webPortal STIJENA

City prodaje Edina Džeku u Dortmund za 17 miliona funti!?

Nakon odlaska Maria Balotellija iz Manchester Cityja, i bh. napadač Edin Džeko mogao bi njegovim stopama i to u Njemačku u Borussiju Dortmund.

Kao što su već ranije pisali engleski mediji, Džeko je jedan od nekoliko igrača koje su Građani spremni prodati ovo ljeto.

Iz Dortmunda su također spremni dati Džeki priliku da se vrati u Njemačku, gdje je već bio u centru pažnje s Wolfsburgom.

Kako Dortmund očekuje da će izgubiti svoju najveću zvijezdu, napadača Roberta Lewandowskog na kraju ove sezone, iz kluba su se već dali u potragu za njegovom potencijalnom zamjenom.

Izvori u Njemačkoj tvrde da je Džeko na vrhu transfer-liste trenera Jürgena Kloppa, iako će to podrazumjevati teške rezove u klubu i plaću od 120.000 funti sedmično za bh. napadača.

Engleski Arsenal je također pokazao interes za Džeku, ali ako to i ne uspiju, biti će zadovoljni i Džekinim odlaskom iz Engleske, radije nego da bh. napadač ostane u Premier ligi u suparničkom klubu.

Kako je ranije najavljeno, Manchester City već ovog ljeta planira restrukturisati broj igrača u vrhu napada, te su spremni žrtvovati i prodati Džeku za 17 miliona funti, naspram 27 milliona koliko je koštala njegova kupovina.

(haber.ba)

Pročitajte i.....

Written on 05/02/2013, 13:02 by admin
cupaju-prednje-zube-kako-bi-se-svidjeli-zenamaKrezubo je - lijepo! Barem ako pitate stanovnike Cape Towna. Svjesno se podvrgavaju čupanju prednjih zuba i tvrde - krezubi osmijeh put je do srca svake pametne žene. Za radno vrijeme, tu je proteza,...
Written on 02/01/2013, 09:04 by admin
smrznuo-se-ispod-nadvoznjaka-beskucnik-umro-ne-znajuci-da-je-nasljednik-19-miliona-dolaraGray je, naime, davno izgubljeni rođak Huguette Clark, nasljednice njujorške željeznice i kćerke osnivača Las Vegasa Vijest da je beskućnik Timothy Henry Gray (60) pronađen mrtav u Vyomingu, u SAD,...
Written on 01/05/2013, 19:14 by admin
tragican-prvi-maj-na-rijeci-uniGrupa turista iz Njemačke, koja je odlučila 1. maj proslaviti raftingom na Uni, doživjela je tragediju na jednom od njenih slapova. Usljed prevrtanja čamca jedna osoba je nestala. Nakon dojave,...
left

Zabava

Linkovi