webPortal STIJENA

Zmajevi i Humane zvijezde u januaru igraju za poginule Ljute Krajišnike

Reprezentativci Bosne i Hercegovine i Humane zvijezde će 3. januara u bihaćkoj dvorani Luke odigrati

humanitarni meč u znak sjećanja na Hasiba Mahmića, Vildana Pehlića i Almira Kasumovića, tragično preminule pripadnike navijačke grupe Ljuti Krajišnici.

Utakmicu u spomen na navijače koji su dali svoje živote kako bi bodrili Zmajeve u Kaunasu organizovat će Senijad Ibričić i Adis Nurković.

Uz pomoć Opštine Bihać, Ibričić i Nurković okupit će reprezentativce BiH u dvorani Luke 3. januara, gdje će se odigrati humanitarni meč protiv Humanih zvijezda, za koje će nastupiti pjevači, glumci i novinari.

"Hasib, Vildan i Almir su bili moji sugrađani, moji Ljuti Krajišnici i ovo je najmanje što sam mogao učiniti. Rekao sam da ću posjetiti njihove mezare, što sam i učinio, a sada mi je želja da uz pomoć saigrača iz reprezentacije te njihovih porodica, napravimo spomen-obilježje koje će ostati za buduće generacije", kazao je Ibričić.

On je u organizaciju uključio i Opštinu Bihać, te svoje kolege iz bh. tima.

"Svi igrači su izrazili spremnost da budu uključeni u ovu utakmici. Naravno, neki koji zbog obaveza neće moći prisustvovati utakmici, ali oni će na drugi način pomoći. Igramo za trojicu momaka koji neće biti zaboravljeni. Znam da će dvorana Luke biti ispunjena do posljednjeg mjesta, a cijene ulaznica će biti simbolične. Naravno, prihod će ići porodicama stradalih, koje će na kraju i odlučiti na koji način će potrošiti taj novac", izjavio je bh. reprezentativac.

Ibričić je naglasio kako je već razgovarao sa nekim glumcima i pjevačima, koji su odmah najavili svoj dolazak, a dodao je kako očekuje i pojavljivanje nekolicine igrača iz drugih zemalja u kojima je igrao, te da će konačan spisak učesnika biti poznat poslije 20. decembra.

(Klix.ba)

Pročitajte i.....

Written on 03/07/2013, 20:34 by emir
drzavni-udar-u-egiptu-vojska-svrgnula-predsjednika-mursijaMuhamed Mursi nije više predsjednik Egipta. Njega je večeras svrgnula egipatska vojska dok je na ulicama Kaira odluku čekalo stotine hiljada demonstranata. Mursijevi protivnici počeli su slavlje na...
Written on 21/02/2013, 16:10 by admin
muskarci-vole-kada-im-pridete-ali-nikada-ovakoMuškarci obožavaju žene koji se usuđuju da naprave prvi korak, ali to ne znači da će biti zadovoljni bilo čime. Kao i žene, i muškarci su izbirljivi kada im prilaze, pa je tako preporučljivo da ne radite...
Written on 09/11/2014, 23:14 by emir
na-gomili-je-izniknuo-jos-jedan-odasiljacSve su češći slučajevi većih bh kompanija koje, zbog širenja svoga kapaciteta, poboljšanja i moderniziranja načina rada, naravno sve s ciljem ostvarivanja  što većeg profita, iste ne biraju način...
left

Zabava

Linkovi