webPortal STIJENA

Selektor Sušić i stručni štab otputovali za Sloveniju

Nogometna reprezentacija BiH danas će se okupiti u Ljubljani, gdje će 6. februara na stadionu ''Stožice'' igrati prijateljski susret s reprezentacijom Slovenije.

Sa sarajevskog aerodroma danas su otputovali selektor Safet Sušić i stručni štab, nogometaš Avdija Vršajević te članovi Nogometnog saveza BiH. Ostali reprezentativci doputovat će direktno u Ljubljanu.

Za meč protiv Slovenaca Sušić neće moći računati na nekoliko povrijeđenih igrača, zbog čega je u ekipu naknadno pozvao Edina Višću. Na raspolaganju će imati 17 igrača i smatra da bi svi trebali dobiti priliku za dokazivanje.

"Nadam se da ću moći svima dati priliku za igru. Rezultat u ovom susretu nije u prvom planu, bitnije je da igrači provedu tri dana zajedno", kazao je Sušić okupljanim novinarima i dodao da nije pretjerano upoznat o reprezentaciji Slovenije koja također ima problema s povredama igrača.

Iako je riječ o prijateljskom susretu, Sušić je istaknuo da očekuje ozbiljan pristup igrača jer reprezentaciju u martu očekuje kvalifikacijski meč protiv Grčke.

Vršajević je uvjeren da BiH može ostvariti pozitivan rezultat protiv Slovenaca, te da će postava koja bude igrala znati nadoknaditi nedostatak povrijeđenih igrača.

Sušić očekuje da svi reprezentativci stignu danas u Ljubljanu, osim Miroslava Stevanovića koji će se ekipi pridružiti sutra.

(fena)

Pročitajte i.....

Written on 02/12/2013, 09:52 by emir
dokumentarni-film-o-cavkarici-nasa-mati-hadzeraSedamdeset i pet dana preživila je u jami Čavkarici 1941.g. bez hrane i vode, okružena leševima najbliže rodbine Piše: Hasan Eminović Njeno ime bi moralo biti upisano zlatnim slovima u povijesti...
Written on 05/12/2016, 20:46 by emir
tuzilac-tuzilastva-usk-idriz-begic-mito-primao-na-rateU sarajevskom Općinskom sudu završeno je ročište povodom prijedloga Tužilaštva KS za određivanjem pritvora tužiocu Tužilaštva USK Idrizu Begiću, koji se sumnjiči za zloupotrebu položaja i ovlasti,...
Written on 25/10/2014, 08:09 by emir
hari-mata-hari-ponovo-predstavlja-bih-na-eurosonguHari Mata Hari predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2015.godine u Beču. Navodno, već od odluke BHRT-a da se naša zemlja, nakon dvije godine pauze, vrati na evrovizijsko takmičenje sa...
left

Zabava

Linkovi