webPortal STIJENA

Stijenski slikar Šerif Kraković

sero naslovna
Ljubav prema slikarstvu našeg sugrađanina Šerifa Krakovića rađa se još dok je bio mali.Kako u to vrijeme  nije bilo uslova da bi ostvario svoje dječačke snove da upiše likovnu akademiju život je našeg Šeru odveo u nekom drugom pravcu ali to nije ugasilo njegovu ljubav prema slikarstvu.
Tako bi naš Šero svoje slobodno vrijeme od posla i ostalih životnih obaveza provodio slikajući a njegova umjetnička djela uglavnom su inspirirana prirodnim ljepotama Krajine i okoline.
Koliko je djela nastalo nezna ni sam Šero jer tokom života svoje slike dijelio prijateljima, poznanicima a tek mali broj je prodao tako da njegove slike danas krase domove sve do daleke Amerike.
sero 1a
Kao penzioner Šero ima više vremena za slikanje prelijepih motiva Krajine i starina a svoje znanje što mu je i najveća želja prenosi na svoje unuke.
Prilikom posjete našem umjetniku napravili smo par fotografija njegovih umjetničkih djela a i sam dom je uređen kao jedna velika galerija.
Pogledajte djela našeg umjetnika.
Kompletni album pogledajte u našoj GALERIJI.

Pročitajte i.....

Written on 12/01/2013, 09:57 by emir
rupa-na-putu-progutala-automobilNa video servisu YouTube se pojavio snimak napravljen u distriktu Sao Conrado u Rio de Janeiru, a koji prikazuje nestanak automobila u rupi u cesti. Pretpostavlja se da su uzrok pojave rupe bile...
Written on 02/06/2014, 20:43 by emir
kako-djeluje-casa-hladne-vode-nakon-jelaVolite li vi popiti čašu hladne vode nakon jela? Sjetite se šta se desi kada hladnom vodom zalijete masnoću u tavi nakon prženja. To isto dešava se i u vašoj probavi. Hladna voda će stvrdnuti...
Written on 27/03/2013, 20:10 by emir
internet-vam-je-usporen-u-tijeku-je-najveci-hakerski-napad-u-povijestiKORISNICI interneta diljem svijeta primijetili su da im je internet usporen. Razlog tome je, tvrde stručnjaci za cyber sigurnost, najveći hakerski napad koji je ikad zabilježen. Neprofitna...
left

Zabava

Linkovi