webPortal STIJENA

Stijenski slikar Šerif Kraković

sero naslovna
Ljubav prema slikarstvu našeg sugrađanina Šerifa Krakovića rađa se još dok je bio mali.Kako u to vrijeme  nije bilo uslova da bi ostvario svoje dječačke snove da upiše likovnu akademiju život je našeg Šeru odveo u nekom drugom pravcu ali to nije ugasilo njegovu ljubav prema slikarstvu.
Tako bi naš Šero svoje slobodno vrijeme od posla i ostalih životnih obaveza provodio slikajući a njegova umjetnička djela uglavnom su inspirirana prirodnim ljepotama Krajine i okoline.
Koliko je djela nastalo nezna ni sam Šero jer tokom života svoje slike dijelio prijateljima, poznanicima a tek mali broj je prodao tako da njegove slike danas krase domove sve do daleke Amerike.
sero 1a
Kao penzioner Šero ima više vremena za slikanje prelijepih motiva Krajine i starina a svoje znanje što mu je i najveća želja prenosi na svoje unuke.
Prilikom posjete našem umjetniku napravili smo par fotografija njegovih umjetničkih djela a i sam dom je uređen kao jedna velika galerija.
Pogledajte djela našeg umjetnika.
Kompletni album pogledajte u našoj GALERIJI.

Pročitajte i.....

Written on 19/07/2014, 21:08 by emir
london-100000-ljudi-protestovalo-protiv-izraelskih-napada-na-gazuBlizu 100.000 osoba danas je u Londonu protestovalo protiv izraelskih zračnih i kopnenih napada na Gazu u kojima je ubijeno više od 330 Palestinaca među kojima ima žena i djece. Naime, organizatori...
Written on 30/08/2014, 19:40 by emir
video-popularni-prijatelji-pokusali-okupljanje-evo-ko-se-nije-pojavioDženifer Aniston, Kortni Koks i Liza Kudrou odigrale su mali skeč iz "Prijatelja" u emisiji Džimija Kimela. Skeč u trajanju od 5 minuta počeo je tako što je Kimel rekao da je on lično, veliki fan...
Written on 06/03/2013, 15:32 by admin
nedostajali-su-mu-usuljao-se-u-zatvor-da-vidi-staro-drustvoMatthew Matagran iz New Yorka tjedan dana odlazio je u zatvor i predstavljao se kao čuvar. Zatvorenicima je donosio cigarete i razgovarao s njima. Uhitili su ga Matthewu Matagranu iz New Yorka, koji...
left

Zabava

Linkovi