webPortal STIJENA

Stijenski slikar Šerif Kraković

sero naslovna
Ljubav prema slikarstvu našeg sugrađanina Šerifa Krakovića rađa se još dok je bio mali.Kako u to vrijeme  nije bilo uslova da bi ostvario svoje dječačke snove da upiše likovnu akademiju život je našeg Šeru odveo u nekom drugom pravcu ali to nije ugasilo njegovu ljubav prema slikarstvu.
Tako bi naš Šero svoje slobodno vrijeme od posla i ostalih životnih obaveza provodio slikajući a njegova umjetnička djela uglavnom su inspirirana prirodnim ljepotama Krajine i okoline.
Koliko je djela nastalo nezna ni sam Šero jer tokom života svoje slike dijelio prijateljima, poznanicima a tek mali broj je prodao tako da njegove slike danas krase domove sve do daleke Amerike.
sero 1a
Kao penzioner Šero ima više vremena za slikanje prelijepih motiva Krajine i starina a svoje znanje što mu je i najveća želja prenosi na svoje unuke.
Prilikom posjete našem umjetniku napravili smo par fotografija njegovih umjetničkih djela a i sam dom je uređen kao jedna velika galerija.
Pogledajte djela našeg umjetnika.
Kompletni album pogledajte u našoj GALERIJI.

Pročitajte i.....

Written on 17/05/2013, 23:19 by admin
fotovecer-kurana-u-dzematu-stijenaVečeri Kur'ana su postali sve češći povodi okupljanja vjernika u našim  džamijama. U džematu Stijena u petak,  17. maja 2013. godine, upriličena je posebno lijepa večer Kur'ana. Ovo je...
Written on 02/02/2013, 12:41 by admin
nova-prevara-u-njemackoj--nakon-biscanke-anele-prevarena-i-sarajkaNakon što je Bišćanka prevarena u Ulmu, gdje je radila najteže kućanske poslove i na kraju otjerana, Sarajka tvrdi da je nedavno, na sličan način, bila žrtva prevare u Štutgartu, te da osim karte za...
Written on 20/01/2013, 10:39 by admin
uhitio-policajca-zbog-voznje-u-alkoholiziranom-stanjuDok se Russell George vozio Prestburyjem u Južnoj Africi, primijetio je policijski kombi kako vrluda po cesti što ga je navelo da zaključi da je vozač pijan. Russell George je odlučio nazvati policiju....
left

Zabava

Linkovi