webPortal STIJENA

Porodicu Hepić posjetili humanisti iz Mostara: Izmamili osmjeh na lica dijece

CAZIN – U zaseoku Miostrah u Mjesnoj zajednici Stijena u općini Cazin u veoma surovom životu, o čemu smo već pisali, živi otac sa šestero djece, koje je majka napustila.

Ovu porodicu je danas posjetila grupa humanih Mostaraca, koje je predvodio Ivica Markić sa svojim prijateljima, koji su putovanje od Mostara do Cazina prešli za nepunih pet sati.

Kažu da im nije bilo teško, niti su se uopće umorili ili pokajali što su tako dalek put prevalili da bi uručili humanitarnu pomoć Zahidu i njegovoj djeci. Surova životna priča nesretne porodice Hepić počinje onog trena nakon što ih je bez ijedne riječi napustila supruga i majka, čiji otac bi uskoro trebao otići u zatvor zbog šumske krađe. Zahid Hepić, samohrani otac šestero maloljetne djece, živi na rubu siromaštva, a u zatvor mora jer je krao drva kako bi djecu spasio od surove zime.

- Evo prvo moram spomenuti novinare koji su pisali o našem životu, te je i predsjednik općinskog suda u Cazinu Mirsad Hajrulahović prvobitnu presudu preinačio u uvjetnu kaznu od dvoje godine. Sretan sam jer ću ipak ostati sa svojom nejakom dječicom. Jedino se u petak 08. februara moram javiti u zatvor Bihać da odležim pet dana zatvora zbog toga što sam se ilegalno priključio na struju, rekao nam je Zahid.

Humani ljudi iz Mostara dječici i Zahidu uručili su odjeću, obuću, higijenski pribor, te su se dogovorili da će u daljoj akciji za ovu porodicu osigurati još pomoći, kao što je frižider, televizor i nešto kokošiju, a dogovorili su se sa Zahidom da će mu prikupiti novac za uplatu priključka za struju i nabavku strujnog sata.

- Znate šta, sretan sam što sam krenuo u ovu humanu misiju, a posebno što sam na blijedim i izmučenim nejakim dječjim licima tako izmamio topli osmijeh, za mene vrijedniji od zlata. Zar čovjek da ne bude sretan, kad sam ušao i njihovu nedovršenu i neokrečenu kuću, prvo sam sebi rekao da na ova mala uplašena lica moram izmamiti osmjeh. To smo uspjeli i to me čini sretnim, rekao je humanist Ivica.

Ivica je Zahidu i njegovoj djeci obećao da će se opet uskoro vidjeti sa većom humanom pomoći. Nakon svega humani Mostarci su se uvjerili u surovi život u kojem odrastaju pojedina djeca.

Rusmir Karat

www.reprezent.ba

Pročitajte i.....

Written on 21/02/2013, 16:10 by admin
muskarci-vole-kada-im-pridete-ali-nikada-ovakoMuškarci obožavaju žene koji se usuđuju da naprave prvi korak, ali to ne znači da će biti zadovoljni bilo čime. Kao i žene, i muškarci su izbirljivi kada im prilaze, pa je tako preporučljivo da ne radite...
Written on 28/12/2013, 10:23 by emir
4tradcionalno-qzeleno-vece-2013q-fotoU organizaciji NK "Gomile" sinoć je u Restoranu OAZA održano 4. tradicionalno sijelo "Zeleno veče 2013".Tradicionalno dobra organizacija od strane Uprave kluba potvrđena je sinoć na ovoj fešti na kojoj...
Written on 22/02/2015, 21:19 by emir
jedna-kuca-a-dva-brata-dijaspora-vs-bosnaPojavila se na internetu slika na kojoj je po nekim izvorima prikazana kuća koja se nalazi u BiH. Ona pripada dvojici braće od kojih jedan radi u inostranstvu a drugi kod privatnika u BiH. Smiješno ili...
left

Zabava

Linkovi