webPortal STIJENA

Zmajevi danas prvi puta kompletni na treningu u Hrasnici Džeko: Ne moram postići pogodak, ali pobijediti moramo!

Nije se pojavio ni prvog niti drugog dana priprema pa su se trećeg dana sasvim opravdano počela

pojavljivati pitanja zbog čega u Sarajevu još nema Edina Džeke. Naravno, u sredini kakva je naša, potrebno je samo malo iskakanja iz svakodnevice da se počnu pojavljivati razne glasine. Ovog puta pravile su se konstrukcije o razlozima Džekinog nedolaska, ali na jučerašnjem treningu, na kojem je Edin prvi put na ovim pripremama radio sa saigračima, sve je djelovalo sasvim normalno.

Ipak, naš napadač nije ulazio u detalje o kašnjenju.

- Razlozi su opravdani. Selektor zna o čemu se radi – kratko je rekao Edin.

Na kraju, najvažnije je da je tu i da će protiv Slovačke nastojati produžiti novi impresivni golgeterski niz. Prvi strijelac evropske zone kvalifikacija naš je najveći adut.

- Normalno je da se od mene očekuju golovi, ali nama prvenstveno treba pobjeda. Što se mene tiče, ne moram ni postići pogodak, ali pobijediti moramo - rekao je Edin.

Džeko je tokom karijere upoznao nekoliko slovačkih fudbalera i otprilike zna šta možemo očekivati od njihove reprezentacije.

- Ne bih ništa posebno izdvajao. Imaju dosta kvalitetnih igrača i dobri su kao reprezentacija. S nekima od njih susretao sam se do sada, najviše s Vladimirom Vajsom, koji im je jedan do važnijih fudbalera. Nezgodan je i brz, ali takva im je cijela selekcija, što nam ne odgovara - kaže napadač Mančester sitija.

Ipak, u pobjedu ne sumnja.

- Igramo na svom terenu i dilema nema - zaključio je Džeko.

Jednog Slovaka s kojim će u petak i narednog utorka voditi bitku u protivničkom šesnaestercu, Džeko zna prilično dobro. Sa stoperom Liverpula Martinom Škrtelom vodio je nekoliko ratova do sada.

- Igrali smo dosta puta. Sličan je ostalim slovačkim fudbalerima, igra čvrsto i ne preza od udaranja - rekao je Džeko.

Avaz

Pročitajte i.....

Written on 24/04/2014, 13:24 by emir
ko-ce-biti-nove-muftije-smajic-novi-reisov-zamjenik-ljevakovic-u-sarajevu-adilovic-u-travnikuTako bi novi zamjenik reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH trebao biti aktuelni sarajevski muftija Husein ef. Smajić, koji je jučer imenovan i na čelo Međureligijskog vijeća BiH. Novi sarajevski...
Written on 13/01/2013, 11:58 by admin
praksa-bh-sudova-drzavu-kosta-milijune-marakaUčestala praksa izricanja mjere pritvora prije početka sudskog procesa motivirala je pojedine članove državnog Parlamenta da problematiziraju opravdanost ovakvog postupanja sudova u Bosni i...
Written on 18/10/2013, 20:59 by emir
kesteni-jesenski-cuvari-zdravljaPečeni kesten sadrži više vitamina, a kuhani veću količinu mineralnih sastojaka Kestenima se pripisuju ljekovita svojstva, a zbog velike energetske vrijednosti posebno se preporučuju sportašima i...
left

Zabava

Linkovi