webPortal STIJENA

Selektor Sušić i stručni štab otputovali za Sloveniju

Nogometna reprezentacija BiH danas će se okupiti u Ljubljani, gdje će 6. februara na stadionu ''Stožice'' igrati prijateljski susret s reprezentacijom Slovenije.

Sa sarajevskog aerodroma danas su otputovali selektor Safet Sušić i stručni štab, nogometaš Avdija Vršajević te članovi Nogometnog saveza BiH. Ostali reprezentativci doputovat će direktno u Ljubljanu.

Za meč protiv Slovenaca Sušić neće moći računati na nekoliko povrijeđenih igrača, zbog čega je u ekipu naknadno pozvao Edina Višću. Na raspolaganju će imati 17 igrača i smatra da bi svi trebali dobiti priliku za dokazivanje.

"Nadam se da ću moći svima dati priliku za igru. Rezultat u ovom susretu nije u prvom planu, bitnije je da igrači provedu tri dana zajedno", kazao je Sušić okupljanim novinarima i dodao da nije pretjerano upoznat o reprezentaciji Slovenije koja također ima problema s povredama igrača.

Iako je riječ o prijateljskom susretu, Sušić je istaknuo da očekuje ozbiljan pristup igrača jer reprezentaciju u martu očekuje kvalifikacijski meč protiv Grčke.

Vršajević je uvjeren da BiH može ostvariti pozitivan rezultat protiv Slovenaca, te da će postava koja bude igrala znati nadoknaditi nedostatak povrijeđenih igrača.

Sušić očekuje da svi reprezentativci stignu danas u Ljubljanu, osim Miroslava Stevanovića koji će se ekipi pridružiti sutra.

(fena)

Pročitajte i.....

Written on 24/02/2013, 08:16 by admin
vladimir-stanojevic-primio-islam-i-uzeo-ime-mehmedU petak 22. februara prije džume namaza, u prostorijama medžlisa Islamske zajednice Novi Sad, Vladimir Stanojević je javno pred glavnim imamom Muhamedom ef. Ziljkićem izgovorio riječi šehadeta i time...
Written on 27/01/2013, 17:11 by admin
duhan-izaziva-promjene-na-genimaDuhan neke zatvara, a neke otvara i rade više nego što je potrebno uzrokujući rak, navodi se u istraživanju u provedenom u deset zemalja Prema istraživanju provedenom nad grupom od 374 osobe u 10...
Written on 30/12/2012, 07:09 by admin
iran-ispod-piste-aerodroma-ahvaz-pronadene-rezerve-nafteIran planira da premjesti aerodrom Ahvaz na jugozapadu te zemlje pošto su ispod piste otkrivene rezerve nafte, javili su danas lokalni mediji.             ...
left

Zabava

Linkovi