webPortal STIJENA

Počelo uređenje izletišta u Stijeni

Omladinska banka Cazin je, po osnovu Javnog poziva za projekte neformalnih grupa

pružila mogućnost mladima da uzmu učešće u razvoju svojih lokalnih zajednica  kroz dodjelu bespovratnih novčanih sredstava projektima neformalnih grupa mladih.

Neformalna grupa mladih iz naše Mjesne Zajednice u sastavu: Almir Kolaković,Asmir Mušić, Aziz Malić, Sanela Bajrić i Anita Hodžić uradili su projekat pod nazivom "Najljepši je na svijetu moj rodni kraj" te aplicirali kod Omladinske banke za dodjelu novčanih sredstava za realizaciju projekta.

Članovi OB Cazin su rangirali te  predložili za finansiranje 13 projekata koji su aplicirani od strane neformalnih grupa mladih ljudi u kojima je bio i projekat neformalne grupe mladih iz Stijene.

Za projekat "Najljepši je na svijetu moj rodni kraj" dodjeljena su novčana sredstva u visini 2000 KM. Ovih dana počela je realizacija ovog projekta uz aktivno učešće omladine kojim je planirano uređenje izletišta na Ičicaru sa gradnjom  šedrvana, kamina te postavljanje ljuljačka i klupa.Ovo je prva faza uređenja ovog izletišta.

Da bi ovo izletište sa zaista prelijepom lokacijom u prirodonm ambijentu sa pogledom na riječicu Horljavu i Stari grad dodatno obogatili sadržajima za odmor i rekreaciju cijele porodice potrebno je aktivnije učešće cijele zajednice .

Više slika na našoj fb stranici.

stijena.com

Pročitajte i.....

Written on 02/12/2012, 11:15 by admin
sto-trebate-ciniti-da-bi-vam-auto-dulje-trajaoKako produljiti vijek trajanja svom automobilu? Donosimo 10 savjeta za vozače. Tko ne bi želio da mu automobil dulje traje? Razlozi za kvar automobila mogu se svesti na dvije vrste. Kvarovi koji ovise...
Written on 15/01/2013, 08:34 by admin
migranti-odu-a-ostaje-debeo-cehBANJALUKA, SARAJEVO - Naša zemlja tranzit je za ilegalne migrante iz brojnih država, uključujući čak i Palestinu, Bangladeš, Maroko, Avganistan i Pakistan, koji kroz BiH, trbuhom za kruhom, pokušavaju da...
Written on 22/05/2013, 18:58 by emir
u-stijeni-otvoreni-teniski-tereni-i-odigrano-prvenstvo-bih-u-tenisu-za-djecuU tehničkoj organizaciji Teniskog kluba „Spin“iz Cazina, a pod pokroviteljstvom Teniskog kluba „Stijena“, na novoizgrađenim teniskim terenima u Stijeni , održano je Otvorenoteniskoprvenstvo BiH za...
left

Zabava

Linkovi