webPortal STIJENA

Uključite se u akciju za ozdravljenje Majde Hepić!

Uprava Osnovne škole „Stijena", zajedno sa svim uposlenicima,

učenicima i njihovim roditeljima, ali i brojnim drugim građanima, pokrenula je akciju prikupljanja sredstava za liječenje učenice Majde Hepić.

Petnaestogodišnjoj Majdi su nedavno otkazala oba bubrega, pa je djevojčica prinuđena ići na hemodijalizu, ali i brojne liječničke pretrage, što iziskuje značajna novčana sredstva.

„ Poput svojih vršnjaka, i Majda Hepić, učenica 9.razreda Osnovne škole „Stijena" sve donedavno je bila zdrava i vedra djevojčica, koja je redovno pohađala nastavu i družila se sa prijateljima. Sve je to prekinula teška bolest, odnosno iznenadni prestanak rada oba njena bubrega, zbog čega je Majda prvo odvezena u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, a zatim je hitno prebačena u Sarajevo, na Klinički centar.

Njeni prijatelji iz razreda, razrednik, ali i ostali uposlenici Osnovne škole „Stijena" među prvima su se uključili u akciju prikupljanja novčanih sredstava za Majdu. Akciju su podržali i brojni drugi građani tako da je za Majdino liječenje do sada prikupljeno oko 6 hiljada maraka, a akcija traje i dalje", kazali su Edin Pehlić, Majdin razrednik i Enver Beganović, blagajnik.

Majda Hepić je proteklog vikenda iz bolnice u Sarajevu došla kući, gdje su je s veseljem dočekali njeni najmiliji- roditelji, sestre, školski prijatelji, te predstavnici škole. Bez obzira na njene zdravstvene teškoće, Majda je imala osmijeh na licu, što pokazuje da je sretna među dragim osobama, ali i da je izuzetno hrabra djevojčica.

„ Uposlenici Osnovne škole„ Stijena" zahvaljuju se svima koji su se do sada uključili u akciju za našu Majdu, ali ne žele nikog posebno isticati je svako je dao doprinos akciji u okviru svojih mogućnosti", naglašava direktor škole, Sead Bajrić.

S obzirom da, poput većine porodica u našoj zemlji, i porodica 15- godišnje Majde Hepić živi prosječnim životom, njihova borba za zdravlje djeteta nije nimalo laka ni jednostavna.

Zbog toga se akcija za liječenje ove djevojčice nastavlja i dalje. Sredstva koja su prikupili uposlenici Osnovne škole „Stijena" biće uplaćena na žiro račun ove porodice, međutim, do njegovog otvaranja, naši humani sugrađani svoj doprinos akciji mogu dati i u Osnovnoj školi „Stijena".

Izvor: Sehija M/RTVCazin.ba

Pročitajte i.....

Written on 17/02/2013, 15:37 by admin
mesi-postigao-301-gol-za-barcelonuTrener Barcelone Tito Vilanova na konferenciji za novinare nakon utakmice kazao je da je Messi, zaista, izvanredan igrač Slavni nogometaš Lionel Messi postigao je do sada više od 300 golova za svoj,...
Written on 24/12/2012, 12:39 by admin
zaboravite-energetska-pica-i-jednostavno-popijte-kafuZahvaljujući sastojcima kao što su guarana i ginseng, vjeruje se da energetska pića poboljšavaju koncentraciju i daju snagu. No, prema novom istraživanju, jedini koristan sastojak u energetskim pićima...
Written on 31/01/2013, 08:21 by admin
romkinje-skidale-qmagijuq-pa-ukrale-zlato-refiki-bosnicDvije Romkinje ukrale su zlatni nakit vrijedan oko 2.100 maraka od Refike Bosnić (79) dok su joj "skidale crnu magiju" u njenom stanu u banjalučkoj ulici Carice Milice .Bosnićeva je ispričala da su je...
left

Zabava

Linkovi