webPortal STIJENA

Ulaznice za duel BiH - Grčka u prodaji od 6. marta

Danas je u Sarajevu održana sjednica Izvršnog odbora NS/FS BIH, na kojoj je usvojena slijedeću informaciju:

Kvalifikaciona utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvu u Brazilu 2014. Godine, Bosna i Hercegovina – Grčka, koja će biti odigrana na stadionu „Bilino Polje“ u Zenici, 22. 03.2013. godine (20:45), pobudila je nezapamćeno interesovanje navijača.   U Nogometni/Fudbalski savez BiH dostavljen je izuzetno veliki broj zahtjeva za rezervaciju ulaznica za navedenu utakmicu, a broj traženih ulaznica nekoliko puta je prevazišao kapacitet zeničkog stadona.

Shodno ogromnom interesu javnosti, a uzimajući u obzir takmičarski značaj, kao i činjenicu da se radi o utakmici „visokog rizika“,   Savez je prije nekoliko mjeseci započeo organizacione pripreme, koje su uključivale i definisanje plana prodaje i i distribucije ulaznica.

Nažalost, zbog limitiranog kapaciteta i sugurnosnih mjera, štampano je 10.200 ulaznica, od čega  5.650  za tribinu  „zapad“, zatim 1.300  („istok“),  1.200  (sjever“) i 2.050 („jug“).
Nakon neophodnih analiza i bezbjedonosnih procjena, a u skladu sa odgovarajućim standardima FIFA i UEFA, odlučeno je da se prodaja ulaznica za predmetnu utakmicu vrši na slijedeći način:

Prodaja 6.000 ulaznica putem poslovnica  ovlaštene partnerske agencije „Centrotrans“

Prema utvrđenim pravilima, a u cilju omogućavanja većem broju navijača da na stadionu posmatraju ovaj meč, ali istovremeno i zbog sprječavanja manipulacija ulaznicama, te uzimajući u obzir prethodna iskustva, ustanovljeni su slijedeći principi koji će obavezno biti primijenjeni prilikom prodaje ulaznica:
       
Jedna osoba može kupiti najviše dvije ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta)
       
Kupovina ulaznica maloljetnim osobama i osobama bez identifikacionog dokumenta neće biti dozvoljena
       
Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice na istom ili drugom prodajnom mjestu takodje neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica
       
Ulaznice će biti u prodaji na prodajnim mjestima „Centrotransa“, a prema spisku koji je blagovremeno biti objavljen putem sredstava informisanja
       
NS/FS BiH će imati mogućnost elektronskog nadzora nad prodajom ulaznica kako bi preduzeo potrebne mjere u spornim slučajevima
       
Prodaja ulaznica počinje u srijedu 06. 03. 2013. godine u 09:00 sati.

Ovdje treba napomenuti da  prodaja ulaznica putem interneta nije bila moguća iz operativno-tehničkih razloga.

Prodaja 4.200 rezervisanih ulaznica za potrebe slijedećih kategorija, u skladu sa proporcionalno definisanom broju ulaznica:
        Igrači „A“ reprezentacije
        Stručni štab „A“ reprezentacije
        Organizovane i registrovane navijačke grupe  reprezentacija BiH
        Stručni štabovi ostalih reprezentativnih selekcija
        Kantonalni/županijski i područni savezi, putem entitetskih saveza
        Klubovi Premijer lige BiH
        Članovi organa i tijela NS/FS BiH
        Zaslužni nogometni/fudbalski radnici i bivši reprezentativci BiH
        Sponzori i partneri NS/FS BIH
        Organi i institucije državnog i entitetskog nivoa
        Administracija NS/FS BiH

U ovaj broj uključeno je i 550 ulaznica za sjevernu tribinu, koje će dobiti Fudbalska asocijacija Grčke (što je znatno manje od traženog broja ulaznica),  s tim što je ća dolazak grčkih navijača biti utvrđena posebna sigurnosna procedura, koja obuhvata niz mjera i aktivnosti prije njihovog ulaska u BiH, kao i prilikom ulaska na stadion „Bilino Polje“. Potrebno je napomenuti da, shodno principu reciprociteta, gostima pripada i 150 komplementarnih-besplatnih ulaznica za tribinu „zapad“.

NS/FS BiH je na naprijed opisani način nastojao da omogući transparentnu  kupovinu ulaznica  navijačima, prodajom putem „Centrotransa“, ali i drugim pravnim subjektima, sve u skladu sa realnim mogućnostima, koje su svakako daleko manje u odnosu na nezapamćen interes.

Ovom prilikom, a uzimajući u obzir sve činjenice i okolonosti, nadamo se da će navijači iskazati potrebno razumijavanje i toleranciju, uz uvjerenje da bi plasmanom naše reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Brazil bili stvoreni uslovi za rekonstrukciju, modernizaciju i povećanje kapaciteta stadiona na kojem će nastupati naš državni tim.


sportsport.ba

Pročitajte i.....

Written on 27/11/2013, 10:28 by emir
babo--omiljena-rijec-mladih-nijemacaMladi Nijemci su kao najpopularniju riječ 2013. godine izabrali riječ „babo“, piše Deutsche Welle. Naime, izdavačka kuća Langestein piše kako je riječ “babo” s 48 posto glasova žirija (četrnaestoro...
Written on 30/08/2014, 19:40 by emir
video-popularni-prijatelji-pokusali-okupljanje-evo-ko-se-nije-pojavioDženifer Aniston, Kortni Koks i Liza Kudrou odigrale su mali skeč iz "Prijatelja" u emisiji Džimija Kimela. Skeč u trajanju od 5 minuta počeo je tako što je Kimel rekao da je on lično, veliki fan...
Written on 27/02/2015, 21:18 by emir
osumnjicen-za-ubistvo-jasmine-koricic-cazinjanin-muhamed-budimlic-ubio-advokaticu-koja-je-zastupala-njegovog-sinaIstražitelji Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) jučer popodne obavili su višesatni pretres kuće Muhameda Budimlića (63) iz zaseoka Podgredine u Mjesnoj zajednici Stijena...
left

Zabava

Linkovi