webPortal STIJENA

Počelo uređenje izletišta u Stijeni

Omladinska banka Cazin je, po osnovu Javnog poziva za projekte neformalnih grupa

pružila mogućnost mladima da uzmu učešće u razvoju svojih lokalnih zajednica  kroz dodjelu bespovratnih novčanih sredstava projektima neformalnih grupa mladih.

Neformalna grupa mladih iz naše Mjesne Zajednice u sastavu: Almir Kolaković,Asmir Mušić, Aziz Malić, Sanela Bajrić i Anita Hodžić uradili su projekat pod nazivom "Najljepši je na svijetu moj rodni kraj" te aplicirali kod Omladinske banke za dodjelu novčanih sredstava za realizaciju projekta.

Članovi OB Cazin su rangirali te  predložili za finansiranje 13 projekata koji su aplicirani od strane neformalnih grupa mladih ljudi u kojima je bio i projekat neformalne grupe mladih iz Stijene.

Za projekat "Najljepši je na svijetu moj rodni kraj" dodjeljena su novčana sredstva u visini 2000 KM. Ovih dana počela je realizacija ovog projekta uz aktivno učešće omladine kojim je planirano uređenje izletišta na Ičicaru sa gradnjom  šedrvana, kamina te postavljanje ljuljačka i klupa.Ovo je prva faza uređenja ovog izletišta.

Da bi ovo izletište sa zaista prelijepom lokacijom u prirodonm ambijentu sa pogledom na riječicu Horljavu i Stari grad dodatno obogatili sadržajima za odmor i rekreaciju cijele porodice potrebno je aktivnije učešće cijele zajednice .

Više slika na našoj fb stranici.

stijena.com

Pročitajte i.....

Written on 23/01/2013, 00:04 by admin
sedam-stvari-koje-nikako-ne-bi-trebalo-raditi-poslije-jelaIako mnogih možda nismo ni svjesni, neke navike koje svakodnevno činimo nakon jela mogu da budu vrlo štetne. Ukoliko želite da pazite na svoje zdravlje i liniju trebalo bi da poslušate savjete...
Written on 18/03/2014, 23:14 by emir
chelsea-bez-problema-pokorio-galatu-real-se-poigrao-sa-schalkeomChelsea na svom Stamford Bridgeu nije dozvolio iznenađenje Galatasarayja u revanšu osmine finala Lige prvaka. Susret u Istanbulu okončan je 1:1 i turski tim imao je šansu da uz jako dobru predstavu...
Written on 09/03/2013, 18:07 by admin
galaxy-note-3-imace-ekran-od-59-incnaIako Samsung još nije predstavio ni novi model iz svoje Galaxy S serije – službeno predstavljanje modela koji će nositi brojčanu oznaku 4najavljeno je za sljedeći četvrtak, na Internetu su se već...
left

Zabava

Linkovi