webPortal STIJENA

Kompanija Halko dobila certifikat ISO 9001 te kreće na otvoreno tržište EU

Osnovna djelatnost uspješnog rada već punih osamnest godina kompanije Halko iz Stijene jeste prodaja građevinskog materijala.

Stalna nastojanja za unapređenje poslovanja, proširenja i investiranja u nove projekte ove uspješne kompanije doveli su do otvaranjae pogona za proizvodnju ekspandiranoga polistirena (EPS) odnosno stiropora sa savremenom tehnologijom bez štetnog djelovanja na okoliš.

Novi pogon za proizvodnju stiropora otvoren je u martu prošle godine otvorena su nova radna mjesta a sva proizvodnja se u prvoj fazi plasira na domaće bh. tržište.

Menadžment ove kompanije svijestan da pitanje kvaliteta, koje je najuže vezano uz zadovoljstvo kupca proizvoda ubrzo ulazi u fazu implementacije projekta tehničkog usklađivanja, uvođenje i primjena ISO standarda te osiguravanja CE znaka koji daje mogućnost izvoza proizvoda u zemlje EU.

U tom cilju ubrzo nakon otvaranje tvornice stiropora sklopljen ugovor sa TQM Institutom za kvalitet, standardizaciju i ekologiju iz Lukavca s namjerom da se  trajno poboljšaju djelotvornost i učinkovitost  usluga, kvaliteta  proizvoda prema zahtjevima standarda ISO 9001:2008. te CE označavanja ekspandiranog polistirena (stiropora) po odgovarajućoj Evropskoj Direktivi za građevinarstvo (Construction product Directive CPD 89/106 EEC).

TQM Institutom odradili su pripreme za certifikaciju da bi kompanija Halko ovog mjeseca prošla zahtjevne procjene i dobila međunarodo priznat ISO 9001 certifikat.


Certificiranje je obavila njemačka certifikacijska kuća TÜV Thüringen.


stijena.com

Pročitajte i.....

Written on 04/02/2013, 17:01 by admin
osnovano-udruzenje-za-zastitu-gradana-od-pasa-lutalicaŠibe – Pis Udruženje za zaštitu građana od pasa lutalica, kako su se nazvali, za sada je još uvjek samo inicijativa i zajednica mladih ljudi Sarajeva, okupljenih na Facebooku. U kontaktu su...
Written on 13/01/2013, 11:58 by admin
praksa-bh-sudova-drzavu-kosta-milijune-marakaUčestala praksa izricanja mjere pritvora prije početka sudskog procesa motivirala je pojedine članove državnog Parlamenta da problematiziraju opravdanost ovakvog postupanja sudova u Bosni i...
Written on 15/08/2013, 20:12 by emir
mma-borac-57-kg-sredio-dvostruko-tezek-protivnika-koji-ima-cak-130-kilograma-videoRicardo Sattelmayer je na brazilskom eventu "Coyotes Fight Night" pobijedio borca imena Toko. Ricardo ima 57 kg, a njegov protivnik čak 130 kg. Zanimljivo je što je Ricardo sredio svog protivnika za...
left

Zabava

Linkovi