webPortal STIJENA

Uključite se u akciju za ozdravljenje Majde Hepić!

Uprava Osnovne škole „Stijena", zajedno sa svim uposlenicima,

učenicima i njihovim roditeljima, ali i brojnim drugim građanima, pokrenula je akciju prikupljanja sredstava za liječenje učenice Majde Hepić.

Petnaestogodišnjoj Majdi su nedavno otkazala oba bubrega, pa je djevojčica prinuđena ići na hemodijalizu, ali i brojne liječničke pretrage, što iziskuje značajna novčana sredstva.

„ Poput svojih vršnjaka, i Majda Hepić, učenica 9.razreda Osnovne škole „Stijena" sve donedavno je bila zdrava i vedra djevojčica, koja je redovno pohađala nastavu i družila se sa prijateljima. Sve je to prekinula teška bolest, odnosno iznenadni prestanak rada oba njena bubrega, zbog čega je Majda prvo odvezena u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, a zatim je hitno prebačena u Sarajevo, na Klinički centar.

Njeni prijatelji iz razreda, razrednik, ali i ostali uposlenici Osnovne škole „Stijena" među prvima su se uključili u akciju prikupljanja novčanih sredstava za Majdu. Akciju su podržali i brojni drugi građani tako da je za Majdino liječenje do sada prikupljeno oko 6 hiljada maraka, a akcija traje i dalje", kazali su Edin Pehlić, Majdin razrednik i Enver Beganović, blagajnik.

Majda Hepić je proteklog vikenda iz bolnice u Sarajevu došla kući, gdje su je s veseljem dočekali njeni najmiliji- roditelji, sestre, školski prijatelji, te predstavnici škole. Bez obzira na njene zdravstvene teškoće, Majda je imala osmijeh na licu, što pokazuje da je sretna među dragim osobama, ali i da je izuzetno hrabra djevojčica.

„ Uposlenici Osnovne škole„ Stijena" zahvaljuju se svima koji su se do sada uključili u akciju za našu Majdu, ali ne žele nikog posebno isticati je svako je dao doprinos akciji u okviru svojih mogućnosti", naglašava direktor škole, Sead Bajrić.

S obzirom da, poput većine porodica u našoj zemlji, i porodica 15- godišnje Majde Hepić živi prosječnim životom, njihova borba za zdravlje djeteta nije nimalo laka ni jednostavna.

Zbog toga se akcija za liječenje ove djevojčice nastavlja i dalje. Sredstva koja su prikupili uposlenici Osnovne škole „Stijena" biće uplaćena na žiro račun ove porodice, međutim, do njegovog otvaranja, naši humani sugrađani svoj doprinos akciji mogu dati i u Osnovnoj školi „Stijena".

Izvor: Sehija M/RTVCazin.ba

Pročitajte i.....

Written on 14/07/2013, 20:44 by emir
sedam-namirnica-za-super-rad-mozga-bolja-koncentracija-manje-zaboravljanja-bolje-ucenje-bolji-radAko ste ikada imali problema sa koncentracijom, znate kako frustrirajuće to zna bit i. Što više starimo, teže nam je da naše misli zadržimo fokusiranim, a ponekad se više ne možemo sjetiti niti gdje...
Written on 29/05/2013, 20:14 by emir
zavjera-sumnjiva-smrt-skoro-cijele-jedinice-koja-je-navodno-likvidirala-bin-ladenaDanas, dvije godine nakon ubistva Osame Bin Ladena, od 25 pripadnika specijalne jedinice „Foka“ (Navy Seals) u jednoj nesreći za drugom život ih je izgubilo 23, a živa su još samo dvojica. Porodice...
Written on 12/07/2014, 13:07 by emir
na-stranicama-istaknute-zastave-bih-i-turske-turski-hakeri-povodom-godisnjice-genocida-oborili-srbijanske-internet-straniceTurska hakerska grupa Ayyildiz (Zvijezda i polumjesec) u povodu 19. godišnjice genocida u Srebrenici oborila je veliki broj srbijanskih internetskih stranica. Na srušenim stranicama grupa koja sebe...
left

Zabava

Linkovi