webPortal STIJENA

Selektor Sušić i stručni štab otputovali za Sloveniju

Nogometna reprezentacija BiH danas će se okupiti u Ljubljani, gdje će 6. februara na stadionu ''Stožice'' igrati prijateljski susret s reprezentacijom Slovenije.

Sa sarajevskog aerodroma danas su otputovali selektor Safet Sušić i stručni štab, nogometaš Avdija Vršajević te članovi Nogometnog saveza BiH. Ostali reprezentativci doputovat će direktno u Ljubljanu.

Za meč protiv Slovenaca Sušić neće moći računati na nekoliko povrijeđenih igrača, zbog čega je u ekipu naknadno pozvao Edina Višću. Na raspolaganju će imati 17 igrača i smatra da bi svi trebali dobiti priliku za dokazivanje.

"Nadam se da ću moći svima dati priliku za igru. Rezultat u ovom susretu nije u prvom planu, bitnije je da igrači provedu tri dana zajedno", kazao je Sušić okupljanim novinarima i dodao da nije pretjerano upoznat o reprezentaciji Slovenije koja također ima problema s povredama igrača.

Iako je riječ o prijateljskom susretu, Sušić je istaknuo da očekuje ozbiljan pristup igrača jer reprezentaciju u martu očekuje kvalifikacijski meč protiv Grčke.

Vršajević je uvjeren da BiH može ostvariti pozitivan rezultat protiv Slovenaca, te da će postava koja bude igrala znati nadoknaditi nedostatak povrijeđenih igrača.

Sušić očekuje da svi reprezentativci stignu danas u Ljubljanu, osim Miroslava Stevanovića koji će se ekipi pridružiti sutra.

(fena)

Pročitajte i.....

Written on 12/01/2014, 14:48 by emir
veliki-broj-ljudi-ih-ignorise-ovo-su-rani-simptomi-koji-mozda-ukazuju-na-karcinomVelik broj ljudi zanemaruje rane znakove raka, potuži se na njih nestručnim osobama i odlazi liječniku tek kad je stvar smrtno ozbiljna. Prepoznajte prve znakove i zatražite pomoć na vrijeme. Rutinski...
Written on 02/08/2013, 12:40 by emir
bosanac-zaposlen-na-prosirenju-harema-kabeU potrazi za poslom mladi iz Bosne i Hercegovine nerijetko odlaze miljama daleko od domovine. Podatak Agencije za statistiku BiH od 548.307 nezaposlenih je bio dovoljan razlog za mladog Visočanina...
Written on 27/01/2013, 10:17 by emir
velika-akcija-protiv-automafije-sirom-bihPolicija je jutros na području Istočnog Sarajeva i Zvornika uhapsila četiri lica, osumnjičena za krađu automobila, a u toku su pretresi na sedam lokacija. Portparol Centra javne bezbjednosti...
left

Zabava

Linkovi