webPortal STIJENA

City prodaje Edina Džeku u Dortmund za 17 miliona funti!?

Nakon odlaska Maria Balotellija iz Manchester Cityja, i bh. napadač Edin Džeko mogao bi njegovim stopama i to u Njemačku u Borussiju Dortmund.

Kao što su već ranije pisali engleski mediji, Džeko je jedan od nekoliko igrača koje su Građani spremni prodati ovo ljeto.

Iz Dortmunda su također spremni dati Džeki priliku da se vrati u Njemačku, gdje je već bio u centru pažnje s Wolfsburgom.

Kako Dortmund očekuje da će izgubiti svoju najveću zvijezdu, napadača Roberta Lewandowskog na kraju ove sezone, iz kluba su se već dali u potragu za njegovom potencijalnom zamjenom.

Izvori u Njemačkoj tvrde da je Džeko na vrhu transfer-liste trenera Jürgena Kloppa, iako će to podrazumjevati teške rezove u klubu i plaću od 120.000 funti sedmično za bh. napadača.

Engleski Arsenal je također pokazao interes za Džeku, ali ako to i ne uspiju, biti će zadovoljni i Džekinim odlaskom iz Engleske, radije nego da bh. napadač ostane u Premier ligi u suparničkom klubu.

Kako je ranije najavljeno, Manchester City već ovog ljeta planira restrukturisati broj igrača u vrhu napada, te su spremni žrtvovati i prodati Džeku za 17 miliona funti, naspram 27 milliona koliko je koštala njegova kupovina.

(haber.ba)

Pročitajte i.....

Written on 09/02/2013, 10:25 by admin
sulejman-velicanstveni-nur-i-selma-najbolje-prijateljiceZvijezde „Sulejmana Veličanstvenog", glumice Nur Fettahoglu i Selma Ergec, sve se češće mogu susresti kako zajedno šeću ulicama Istanbul ili da uživaju u dugim razgovorima uz kavu. Izgleda da su s...
Written on 07/01/2013, 09:19 by admin
facebook-messenger-je-progovorioSlanje kratkih glasovnih poruka samo je prvi korak prema punoj funkcionalnosti glasovnih poziva u Facebook Messengeru koji bi trebali biti dostupni za nekoliko sedmica Facebook je objavio novu verziju...
Written on 03/02/2013, 18:42 by admin
bosni-i-hercegovini-prijeti-qbijela-kugaqPrema rezultatima istraživanja Svjetske banke o temi "Pokazatelji svjetskog razvoja", najveću stopu rasta prirodnog prirasta među zemljama Balkana zabilježit će Kosovo. Naime, prema najnovijim podacima...
left

Zabava

Linkovi