webPortal STIJENA

Uključite se u akciju za ozdravljenje Majde Hepić!

Uprava Osnovne škole „Stijena", zajedno sa svim uposlenicima,

učenicima i njihovim roditeljima, ali i brojnim drugim građanima, pokrenula je akciju prikupljanja sredstava za liječenje učenice Majde Hepić.

Petnaestogodišnjoj Majdi su nedavno otkazala oba bubrega, pa je djevojčica prinuđena ići na hemodijalizu, ali i brojne liječničke pretrage, što iziskuje značajna novčana sredstva.

„ Poput svojih vršnjaka, i Majda Hepić, učenica 9.razreda Osnovne škole „Stijena" sve donedavno je bila zdrava i vedra djevojčica, koja je redovno pohađala nastavu i družila se sa prijateljima. Sve je to prekinula teška bolest, odnosno iznenadni prestanak rada oba njena bubrega, zbog čega je Majda prvo odvezena u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, a zatim je hitno prebačena u Sarajevo, na Klinički centar.

Njeni prijatelji iz razreda, razrednik, ali i ostali uposlenici Osnovne škole „Stijena" među prvima su se uključili u akciju prikupljanja novčanih sredstava za Majdu. Akciju su podržali i brojni drugi građani tako da je za Majdino liječenje do sada prikupljeno oko 6 hiljada maraka, a akcija traje i dalje", kazali su Edin Pehlić, Majdin razrednik i Enver Beganović, blagajnik.

Majda Hepić je proteklog vikenda iz bolnice u Sarajevu došla kući, gdje su je s veseljem dočekali njeni najmiliji- roditelji, sestre, školski prijatelji, te predstavnici škole. Bez obzira na njene zdravstvene teškoće, Majda je imala osmijeh na licu, što pokazuje da je sretna među dragim osobama, ali i da je izuzetno hrabra djevojčica.

„ Uposlenici Osnovne škole„ Stijena" zahvaljuju se svima koji su se do sada uključili u akciju za našu Majdu, ali ne žele nikog posebno isticati je svako je dao doprinos akciji u okviru svojih mogućnosti", naglašava direktor škole, Sead Bajrić.

S obzirom da, poput većine porodica u našoj zemlji, i porodica 15- godišnje Majde Hepić živi prosječnim životom, njihova borba za zdravlje djeteta nije nimalo laka ni jednostavna.

Zbog toga se akcija za liječenje ove djevojčice nastavlja i dalje. Sredstva koja su prikupili uposlenici Osnovne škole „Stijena" biće uplaćena na žiro račun ove porodice, međutim, do njegovog otvaranja, naši humani sugrađani svoj doprinos akciji mogu dati i u Osnovnoj školi „Stijena".

Izvor: Sehija M/RTVCazin.ba

Pročitajte i.....

Written on 11/05/2013, 17:44 by emir
aogashima-ostrvo-selo-u-vulkanskom-krateruAogashima ostrvo, dio Izu arhipelagu, nalazi se u Filipinskom moru oko 350 km južno od Tokija, grada kojem zvanično i pripada. Ovaj otok površine 8.75 kilometara kvadratnih je jedinstven krajolik u...
Written on 22/02/2013, 07:12 by admin
znate-li-zasto-zene-pricaju-vise-od-muskaracaVeć je nekoliko istraživanja pokazalo da žene uistinu više pričaju od muškaraca, a sada je najnovije istraživanje objasnilo zašto se to događa. Kada vam idući put muškarac prigovori da previše pričate,...
Written on 23/02/2013, 16:05 by admin
milion-i-373-hiljade-aplikacija-za-hadzMilion i 373 hiljada državljana Republike Turske, prijavili su se za žrijeb, kako bi ove godine obavili hadž, islamsku dužnost koja uključuje obilazak svetih mjesta u Mekki i Medini, javio je novinar...
left

Zabava

Linkovi