webPortal STIJENA

Nakon telefonskog poziva, za sat vremena sam se već odlučio da idem u Anzhi!

Kapiten naše fudbalske reprezentacije Emir Spahić već se nekoliko dana nalazi u Dubaiju na pripremama svog novog kluba ruskog Anzhija.

Velika je stvar doći na trening i vidjeti prisutne zvijezde poput Roberta Carlosa, Eto'oa, Diarre, Zhirkova i drugih. Ipak, imam osjećaj da su u timu svi ravnopravni i da vlada veliko jedinstvo. Čuo sam da sve novajlije očekuje poseban proces incijacije u klub i toga se malo pribojavam. - kaže uz smijeh Emir Spahić.

Dugo ste razmišljali o ponudi Anzhija?

- Nakon što sam dobio telefonskim pozivom ponudu da idem u Anhzi, već nakon sat vremena sam znao da je to nešto što želim prihvatiti. Sevilla mi je pravila manje probleme, no našli smo zajednički jezik i rastali se prijateljski. Anzhi je klub o kojem zna cijeli fudbalski svijet i čije planove prate svi. Čuo sam mnogo o brzom napretku koji se desio u klubu, kao i planovima za budućnost koji se uistinu čine impresivnima. - govori kapiten fudbalske reprezentacije BiH.

Nosite iskustvo iz Rusije, Francuske i Španije. Mogu li se porediti te lige?

- Igrao sam u Rusiji i tu se osjećam kao kod kuće. Govorim ruski, španski i francuski tako da neću imati problema u komunikaciji sa saigračima. Ako bih poredio lige u kojima sam igrao, francuska liga je izuzetno jaka i tu sam imao uspješnu sezonu. Španjolska liga je takva da se igra sa malo kontakta i ako iole precijenite svoju snagu možete vrlo lako dobiti crveni karton. - konstatuje Spahić.

Nećete nastupati za Anzhi u Europa Ligi? Bojite li se konkurencije u timu?

- Nažalost, nemam pravo nastupa u Europa Ligi za Anhzi, pa ću moći igrati samo utakmice domaće lige i kupa. Ipak, nije me strah konkurencije, jer je strah inače suvišan u životima fudbalera. Na nama je da se maksimalno zalažemo, trudimo i da radimo sve za korist tima u kojem igramo, a strah treba ostaviti po strani. - smatra Emir Spahić.

Novinari su nedavno prenijeli informaciju da je najbolji fudbaler svijeta Lionel Messi izjavio kako ste mu vi jedan od najtežih protivnika. Šta mislite o takvim informacijama i kakav uopšte imate odnos sa novinarima?

- Naravno da gode takve informacije, posebno kada dolaze od najboljeg igrača svijeta. Nakon njegovih riječi, trening Seville dan kasnije su okupirali novinari, a meni nije bilo jasno "šta sam skrivio" i zašto me prate. Iz kluba su mi rekli da su tu zbog toga zbog komplimenata koje sam dobio od Messija.

Inače u svom životu sam ostvario kontakt sa nekoliko novinara koje poštujem i sa kojima održavam kontakt. Neke druge mrzim i to ne krijem, jer već u svojoj 32. godini ne mislim se mijenjati. Nekada znam biti jako težak, no van terena se trudim biti što bolji, što dolazi i sa mojim godinama. - konstatuje uz smijeh kapiten fudbalske reprezentacije BiH i stoper Anzhija Emir Spahić.

(reprezentacija.ba)

Pročitajte i.....

Written on 01/05/2013, 19:07 by admin
koliko-god-da-se-voljeli-prije-braka-se-rijesite-ovih-stvariPlaniranje vjenčanja često je organizovanije i temeljitije od onoga što dolazi nakon “velikog dana”. Dr. Karen Sherman, stručnjakinja za veze, upozorava da mladi parovi trebaju biti svjesni onoga što...
Written on 08/06/2014, 12:49 by emir
u-guaruji-qsvi-su-ludiq-za-bih-policajci-i-missica-mole-za-trijumf-nad-argentinomPolicija i vojska u Guaruji u pripravnosti su od kako je nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine došla u ovaj turistički grad, koji je baza popularnih Zmajeva za nadolazeće Svjetskom prvenstvu u...
Written on 28/01/2013, 16:14 by admin
nova-federacija-u-aprilu-2014-nema-treceg-entiteta-trazi-se-normalniji-sustavGrupa pravnih stručnjaka koju je okupilo američko veleposlanstvo u Bosni i Hercegovini do kraja aprila definirat će prijedloge za mogući preustroj Federacije BiH, a za sada je izvjesno samo kako neće biti...
left

Zabava

Linkovi