webPortal STIJENA

Ljubav iz Afrike tragično završila u Beogradu: Bušilicom mužu probušila glavu?

Sabin Marić (30), državljanka Obale Slonovače, osumnjičena je da je ubila bušilicom supruga Branka Marića (40), člana mirovne misije pri UN, u iznajmljenom stanu na Banovom brdu u Beogradu, a potom pokušala da izvrši samoubistvo

.

Pretpostavlja se da je Sabin usmrtila muža jer je htio da se razvede od nje!

- Bebisiterka je oko 8.30 sati došla u stan Marića, kako bi čuvala njihove sinove od dvije i po i četiri godine. Kad je ušla, zatekla je jeziv prizor. Branko je ležao u lokvi krvi u krevetu u spavaćoj sobi, a njegova supruga, kojoj je pjena izbijala na usta, bila je na podu u drugoj sobi. Najstrašnije je to što su njihovi sinovi sjedili pored tijela roditelja. Ne znamo šta su tačno djeca vidjela, ali su bila potresena. Bespomoćno su dozivali oca i majku pokušavajući da ih probude – kaže izvor Kurira iz istrage.

Prema riječima Kurirovog sagovornika, sumnja se da je Sabin ubila Branka dok je spavao.

- Branko je ležao u krevetu s povredama i rupom na glavi. Pretpostavljamo da ga je žena udarcima onesvijestila dok je spavao, da bi mu onda probušila lobanju bušilicom! Kad je vidjela šta je uradila, Sabin je, navodno, popila veću količinu tableta. Imala je i ranu od noža u stomaku – kaže ovaj izvor.

Žena, koja je kako Blic navodi, pronađena sa pjenom na ustima, bez svijesti je prevezena u Urgentni centar.

- Branko je, navodno, namjeravao da ostavi Sabin zbog druge žene iz Ugande, koju je upoznao dok je bio u mirovnoj misiji. Sabin navodno nije mogla da se pomiri sa činjenicom da će ostati sama s djecom pa se odlučila na ovako brutalan zločin. Inače, Branko je ranije bio u braku sa Srpkinjom, s kojom ima ćerku, a poslije se vjenčao sa Sabin – kaže izvor Kurira.

Marić je bio bivši oficir Vojske Srbije. Kao pilot je radio u Africi, gdje je i upoznao suprugu Sabin.Tragedija se dogodila u iznajmljenom stanu, u Ulici Petra Lekovića 90.

Marići su se doselili prije samo deset dana.

- Primijetili smo ih jer je ona tamnoputa, a i djeca su im vrlo simpatična. Nismo čuli svađe i rasprave. Nismo stigli ni da se upoznamo – kaže za Blic komšinica porodice Marić.

Napala ih treća osoba?

Sagovornik Kurira kaže da je u ovom slučaju najvjerovatnije riječ o porodičnoj tragediji, ali se provjeravaju i druge mogućnosti.

- Branko i Sabin imali su veoma čudne povrede, pa ne isključujemo mogućnost da je u zločin umiješana i treća osoba, ali to će biti utvrđeno istragom!

O djeci će brinuti Centar za socijalni rad

Blic piše da je bebisiterka djecu, dok je trajao uviđaj odvela u stan komšija. Ubrzo su po njih došlio službenici Centra za socijalni rad, koji će se o njima brinuti do određivanja staratelja.

(Nezavisne)

Pročitajte i.....

Written on 15/01/2013, 12:07 by emir
cazinjani-nadmasili-sami-sebe-sulejman-velicanstveni-u-potrazi-za-qauspuhomqCazinjane pamtimo po smiješnim klipovima i originalnim sinhronizacijama koje parodiraju različita TV ostvarenja. Sjećamo ih se po njihovim novogodišnjim programima, klipovima "Marš na Drinu", kao i...
Written on 30/12/2012, 16:19 by admin
nakon-chelseaja-i-arsenal-zeli-lulicaOd ranije je poznato da je za usluge bh. reprezentativca Senada Lulića interesovanje pokazivao još uvijek aktuelni prvak Evrope, Chelsea… Ipak, nije to jedini tim iz glavnog engleskog grada koji bi...
Written on 12/10/2014, 13:43 by emir
albanci-nisu-dobrodosli-u-beograd-ko-dode-bit-ce-uhapsenJedan od najzanimljivijih susreta ove runde kvalifikacija za EP u utorak će u Beogradu odigrati Srbija i Albanija. Meč će proteći bez prisustva gostujućih navijača, Fudbalski savez Albanije uvažio je...
left

Zabava

Linkovi