webPortal STIJENA

Kompanija Halko dobila certifikat ISO 9001 te kreće na otvoreno tržište EU

Osnovna djelatnost uspješnog rada već punih osamnest godina kompanije Halko iz Stijene jeste prodaja građevinskog materijala.

Stalna nastojanja za unapređenje poslovanja, proširenja i investiranja u nove projekte ove uspješne kompanije doveli su do otvaranjae pogona za proizvodnju ekspandiranoga polistirena (EPS) odnosno stiropora sa savremenom tehnologijom bez štetnog djelovanja na okoliš.

Novi pogon za proizvodnju stiropora otvoren je u martu prošle godine otvorena su nova radna mjesta a sva proizvodnja se u prvoj fazi plasira na domaće bh. tržište.

Menadžment ove kompanije svijestan da pitanje kvaliteta, koje je najuže vezano uz zadovoljstvo kupca proizvoda ubrzo ulazi u fazu implementacije projekta tehničkog usklađivanja, uvođenje i primjena ISO standarda te osiguravanja CE znaka koji daje mogućnost izvoza proizvoda u zemlje EU.

U tom cilju ubrzo nakon otvaranje tvornice stiropora sklopljen ugovor sa TQM Institutom za kvalitet, standardizaciju i ekologiju iz Lukavca s namjerom da se  trajno poboljšaju djelotvornost i učinkovitost  usluga, kvaliteta  proizvoda prema zahtjevima standarda ISO 9001:2008. te CE označavanja ekspandiranog polistirena (stiropora) po odgovarajućoj Evropskoj Direktivi za građevinarstvo (Construction product Directive CPD 89/106 EEC).

TQM Institutom odradili su pripreme za certifikaciju da bi kompanija Halko ovog mjeseca prošla zahtjevne procjene i dobila međunarodo priznat ISO 9001 certifikat.


Certificiranje je obavila njemačka certifikacijska kuća TÜV Thüringen.


stijena.com

Pročitajte i.....

Written on 24/02/2013, 08:41 by admin
napravljeno-odijelo-s-mocima-spidermanaOdijelo upozorava osobu koja ga nosi na prepreke ili druge ljude oko nje Ako ste oduvijek željeli znati što se ili tko nalazi oko vas, a da ste pritom zatvorenih očiju, više vam ne treba Jedi trening...
Written on 24/05/2013, 07:08 by emir
od-1-juna-nove-cijene-cigarete-u-bih-ponovo-skuplje-marlboro-39-kmPojedine vrste cigareta proizvođača ''Philip Morris'' od 1. juna ove godine na tržištu BiH poskupjeće za 20 feninga po paklici, dok su neki duhanski proizvodi skuplji od početka ovog mjeseca -...
Written on 16/04/2013, 20:56 by emir
cristiano-ronaldo-u-buducnosti-bih-mogao-postati-ozilov-brat-muslimanNajbolji nogometaš Real Madrida i reprezentativac Portugala, Cristiano Ronaldo, izjavio je da u posljednje vrijeme često priča o islamu sa saigračem Mesutom Ozilom. Ronaldo je katolik, a u posljednje...
left

Zabava

Linkovi