webPortal STIJENA

Stijenski slikar Šerif Kraković

sero naslovna
Ljubav prema slikarstvu našeg sugrađanina Šerifa Krakovića rađa se još dok je bio mali.Kako u to vrijeme  nije bilo uslova da bi ostvario svoje dječačke snove da upiše likovnu akademiju život je našeg Šeru odveo u nekom drugom pravcu ali to nije ugasilo njegovu ljubav prema slikarstvu.
Tako bi naš Šero svoje slobodno vrijeme od posla i ostalih životnih obaveza provodio slikajući a njegova umjetnička djela uglavnom su inspirirana prirodnim ljepotama Krajine i okoline.
Koliko je djela nastalo nezna ni sam Šero jer tokom života svoje slike dijelio prijateljima, poznanicima a tek mali broj je prodao tako da njegove slike danas krase domove sve do daleke Amerike.
sero 1a
Kao penzioner Šero ima više vremena za slikanje prelijepih motiva Krajine i starina a svoje znanje što mu je i najveća želja prenosi na svoje unuke.
Prilikom posjete našem umjetniku napravili smo par fotografija njegovih umjetničkih djela a i sam dom je uređen kao jedna velika galerija.
Pogledajte djela našeg umjetnika.
Kompletni album pogledajte u našoj GALERIJI.

Pročitajte i.....

Written on 06/02/2014, 18:50 by emir
zasto-je-grah-dobar-za-nase-zdravljeIako se već dugo govori da je konzumacija graha dobra za zdravlje, danas se ovom povrću pridaje još više pažnje zbog novih informacija koje donose znanstvenici. Grah posjeduje iznimnu energetsku...
Written on 09/03/2013, 17:53 by admin
starici-slomljenog-kuka-hitna-pomoc-naplatila-90-km-za-prevozKad se nekome dogodi neka nezgoda, prvo što će učiniti jeste nazvati hitnu pomoć. Međutim, kad ta ista hitna dođe i u pozamašnom iznosu naplati prevoz do bolnice, čovjek se zapita zašto je...
Written on 19/04/2016, 19:59 by emir
evo-sta-se-desi-vasem-tijelu-kada-prestanete-jesti-cipsČips, smoki, keksi, čokoladice i druge slične grickalice nikako nisu prijatelj vašeg tijela. Istraživanje je pokazalo kako se više od 79 posto ispitanika barem dva puta sedmično počasti prerađenom...
left

Zabava

Linkovi