webPortal STIJENA

Zmajevi danas prvi puta kompletni na treningu u Hrasnici Džeko: Ne moram postići pogodak, ali pobijediti moramo!

Nije se pojavio ni prvog niti drugog dana priprema pa su se trećeg dana sasvim opravdano počela

pojavljivati pitanja zbog čega u Sarajevu još nema Edina Džeke. Naravno, u sredini kakva je naša, potrebno je samo malo iskakanja iz svakodnevice da se počnu pojavljivati razne glasine. Ovog puta pravile su se konstrukcije o razlozima Džekinog nedolaska, ali na jučerašnjem treningu, na kojem je Edin prvi put na ovim pripremama radio sa saigračima, sve je djelovalo sasvim normalno.

Ipak, naš napadač nije ulazio u detalje o kašnjenju.

- Razlozi su opravdani. Selektor zna o čemu se radi – kratko je rekao Edin.

Na kraju, najvažnije je da je tu i da će protiv Slovačke nastojati produžiti novi impresivni golgeterski niz. Prvi strijelac evropske zone kvalifikacija naš je najveći adut.

- Normalno je da se od mene očekuju golovi, ali nama prvenstveno treba pobjeda. Što se mene tiče, ne moram ni postići pogodak, ali pobijediti moramo - rekao je Edin.

Džeko je tokom karijere upoznao nekoliko slovačkih fudbalera i otprilike zna šta možemo očekivati od njihove reprezentacije.

- Ne bih ništa posebno izdvajao. Imaju dosta kvalitetnih igrača i dobri su kao reprezentacija. S nekima od njih susretao sam se do sada, najviše s Vladimirom Vajsom, koji im je jedan do važnijih fudbalera. Nezgodan je i brz, ali takva im je cijela selekcija, što nam ne odgovara - kaže napadač Mančester sitija.

Ipak, u pobjedu ne sumnja.

- Igramo na svom terenu i dilema nema - zaključio je Džeko.

Jednog Slovaka s kojim će u petak i narednog utorka voditi bitku u protivničkom šesnaestercu, Džeko zna prilično dobro. Sa stoperom Liverpula Martinom Škrtelom vodio je nekoliko ratova do sada.

- Igrali smo dosta puta. Sličan je ostalim slovačkim fudbalerima, igra čvrsto i ne preza od udaranja - rekao je Džeko.

Avaz

Pročitajte i.....

Written on 23/05/2013, 19:13 by emir
video-najgledanije-nezgode-na-internetu-su-katkad-sokantneKompilacija padova i raznih nezgoda ima sve više i bit će ih sve dok ljudi stavljaju snimke takvih trenutaka na internet. Neke od najgorih failova ove godine možete pogledati u videu. Možda su...
Written on 09/02/2013, 09:50 by admin
unuk-franje-tudmana-uhapsen-pozvali-muskarca-na-seks-u-troje-i-pa-ga-drogirali-i-opljackaliIgor Tuđman i njegova žena Nataša Antolović, poznati po filmu za odrasle, upoznali svoju žrtvu. 2. februara, a već u noći između 2. i 3. februara otišli su kod njega u stan, sipali mu lijek za...
Written on 29/01/2013, 21:48 by emir
ovo-morate-vidjeti-trener-asistirao-svom-igracu-za-tri-poenaNevjerovatan video dolazi iz Rusije, sa utakmice tamošnje košarkaške lige između Unics Kazana v Spartak Vladivostoka... Unics je bio u napadu, izradili su lijepu akciju, a onda je lopta vjerovali ili...
left

Zabava

Linkovi