webPortal STIJENA

REALIZACIJA PROJEKTA OMLADINSKE BANKE NA VELIKOM ŠKOLSKOM IGRALIŠTU U STIJENI

Neformalna organizacija mladih u Stijeni je za 2014. godinu napravila projekat za sanaciju određenih dijelova velikog školskog igrališta u Stijeni.

 Neformalna organizacija broji 5 članova a to su: Mahmutagić Zlatan, Hamulić Edis, Mehmedović Šemsudin, Begić Meho i Hamulić Denis.
 Projekat pod nazivom ,,Bolji uslovi - više mladih – zdraviji život'' je podnesen i odobren od strane Fondacije za razvoj zajednica, tj. Omladinske banke Cazin.

U periodu od 15.06. pa do 30.09.2014. godine planirano je da se isti realizuje  što je naposlijetku i  urađeno. Ovim projektom je obuhvaćeno da se postave stubovi i napravi zaštitna mreža iza golova, da se nabave nove mreže za golove, sanacija zaštitnih kabina na igralištu koja uključuje malterisanje, farbanje, pokrivanje i postavljanje plastičnih stolica u iste, farbanje golova i nasipanje prilaznog puta.


U realizaciji projekta je učestvovalo veliki broj omladine  što je za svaku pohvalu i projekat je uspješno okončan na zadovoljstvo svih a posebno mlađih naraštaja kojima će biti svakako ugodnije i ljepše koristiti igralište koje sada puno ljepše izgleda .

Vrijednost radova se procjenjuje na oko 4.500 KM a udio Omladinske banke u ovom projektu iznosi oko  2000 KM. Ostali dio sredstava su obezbjedili članovi neformalne grupe mladih svojim angažmanom i donacijama koje su prikupili.Ovom prilikom se  zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog projekta.

Nadamo se da će ovakvih i sličnih projekata biti još u našoj Mjesnoj zajednici jer je svakako čine ljepšom i boljom za živjeti.
Čestitamo neformalnoj grupi mladih koji su radili na ovom projektu uz želju da nastave sa  uspješnim projektima i u budućnosti.

stijena.com

Pročitajte i.....

Written on 08/06/2014, 12:49 by emir
u-guaruji-qsvi-su-ludiq-za-bih-policajci-i-missica-mole-za-trijumf-nad-argentinomPolicija i vojska u Guaruji u pripravnosti su od kako je nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine došla u ovaj turistički grad, koji je baza popularnih Zmajeva za nadolazeće Svjetskom prvenstvu u...
Written on 07/03/2013, 18:10 by admin
hrvatski-pacijenti-najkrace-na-svijetu-cekaju-presadivanje-bubregaPovodom 7. marta, Svjetskog dana bubrega, Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske podsjetilo je na važnost prevencije bubrežnih bolesti i njihovo rano otkrivanje. U ovom Ministarstvu iznijeli su...
Written on 08/03/2013, 15:40 by admin
dva-puta-opljackali-istog-postaraSmederevska policija saopštila je danas da je uhapsila Gorana M. (25) zbog sumnje da je sa još jednim saučesnikom, koji je u bjekstvu, dva puta od istog poštara opljačkao oko 470.000 dinara (cca. 8.300...
left

Zabava

Linkovi