webPortal STIJENA

Kompanija Halko dobila certifikat ISO 9001 te kreće na otvoreno tržište EU

Osnovna djelatnost uspješnog rada već punih osamnest godina kompanije Halko iz Stijene jeste prodaja građevinskog materijala.

Stalna nastojanja za unapređenje poslovanja, proširenja i investiranja u nove projekte ove uspješne kompanije doveli su do otvaranjae pogona za proizvodnju ekspandiranoga polistirena (EPS) odnosno stiropora sa savremenom tehnologijom bez štetnog djelovanja na okoliš.

Novi pogon za proizvodnju stiropora otvoren je u martu prošle godine otvorena su nova radna mjesta a sva proizvodnja se u prvoj fazi plasira na domaće bh. tržište.

Menadžment ove kompanije svijestan da pitanje kvaliteta, koje je najuže vezano uz zadovoljstvo kupca proizvoda ubrzo ulazi u fazu implementacije projekta tehničkog usklađivanja, uvođenje i primjena ISO standarda te osiguravanja CE znaka koji daje mogućnost izvoza proizvoda u zemlje EU.

U tom cilju ubrzo nakon otvaranje tvornice stiropora sklopljen ugovor sa TQM Institutom za kvalitet, standardizaciju i ekologiju iz Lukavca s namjerom da se  trajno poboljšaju djelotvornost i učinkovitost  usluga, kvaliteta  proizvoda prema zahtjevima standarda ISO 9001:2008. te CE označavanja ekspandiranog polistirena (stiropora) po odgovarajućoj Evropskoj Direktivi za građevinarstvo (Construction product Directive CPD 89/106 EEC).

TQM Institutom odradili su pripreme za certifikaciju da bi kompanija Halko ovog mjeseca prošla zahtjevne procjene i dobila međunarodo priznat ISO 9001 certifikat.


Certificiranje je obavila njemačka certifikacijska kuća TÜV Thüringen.


stijena.com

Pročitajte i.....

Written on 26/05/2013, 20:20 by emir
sporna-zastava-kosova-fudbaler-bayerna-na-proslavi-titule-lige-prvaka-razbjesnio-srbijuXherdan Shaqiri rođen je u Gnjilanu, ali je kao dijete sa roditeljima preselio u Švajcarsku, gdje je i počeo fudbalsku karijeru, a standardni je član reprezentacije Švajcarske Fudbaler Bayerna Xherdan...
Written on 09/02/2013, 10:03 by admin
vitamin-c-u-tabletama-stvara-bubrezne-kamenceZnanstvenici ipak ne žele promovirati prestanak uzimanja vitamina C u tabletama jer predstavlja važan element zdrave prehrane Reklame nas bombardiraju raznoraznim dodacima prehrani koji bi nam trebali...
Written on 26/11/2013, 09:41 by emir
ovaj-volkswagenov-golf-kosta-cetiri-miliona-euraOvaj Volkswagenov model ima trolitarski motor, do „stotke" ide za 3,9 sekundi, a košta četiri miliona eura. Golf Design Vision GTI je unikatni superautomobil, koji je dvostruko snažniji od „običnog"...
left

Zabava

Linkovi