webPortal STIJENA

Pala prva vojna žrtvaStanje na Krimu opasno eskaliralo!

Ukrajinski vojnik ubijen je u pucnjavi u ukrajinskoj vojnoj bazi

blizu krimskoga glavnog grada Simferopolja, prenosi Guardian. Još nije poznato tko stoji iza tog incidenta.

Kako prenosi Guardian, jedan ranjeni vojnik podlegao je ozljedama, a u pucnjavi je ranjen i jedan časnik koji je prevezen u bolnicu. Navodno su ostali vojnici u vojnoj bazi razoružani i uhićeni.

Rusija je pak događaj opisala tako da je na "krimske samoobrambene snage" pucano iz snajpera.

Mnoge ukrajinske vojne baze pod kontrolom su ruskih vojnih snaga već nekoliko tjedana otkad su ruske trupe upale na Krim. Zapovjednik ukrajinske mornarice Sergej Gajduk je kazao kako su ruske vojne snage na Krimu blokirale 38 ukrajinskih vojnih baza.

Ukrajinskim vojnicima na Krimu dozvoljeno korištenje oružja

Nakon napada, ukrajinsko ministarstvo obrane je objavilo da je ukrajinskim vojnicima na Krimu dozvoljeno korištenje oružja. "Da bi zaštitili živote naših vojnika, ukrajinskim vojnim postrojbama na Krimu dozvoljena je upotreba oružja", priopćilo je ministarstvo.

Do sad su ukrajinski vojnici bili upozoreni da ne odgovaraju na provokacije ruskih snaga, koje su prije dva tjedna zauzele Krim.

Prema ministarstvu, vojnik je ubijen vatrenim oružjem tijekom napada na njegove postrojbe u Simferopolju, jedan časnik je ranjen u vrat i ruku, a trećem vojniku palicom je ozlijeđena glava i noga.

Napadači su nosili uniforme ruske vojske i bili naoružani automatskim puškama i snajperom, prema priopćenju.

"Ruski predsjednik Vladimir Putin je osobno odgovoran za prolivenu krv ukrajinskih vojnika", rekao je privremeni predsjednik Oleksander Turčinov.

Američki državni tajnik John Kerry upozorio je u utorak da bi mogući upad Rusije na istok Ukrajine predstavljao skandalozan čin i povezao je sadašnju krizu s Moskvom s vremenom koje je prethodilo Drugom svjetskom ratu.

Kerry je u govoru studentima u State Departmentu rekao da ne može zamisliti tako skandalozan čin u današnjem svijetu i da on predstavlja veliki izazov međunarodnoj zajednici.

M.P./Hina

Pročitajte i.....

Written on 15/10/2014, 14:16 by emir
dan-kada-je-bosna-i-hercegovina-plakala-od-srecePetnaesti dan mjeseca oktobra zlatnim slovima će ostati upisan u historiji bh. fudbala. Na današnji dan prije godinu dana reprezentacija Bosne i Hercegovine trijumfom nad Litvanijom u Kaunasu ostvarila...
Written on 04/02/2013, 17:06 by admin
hirurg-zavrsio-operaciju-iako-je-usred-posla-imao-srcani-udarNisam mogao da ostavim pacijenta na operacionom stolu u tako delikatnom trenutku. Nisam heroj, samo sam obavljao svoju dužnost, rekao je Klaudio Vitale (59), hirurg iz Napulja, koji je odbio da prekine...
Written on 18/10/2015, 20:57 by emir
buzim-proucena-hafiska-dova-mladoj-hafizi-jasmini-ekicU džematu Zborište, Medzlis IZ-e Bužim, upriličena je Hafiska dova mladoj hafizi Jasmini Ekic. Organizatori ove svečanosti bili su Medžlis Bužim i džemat Zboriste. Velikom broju gostiju prigodnom...
left

Zabava

Linkovi