webPortal STIJENA

Zmajevi danas prvi puta kompletni na treningu u Hrasnici Džeko: Ne moram postići pogodak, ali pobijediti moramo!

Nije se pojavio ni prvog niti drugog dana priprema pa su se trećeg dana sasvim opravdano počela

pojavljivati pitanja zbog čega u Sarajevu još nema Edina Džeke. Naravno, u sredini kakva je naša, potrebno je samo malo iskakanja iz svakodnevice da se počnu pojavljivati razne glasine. Ovog puta pravile su se konstrukcije o razlozima Džekinog nedolaska, ali na jučerašnjem treningu, na kojem je Edin prvi put na ovim pripremama radio sa saigračima, sve je djelovalo sasvim normalno.

Ipak, naš napadač nije ulazio u detalje o kašnjenju.

- Razlozi su opravdani. Selektor zna o čemu se radi – kratko je rekao Edin.

Na kraju, najvažnije je da je tu i da će protiv Slovačke nastojati produžiti novi impresivni golgeterski niz. Prvi strijelac evropske zone kvalifikacija naš je najveći adut.

- Normalno je da se od mene očekuju golovi, ali nama prvenstveno treba pobjeda. Što se mene tiče, ne moram ni postići pogodak, ali pobijediti moramo - rekao je Edin.

Džeko je tokom karijere upoznao nekoliko slovačkih fudbalera i otprilike zna šta možemo očekivati od njihove reprezentacije.

- Ne bih ništa posebno izdvajao. Imaju dosta kvalitetnih igrača i dobri su kao reprezentacija. S nekima od njih susretao sam se do sada, najviše s Vladimirom Vajsom, koji im je jedan do važnijih fudbalera. Nezgodan je i brz, ali takva im je cijela selekcija, što nam ne odgovara - kaže napadač Mančester sitija.

Ipak, u pobjedu ne sumnja.

- Igramo na svom terenu i dilema nema - zaključio je Džeko.

Jednog Slovaka s kojim će u petak i narednog utorka voditi bitku u protivničkom šesnaestercu, Džeko zna prilično dobro. Sa stoperom Liverpula Martinom Škrtelom vodio je nekoliko ratova do sada.

- Igrali smo dosta puta. Sličan je ostalim slovačkim fudbalerima, igra čvrsto i ne preza od udaranja - rekao je Džeko.

Avaz

Pročitajte i.....

Written on 30/04/2017, 13:03 by emir
vecer-kurana-casnog-u-najstarijem-dzematu-u-cazinuDžemat Stijena,  sinoć (29.aprila) poslije akšam-namaza organizovao je Večer Kur'ana u povodu 441.godine od dolaska Islama u Cazin i izgradnje prve džamije.Prema historijskim podacima Turci su...
Written on 20/09/2013, 18:18 by emir
sta-kafa-koju-pijete-govori-o-vamaVrsta kafe koju pijete mnogo govori o vašoj ličnosti, tvrdi se u novom istraživanju. Studija je pronašla zajedničke osobine ljudi koji uživaju u određenoj vrsti kafe. Ako volite kafu s mnogo pjene,...
Written on 28/01/2016, 21:39 by emir
pridruzio-se-pjanicu-i-dzeki-ervin-zukanovic-novi-igrac-romeReprezentativac BiH Ervin Zukanović od večeras je nogometaš Rome, čime se broj bh. nogometaša u tom klubu popeo na tri. Naš defanzivac je danas napustio trening Sampdorije i sa svojim menadžerom...
left

Zabava

Linkovi