webPortal STIJENA

Stijenski slikar Šerif Kraković

sero naslovna
Ljubav prema slikarstvu našeg sugrađanina Šerifa Krakovića rađa se još dok je bio mali.Kako u to vrijeme  nije bilo uslova da bi ostvario svoje dječačke snove da upiše likovnu akademiju život je našeg Šeru odveo u nekom drugom pravcu ali to nije ugasilo njegovu ljubav prema slikarstvu.
Tako bi naš Šero svoje slobodno vrijeme od posla i ostalih životnih obaveza provodio slikajući a njegova umjetnička djela uglavnom su inspirirana prirodnim ljepotama Krajine i okoline.
Koliko je djela nastalo nezna ni sam Šero jer tokom života svoje slike dijelio prijateljima, poznanicima a tek mali broj je prodao tako da njegove slike danas krase domove sve do daleke Amerike.
sero 1a
Kao penzioner Šero ima više vremena za slikanje prelijepih motiva Krajine i starina a svoje znanje što mu je i najveća želja prenosi na svoje unuke.
Prilikom posjete našem umjetniku napravili smo par fotografija njegovih umjetničkih djela a i sam dom je uređen kao jedna velika galerija.
Pogledajte djela našeg umjetnika.
Kompletni album pogledajte u našoj GALERIJI.

Pročitajte i.....

Written on 07/01/2013, 20:15 by emir
4-razloga-zasto-biste-bas-sada-trebali-popiti-casu-vodeVoda je izvor života i čini više od polovice našeg tijela. No njene kvalitete puno su šire nego što mislimo. Ona je pokretač našeg organizma, a nekoliko čaša vode dnevno zaista čini čuda. Doznajte zašto...
Written on 23/01/2014, 21:26 by emir
najgori-zatvor-na-svijetu-nikad-necete-vidjeti-nesto-slicnoFotograf Giles Clarke je otkrio nevjerovatan zatvorski sustav. U El Salvadoru zatvorenike drže poput životinja, zarobljavajući ih u kavezima. Zatvorskim čuvarima, ovi ljudi nisu vrijedniji od pasa....
Written on 09/11/2014, 23:14 by emir
na-gomili-je-izniknuo-jos-jedan-odasiljacSve su češći slučajevi većih bh kompanija koje, zbog širenja svoga kapaciteta, poboljšanja i moderniziranja načina rada, naravno sve s ciljem ostvarivanja  što većeg profita, iste ne biraju način...
left

Zabava

Linkovi