webPortal STIJENA

Selektor Sušić i stručni štab otputovali za Sloveniju

Nogometna reprezentacija BiH danas će se okupiti u Ljubljani, gdje će 6. februara na stadionu ''Stožice'' igrati prijateljski susret s reprezentacijom Slovenije.

Sa sarajevskog aerodroma danas su otputovali selektor Safet Sušić i stručni štab, nogometaš Avdija Vršajević te članovi Nogometnog saveza BiH. Ostali reprezentativci doputovat će direktno u Ljubljanu.

Za meč protiv Slovenaca Sušić neće moći računati na nekoliko povrijeđenih igrača, zbog čega je u ekipu naknadno pozvao Edina Višću. Na raspolaganju će imati 17 igrača i smatra da bi svi trebali dobiti priliku za dokazivanje.

"Nadam se da ću moći svima dati priliku za igru. Rezultat u ovom susretu nije u prvom planu, bitnije je da igrači provedu tri dana zajedno", kazao je Sušić okupljanim novinarima i dodao da nije pretjerano upoznat o reprezentaciji Slovenije koja također ima problema s povredama igrača.

Iako je riječ o prijateljskom susretu, Sušić je istaknuo da očekuje ozbiljan pristup igrača jer reprezentaciju u martu očekuje kvalifikacijski meč protiv Grčke.

Vršajević je uvjeren da BiH može ostvariti pozitivan rezultat protiv Slovenaca, te da će postava koja bude igrala znati nadoknaditi nedostatak povrijeđenih igrača.

Sušić očekuje da svi reprezentativci stignu danas u Ljubljanu, osim Miroslava Stevanovića koji će se ekipi pridružiti sutra.

(fena)

Pročitajte i.....

Written on 06/02/2013, 12:55 by admin
sto-se-zaista-krije-u-energetskim-napicimaZabrinutost zbog učinka i sastava energetskih napitaka i dalje raste, a nova studija ima dokaze o sadržaju i rizicima pića koja su posebno popularna među mladima Nova studija o energetskim napitcima...
Written on 27/02/2013, 06:55 by admin
razorni-potresi-bi-u-ovom-stoljecu-mogli-odnijeti-35-miliona-zivotaIako bi mnogi mogli očekivati da se broj smrtnih slučajeva uzrokovanih potresima zbog razvoja tehnologije treba smanjiti, stručnjaci upozoravaju da će se brojke s vremenom samo povećavati. Zbog...
Written on 17/01/2013, 10:08 by emir
ajet-iz-kurana-postavljen-na-glavni-ulaz-pravnog-fakulteta-na-harvarduAmerički univerzitet Harvard objavio je ajet iz Kur'ana na ulazu u svoj Pravni fakultet, opisujući taj ajet kao jedan od najvećih citata o pravdi u historiji. Ajet sure An-Nisa (Žene) objavljen je na...
left

Zabava

Linkovi