webPortal STIJENA

MAKEDONIJA: Vlada predložila da se kastriraju pedofili !

Makedonska vlada predložila je hemijsku kastraciju za osuđene pedofile i nacrt zakona poslala

parlamentu na usvajanje, rekao je portparol Aleksandar Gjorgijev.

crying-child"Vlada je usvojila novi nacrt zakona koji bi povećao kazne za pedofile i uveo hemijsku kastraciju", rekao je Gjorgijev za AFP.

Datum debate i glasanja u parlamentu tek treba da bude utvrđen.

Ministar policije Dime Spasov rekao je da bi se hemijska kastracija (lijekovi koji smanjuju seksualnu aktivnost), obavljala u specijalizovanim ustanovama svakih šest mjeseci, nakon što prestupnik odsluži zatvorsku kaznu.

Prema nacrtu zakona, prvi put osuđeni pedofili mogli bi da biraju kaznu hemijsku kastraciju umjesto umanjene zatvorske kazne, dok bi počinioci-povratnici automatski bili podvrgnuti proceduri.

Rusija, Danska i Poljska su među zemljama koje su uvele hemijsku kastraciju.

Nacrt zakona takođe uključuje povećanje vremenskih kazni zatvora za počinioce, s maksimalnom kaznom doživotnog zatvora za najgore seksualne zloupotrebe djece.

"Ključni cilj ovih izmjena zakona je zaštita djece od najužasnijih nedela", rekao je Spasov.

Prošle godine, Makedonija je postala prva balkanska zemlja koja je objavila preko interneta spisak osuđenih zatvorenika, sa slikama, imenima i adresama onih koji su pušteni iz zatvora.

Od 2004. godine u Makedoniji je više od 230 ljudi osuđeno za seksualno zlostavljanje djece i maloljetnih lica.

Izvor: Magazin.ba / kurir

Pročitajte i.....

Written on 23/08/2014, 14:22 by emir
najbizarnija-smrt-ikada-kuhar-kobri-odsjekao-glavu-ona-ga-poslije-20-minuta-ugrizla-i-ubilaStručnjak Jang Hong-Čang, koji se 40 godina bavio proučavanjem zmija, rekao je kako svi reptili mogu da funkcionišu do sat vremena nakon što izgube dio tijela, ili čak, kao u ovom slučaju, cijelo...
Written on 24/11/2014, 20:33 by emir
qhamasq-nije-teroristicka-organizacija-socijalni-eksperiment-na-najprestiznijem-univerzitetu-u-sad-f-israel-ove-reakcije-studenata-niko-nije-ocekivaoa zastavom Izraela i Islamske države Američki politički satiričar organiziravao je društveni eksperiment na prestižnom sveučilištu. Mašući ISIL zastavom ostao je bez negativnih reakcija, ali kada je...
Written on 26/01/2013, 07:48 by admin
britanci-bi-izasli-iz-eu-da-ih-netko-pitaZa Times je istraživanje napravio Institut Populus koji je zaključio da trenutno 53 posto Britanaca želi izaći iz EU Pokazalo se da govor Davida Camerona u Davosu nije bio hitac iz prazne puške, jer je...
left

Zabava

Linkovi