webPortal STIJENA

Počelo uređenje izletišta u Stijeni

Omladinska banka Cazin je, po osnovu Javnog poziva za projekte neformalnih grupa

pružila mogućnost mladima da uzmu učešće u razvoju svojih lokalnih zajednica  kroz dodjelu bespovratnih novčanih sredstava projektima neformalnih grupa mladih.

Neformalna grupa mladih iz naše Mjesne Zajednice u sastavu: Almir Kolaković,Asmir Mušić, Aziz Malić, Sanela Bajrić i Anita Hodžić uradili su projekat pod nazivom "Najljepši je na svijetu moj rodni kraj" te aplicirali kod Omladinske banke za dodjelu novčanih sredstava za realizaciju projekta.

Članovi OB Cazin su rangirali te  predložili za finansiranje 13 projekata koji su aplicirani od strane neformalnih grupa mladih ljudi u kojima je bio i projekat neformalne grupe mladih iz Stijene.

Za projekat "Najljepši je na svijetu moj rodni kraj" dodjeljena su novčana sredstva u visini 2000 KM. Ovih dana počela je realizacija ovog projekta uz aktivno učešće omladine kojim je planirano uređenje izletišta na Ičicaru sa gradnjom  šedrvana, kamina te postavljanje ljuljačka i klupa.Ovo je prva faza uređenja ovog izletišta.

Da bi ovo izletište sa zaista prelijepom lokacijom u prirodonm ambijentu sa pogledom na riječicu Horljavu i Stari grad dodatno obogatili sadržajima za odmor i rekreaciju cijele porodice potrebno je aktivnije učešće cijele zajednice .

Više slika na našoj fb stranici.

stijena.com

Pročitajte i.....

Written on 17/03/2013, 17:53 by admin
smrtnost-od-upala-pluca-je-na-sestom-mjestu-na-listi-uzroka-smrtiUpala pluća – pneumonija je zapaljenski proces koji zahvata sve strukture donjih dijelova disajnih puteva. Za upalu pluća se znalo još u starom Egiptu i Grčkoj. Postoje zapisi o samoj bolesti i načinu...
Written on 22/02/2013, 13:27 by admin
meteorit-u-naselju-kostajnica-zainteresovao-strucnjake-iz-indijeMeteorit težak oko osam tona koji su lani pronašli radnici kamenoloma vlasnika Dimše Tatića u naselju Kostajnica kod Dobojai koji je nakon kiše meteorita u Rusiji postao atrakcija, otprije dva dana je i...
Written on 28/04/2015, 20:41 by emir
1-istinita-prica-o-nerdinu-ibricuNesretne '92. godine,muškarce odvode na jednu stranu a žene, djecu i starce na drugu. Ponijela majka Halima svoga maksuma od godine dana. Iz obijesti joj neki četnik priđe, udari kundakom i čedo ote....
left

Zabava

Linkovi