webPortal STIJENA

Selektor Sušić i stručni štab otputovali za Sloveniju

Nogometna reprezentacija BiH danas će se okupiti u Ljubljani, gdje će 6. februara na stadionu ''Stožice'' igrati prijateljski susret s reprezentacijom Slovenije.

Sa sarajevskog aerodroma danas su otputovali selektor Safet Sušić i stručni štab, nogometaš Avdija Vršajević te članovi Nogometnog saveza BiH. Ostali reprezentativci doputovat će direktno u Ljubljanu.

Za meč protiv Slovenaca Sušić neće moći računati na nekoliko povrijeđenih igrača, zbog čega je u ekipu naknadno pozvao Edina Višću. Na raspolaganju će imati 17 igrača i smatra da bi svi trebali dobiti priliku za dokazivanje.

"Nadam se da ću moći svima dati priliku za igru. Rezultat u ovom susretu nije u prvom planu, bitnije je da igrači provedu tri dana zajedno", kazao je Sušić okupljanim novinarima i dodao da nije pretjerano upoznat o reprezentaciji Slovenije koja također ima problema s povredama igrača.

Iako je riječ o prijateljskom susretu, Sušić je istaknuo da očekuje ozbiljan pristup igrača jer reprezentaciju u martu očekuje kvalifikacijski meč protiv Grčke.

Vršajević je uvjeren da BiH može ostvariti pozitivan rezultat protiv Slovenaca, te da će postava koja bude igrala znati nadoknaditi nedostatak povrijeđenih igrača.

Sušić očekuje da svi reprezentativci stignu danas u Ljubljanu, osim Miroslava Stevanovića koji će se ekipi pridružiti sutra.

(fena)

Pročitajte i.....

Written on 25/01/2013, 19:51 by admin
u-istom-danu-saznala-da-je-pobijedila-rak-i-osvojila-milion-dinaraMilena Milojković iz Niša samohrana je majka dvoje djece kojoj je 17. januar bio posebno sretan dan. Ova je 38-godišnjakinja, naime, tad saznala da je nakon jednogodišnje borbe pobijedila rak grlića...
Written on 14/03/2013, 10:15 by admin
ne-bacajte-koru-od-voca-to-je-najvrjedniji-dioDonosimo vam nekoliko savjeta što učiniti s korom sezonskog voća – korisna je čak i dlakava korica kivija! Jabuka Vaša baka je ipak imala pravo, jabuka na dan tjera doktora van, ali samo ako ju prije...
Written on 05/01/2013, 12:16 by admin
jos-jedna-losa-vijest-nece-biti-smaka-svijeta-ni-2040-godineZa one koji su razočarani što se 21. decembra 2012. godine nije dogodio 'obećani' smak svijeta, ima i drugih "loših vijesti" - on se neće desiti ni 2040. godine. Astronomi su pomoću teleskopa Gemini...
left

Zabava

Linkovi