webPortal STIJENA

REALIZACIJA PROJEKTA OMLADINSKE BANKE NA VELIKOM ŠKOLSKOM IGRALIŠTU U STIJENI

Neformalna organizacija mladih u Stijeni je za 2014. godinu napravila projekat za sanaciju određenih dijelova velikog školskog igrališta u Stijeni.

 Neformalna organizacija broji 5 članova a to su: Mahmutagić Zlatan, Hamulić Edis, Mehmedović Šemsudin, Begić Meho i Hamulić Denis.
 Projekat pod nazivom ,,Bolji uslovi - više mladih – zdraviji život'' je podnesen i odobren od strane Fondacije za razvoj zajednica, tj. Omladinske banke Cazin.

U periodu od 15.06. pa do 30.09.2014. godine planirano je da se isti realizuje  što je naposlijetku i  urađeno. Ovim projektom je obuhvaćeno da se postave stubovi i napravi zaštitna mreža iza golova, da se nabave nove mreže za golove, sanacija zaštitnih kabina na igralištu koja uključuje malterisanje, farbanje, pokrivanje i postavljanje plastičnih stolica u iste, farbanje golova i nasipanje prilaznog puta.


U realizaciji projekta je učestvovalo veliki broj omladine  što je za svaku pohvalu i projekat je uspješno okončan na zadovoljstvo svih a posebno mlađih naraštaja kojima će biti svakako ugodnije i ljepše koristiti igralište koje sada puno ljepše izgleda .

Vrijednost radova se procjenjuje na oko 4.500 KM a udio Omladinske banke u ovom projektu iznosi oko  2000 KM. Ostali dio sredstava su obezbjedili članovi neformalne grupe mladih svojim angažmanom i donacijama koje su prikupili.Ovom prilikom se  zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog projekta.

Nadamo se da će ovakvih i sličnih projekata biti još u našoj Mjesnoj zajednici jer je svakako čine ljepšom i boljom za živjeti.
Čestitamo neformalnoj grupi mladih koji su radili na ovom projektu uz želju da nastave sa  uspješnim projektima i u budućnosti.

stijena.com

Pročitajte i.....

Written on 09/03/2013, 16:13 by admin
novinar-uradio-istrazivanje-koristeci-skrivenu-kameruPoljske vlasti privremeno su zatvorile klanicu na sjeveru zemlje, za koju je utvrđeno da je koristila trulo meso za pravljenje mesnih prerađevina. BBC prenosi da je naziv kompanije, koja je ujedno...
Written on 01/05/2013, 19:29 by admin
catic-mancini-je-glupan-teskiMenadžer Manchester Citya Roberto Mancini jedna je od najomraženijih ličnosti u sportskoj javnosti u Bosni i Hercegovini. Mancinijevo ophođenje sa Edinom Džekom, odnosno konstantno ostavljanje Džeke na...
Written on 07/01/2013, 13:56 by admin
mmf-podcijenili-smo-povecanje-nezaposlenostiGlavni ekonomisti Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Olivier Blanchard i Daniel Leigh sastavili su posebni radni dokument o greškama koje su napravili procjenjujući utjecaj štednje na europske ekonomije,...
left

Zabava

Linkovi