webPortal STIJENA

Uključite se u akciju za ozdravljenje Majde Hepić!

Uprava Osnovne škole „Stijena", zajedno sa svim uposlenicima,

učenicima i njihovim roditeljima, ali i brojnim drugim građanima, pokrenula je akciju prikupljanja sredstava za liječenje učenice Majde Hepić.

Petnaestogodišnjoj Majdi su nedavno otkazala oba bubrega, pa je djevojčica prinuđena ići na hemodijalizu, ali i brojne liječničke pretrage, što iziskuje značajna novčana sredstva.

„ Poput svojih vršnjaka, i Majda Hepić, učenica 9.razreda Osnovne škole „Stijena" sve donedavno je bila zdrava i vedra djevojčica, koja je redovno pohađala nastavu i družila se sa prijateljima. Sve je to prekinula teška bolest, odnosno iznenadni prestanak rada oba njena bubrega, zbog čega je Majda prvo odvezena u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, a zatim je hitno prebačena u Sarajevo, na Klinički centar.

Njeni prijatelji iz razreda, razrednik, ali i ostali uposlenici Osnovne škole „Stijena" među prvima su se uključili u akciju prikupljanja novčanih sredstava za Majdu. Akciju su podržali i brojni drugi građani tako da je za Majdino liječenje do sada prikupljeno oko 6 hiljada maraka, a akcija traje i dalje", kazali su Edin Pehlić, Majdin razrednik i Enver Beganović, blagajnik.

Majda Hepić je proteklog vikenda iz bolnice u Sarajevu došla kući, gdje su je s veseljem dočekali njeni najmiliji- roditelji, sestre, školski prijatelji, te predstavnici škole. Bez obzira na njene zdravstvene teškoće, Majda je imala osmijeh na licu, što pokazuje da je sretna među dragim osobama, ali i da je izuzetno hrabra djevojčica.

„ Uposlenici Osnovne škole„ Stijena" zahvaljuju se svima koji su se do sada uključili u akciju za našu Majdu, ali ne žele nikog posebno isticati je svako je dao doprinos akciji u okviru svojih mogućnosti", naglašava direktor škole, Sead Bajrić.

S obzirom da, poput većine porodica u našoj zemlji, i porodica 15- godišnje Majde Hepić živi prosječnim životom, njihova borba za zdravlje djeteta nije nimalo laka ni jednostavna.

Zbog toga se akcija za liječenje ove djevojčice nastavlja i dalje. Sredstva koja su prikupili uposlenici Osnovne škole „Stijena" biće uplaćena na žiro račun ove porodice, međutim, do njegovog otvaranja, naši humani sugrađani svoj doprinos akciji mogu dati i u Osnovnoj školi „Stijena".

Izvor: Sehija M/RTVCazin.ba

Pročitajte i.....

Written on 08/01/2013, 13:00 by admin
umjesto-draguljarnice-probili-zid-fast-foodaDvojica ne baš spretnih pljačkaša pokušala su iskopati tunel do draguljarnice ne bi li se dočepali dragog kamenja i zlata, ali njihov je plan pošao po zlu. Dva australijska pljačkaša provalila su u WC...
Written on 10/08/2014, 20:52 by emir
sarajevo-protutnjalo-banjom-lukom-tri-gola-u-mrezi-borcavideoNakon sjajne pobjede u Atini protiv Atromitosa nogometaši Sarajeva nastavili su u odličnom ritmu. U 2. kolu Premijer lige BiH izabranici Dženana Uščuplića slavili su na gostovanju kod banjalučkog Borca...
Written on 24/03/2014, 22:17 by emir
qbosnian-bomberq-ubiljezio-jos-jednu-pobjedu-damir-hadzovic-brutalno-nokautirao-favoriziranog-englezaBosanskohercegovački MMA borac Damir Hadžović je u okviru Cage Warriors Fighting Championshipa ostvario fantastičnu pobjedu protiv favoriziranog Engleza Johna Maguierea. Brutalni nokaut se desio već u...
left

Zabava

Linkovi