webPortal STIJENA

City prodaje Edina Džeku u Dortmund za 17 miliona funti!?

Nakon odlaska Maria Balotellija iz Manchester Cityja, i bh. napadač Edin Džeko mogao bi njegovim stopama i to u Njemačku u Borussiju Dortmund.

Kao što su već ranije pisali engleski mediji, Džeko je jedan od nekoliko igrača koje su Građani spremni prodati ovo ljeto.

Iz Dortmunda su također spremni dati Džeki priliku da se vrati u Njemačku, gdje je već bio u centru pažnje s Wolfsburgom.

Kako Dortmund očekuje da će izgubiti svoju najveću zvijezdu, napadača Roberta Lewandowskog na kraju ove sezone, iz kluba su se već dali u potragu za njegovom potencijalnom zamjenom.

Izvori u Njemačkoj tvrde da je Džeko na vrhu transfer-liste trenera Jürgena Kloppa, iako će to podrazumjevati teške rezove u klubu i plaću od 120.000 funti sedmično za bh. napadača.

Engleski Arsenal je također pokazao interes za Džeku, ali ako to i ne uspiju, biti će zadovoljni i Džekinim odlaskom iz Engleske, radije nego da bh. napadač ostane u Premier ligi u suparničkom klubu.

Kako je ranije najavljeno, Manchester City već ovog ljeta planira restrukturisati broj igrača u vrhu napada, te su spremni žrtvovati i prodati Džeku za 17 miliona funti, naspram 27 milliona koliko je koštala njegova kupovina.

(haber.ba)

Pročitajte i.....

Written on 28/03/2014, 09:45 by admin
posljednje-pripreme-za-otvaranje-bau-centra-halko-u-cazinu-fotoOsnovna djelatnost uspješnog rada kompanije Halko već dugi niz godina jeste prodaja građevinskog materijala. Prije dvije godine, investiranje u tvornicu stiropora u Stijeni otpočela je proizvodnja...
Written on 13/12/2015, 18:12 by emir
rs-duzna-platiti-900000-km-zbog-rusenja-dzamije-u-ustikoliniRepublika Srpska dužna je Islamskoj zajednici BIH isplatiti 958.128 KM zbog rušenja najstarije džamije u BIH, Turhan Emin-begove džamije u Ustikolini, imamske kuće i objekta Islamske...
Written on 24/04/2014, 13:51 by emir
izlijecio-sam-rak-pluca-medom-pcelaru-iz-capljine-doktori-su-davali-samo-nekoliko-mjeseci-zivotaIako su mu ljekari sa Kliničkog bolničkog centra „Jordanovac“ u Zagrebu davali tek nekoliko mjeseci života, bivši predsjednik nadzornog odbora HT Eroneta i poduzetnik iz Čapljine Ante Krešić živi i...
left

Zabava

Linkovi