webPortal STIJENA

REALIZACIJA PROJEKTA OMLADINSKE BANKE NA VELIKOM ŠKOLSKOM IGRALIŠTU U STIJENI

Neformalna organizacija mladih u Stijeni je za 2014. godinu napravila projekat za sanaciju određenih dijelova velikog školskog igrališta u Stijeni.

 Neformalna organizacija broji 5 članova a to su: Mahmutagić Zlatan, Hamulić Edis, Mehmedović Šemsudin, Begić Meho i Hamulić Denis.
 Projekat pod nazivom ,,Bolji uslovi - više mladih – zdraviji život'' je podnesen i odobren od strane Fondacije za razvoj zajednica, tj. Omladinske banke Cazin.

U periodu od 15.06. pa do 30.09.2014. godine planirano je da se isti realizuje  što je naposlijetku i  urađeno. Ovim projektom je obuhvaćeno da se postave stubovi i napravi zaštitna mreža iza golova, da se nabave nove mreže za golove, sanacija zaštitnih kabina na igralištu koja uključuje malterisanje, farbanje, pokrivanje i postavljanje plastičnih stolica u iste, farbanje golova i nasipanje prilaznog puta.


U realizaciji projekta je učestvovalo veliki broj omladine  što je za svaku pohvalu i projekat je uspješno okončan na zadovoljstvo svih a posebno mlađih naraštaja kojima će biti svakako ugodnije i ljepše koristiti igralište koje sada puno ljepše izgleda .

Vrijednost radova se procjenjuje na oko 4.500 KM a udio Omladinske banke u ovom projektu iznosi oko  2000 KM. Ostali dio sredstava su obezbjedili članovi neformalne grupe mladih svojim angažmanom i donacijama koje su prikupili.Ovom prilikom se  zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog projekta.

Nadamo se da će ovakvih i sličnih projekata biti još u našoj Mjesnoj zajednici jer je svakako čine ljepšom i boljom za živjeti.
Čestitamo neformalnoj grupi mladih koji su radili na ovom projektu uz želju da nastave sa  uspješnim projektima i u budućnosti.

stijena.com

Pročitajte i.....

Written on 07/01/2013, 08:46 by admin
ronaldo-zbog-kartona-propusta-osasunuZbog žutih kartona najbolji nogometaš i strijelac Real Madrida Cristiano Ronaldo propustit će gostovanje kod Osasune u sklopu 19. kola Primere koje je na rasporedu sljedećeg vikenda. Protiv Real...
Written on 04/02/2013, 09:25 by emir
sverceri-gorivu-travu-koriste-kao-duhanU velikom broju slučajeva duhan koji se prodaje na ilegalnom tržištu u Bosni i Hercegovini sadrži "gorivu travu" s dodatkom duhana, pri čemu je sve skladišteno u nečistim uvjetima, podrumima, garažama...
Written on 01/02/2013, 13:44 by emir
adnan-caticu-ring-ulazim-s-dzekom-u-njegovom-bordo-dresuAdnan Ćatić jučer je napunio 34 godine. Nije bilo slavlja. Kaže, slavit će večeras nakon što pobijedi Australca Sema Solimena (Sam Soliman). - Izdržao sam ovoliko, mogu još jedan dan bez torte. Bit će...
left

Zabava

Linkovi