webPortal STIJENA

Ulaznice za duel BiH - Grčka u prodaji od 6. marta

Danas je u Sarajevu održana sjednica Izvršnog odbora NS/FS BIH, na kojoj je usvojena slijedeću informaciju:

Kvalifikaciona utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvu u Brazilu 2014. Godine, Bosna i Hercegovina – Grčka, koja će biti odigrana na stadionu „Bilino Polje“ u Zenici, 22. 03.2013. godine (20:45), pobudila je nezapamćeno interesovanje navijača.   U Nogometni/Fudbalski savez BiH dostavljen je izuzetno veliki broj zahtjeva za rezervaciju ulaznica za navedenu utakmicu, a broj traženih ulaznica nekoliko puta je prevazišao kapacitet zeničkog stadona.

Shodno ogromnom interesu javnosti, a uzimajući u obzir takmičarski značaj, kao i činjenicu da se radi o utakmici „visokog rizika“,   Savez je prije nekoliko mjeseci započeo organizacione pripreme, koje su uključivale i definisanje plana prodaje i i distribucije ulaznica.

Nažalost, zbog limitiranog kapaciteta i sugurnosnih mjera, štampano je 10.200 ulaznica, od čega  5.650  za tribinu  „zapad“, zatim 1.300  („istok“),  1.200  (sjever“) i 2.050 („jug“).
Nakon neophodnih analiza i bezbjedonosnih procjena, a u skladu sa odgovarajućim standardima FIFA i UEFA, odlučeno je da se prodaja ulaznica za predmetnu utakmicu vrši na slijedeći način:

Prodaja 6.000 ulaznica putem poslovnica  ovlaštene partnerske agencije „Centrotrans“

Prema utvrđenim pravilima, a u cilju omogućavanja većem broju navijača da na stadionu posmatraju ovaj meč, ali istovremeno i zbog sprječavanja manipulacija ulaznicama, te uzimajući u obzir prethodna iskustva, ustanovljeni su slijedeći principi koji će obavezno biti primijenjeni prilikom prodaje ulaznica:
       
Jedna osoba može kupiti najviše dvije ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta)
       
Kupovina ulaznica maloljetnim osobama i osobama bez identifikacionog dokumenta neće biti dozvoljena
       
Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice na istom ili drugom prodajnom mjestu takodje neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica
       
Ulaznice će biti u prodaji na prodajnim mjestima „Centrotransa“, a prema spisku koji je blagovremeno biti objavljen putem sredstava informisanja
       
NS/FS BiH će imati mogućnost elektronskog nadzora nad prodajom ulaznica kako bi preduzeo potrebne mjere u spornim slučajevima
       
Prodaja ulaznica počinje u srijedu 06. 03. 2013. godine u 09:00 sati.

Ovdje treba napomenuti da  prodaja ulaznica putem interneta nije bila moguća iz operativno-tehničkih razloga.

Prodaja 4.200 rezervisanih ulaznica za potrebe slijedećih kategorija, u skladu sa proporcionalno definisanom broju ulaznica:
        Igrači „A“ reprezentacije
        Stručni štab „A“ reprezentacije
        Organizovane i registrovane navijačke grupe  reprezentacija BiH
        Stručni štabovi ostalih reprezentativnih selekcija
        Kantonalni/županijski i područni savezi, putem entitetskih saveza
        Klubovi Premijer lige BiH
        Članovi organa i tijela NS/FS BiH
        Zaslužni nogometni/fudbalski radnici i bivši reprezentativci BiH
        Sponzori i partneri NS/FS BIH
        Organi i institucije državnog i entitetskog nivoa
        Administracija NS/FS BiH

U ovaj broj uključeno je i 550 ulaznica za sjevernu tribinu, koje će dobiti Fudbalska asocijacija Grčke (što je znatno manje od traženog broja ulaznica),  s tim što je ća dolazak grčkih navijača biti utvrđena posebna sigurnosna procedura, koja obuhvata niz mjera i aktivnosti prije njihovog ulaska u BiH, kao i prilikom ulaska na stadion „Bilino Polje“. Potrebno je napomenuti da, shodno principu reciprociteta, gostima pripada i 150 komplementarnih-besplatnih ulaznica za tribinu „zapad“.

NS/FS BiH je na naprijed opisani način nastojao da omogući transparentnu  kupovinu ulaznica  navijačima, prodajom putem „Centrotransa“, ali i drugim pravnim subjektima, sve u skladu sa realnim mogućnostima, koje su svakako daleko manje u odnosu na nezapamćen interes.

Ovom prilikom, a uzimajući u obzir sve činjenice i okolonosti, nadamo se da će navijači iskazati potrebno razumijavanje i toleranciju, uz uvjerenje da bi plasmanom naše reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Brazil bili stvoreni uslovi za rekonstrukciju, modernizaciju i povećanje kapaciteta stadiona na kojem će nastupati naš državni tim.


sportsport.ba

Pročitajte i.....

Written on 16/07/2014, 18:37 by emir
ozil-sav-novac-od-osvajanja-mundijala-donirao-djeci-pojasa-gazeNjemački nogometi savez nagradio je svakog igrača sa 300.000 eura nakon osvajanja Svjetskog prvenstva, te po 150.000 eura za prolazak u polufinale. S toga je Ozil odlučio sav novac da donira za djecu u...
Written on 16/04/2013, 20:56 by emir
cristiano-ronaldo-u-buducnosti-bih-mogao-postati-ozilov-brat-muslimanNajbolji nogometaš Real Madrida i reprezentativac Portugala, Cristiano Ronaldo, izjavio je da u posljednje vrijeme često priča o islamu sa saigračem Mesutom Ozilom. Ronaldo je katolik, a u posljednje...
Written on 08/01/2013, 13:00 by admin
umjesto-draguljarnice-probili-zid-fast-foodaDvojica ne baš spretnih pljačkaša pokušala su iskopati tunel do draguljarnice ne bi li se dočepali dragog kamenja i zlata, ali njihov je plan pošao po zlu. Dva australijska pljačkaša provalila su u WC...
left

Zabava

Linkovi