat.


Certificiranje je obavila njemačka certifikacijska kuća TÜV Thüringen.


stijena.com

Pročitajte i.....

Written on 19/07/2013, 21:25 by emir
vadite-smrtonosne-plombe-van-iz-usta-i-ozdraviti-cete-od-mnogih-bolestiVećina stomatologa i liječnika vjerojatno nikada neće priznati da su stomatološki materijali smješteni u vašim ustima uzrok mnogih bolesti i promjena u zdravlju čovjeka.  Naime konvencionalna...
Written on 15/02/2013, 19:03 by admin
medvjedica-se-nije-uplasila-sjenke-blizi-se-kraj-zimeMedvjedica u Zoološkom vrtu na Paliću danas je izašla iz svog brloga i nije se uplašla svoje sjenke, što, prema narodnom verovanju, govori da se zima bliži kraju, javlja Tanjug. Kako je novinarima...
Written on 11/01/2013, 15:42 by admin
obicni-test-brisa-moze-otkriti-tri-vrste-raka-koji-odnose-hiljade-zivota-godisnjeNaučnici iz SAD-a izumili su test koji običnim uzimanjem brisa može otkriti različite vrste raka kod žena. Test se radi na temelju postojećeg testa brisa koji se uzima iz grlića maternice, kojim se...
left

Zabava

Linkovi