webPortal STIJENA

Pala prva vojna žrtvaStanje na Krimu opasno eskaliralo!

Ukrajinski vojnik ubijen je u pucnjavi u ukrajinskoj vojnoj bazi

blizu krimskoga glavnog grada Simferopolja, prenosi Guardian. Još nije poznato tko stoji iza tog incidenta.

Kako prenosi Guardian, jedan ranjeni vojnik podlegao je ozljedama, a u pucnjavi je ranjen i jedan časnik koji je prevezen u bolnicu. Navodno su ostali vojnici u vojnoj bazi razoružani i uhićeni.

Rusija je pak događaj opisala tako da je na "krimske samoobrambene snage" pucano iz snajpera.

Mnoge ukrajinske vojne baze pod kontrolom su ruskih vojnih snaga već nekoliko tjedana otkad su ruske trupe upale na Krim. Zapovjednik ukrajinske mornarice Sergej Gajduk je kazao kako su ruske vojne snage na Krimu blokirale 38 ukrajinskih vojnih baza.

Ukrajinskim vojnicima na Krimu dozvoljeno korištenje oružja

Nakon napada, ukrajinsko ministarstvo obrane je objavilo da je ukrajinskim vojnicima na Krimu dozvoljeno korištenje oružja. "Da bi zaštitili živote naših vojnika, ukrajinskim vojnim postrojbama na Krimu dozvoljena je upotreba oružja", priopćilo je ministarstvo.

Do sad su ukrajinski vojnici bili upozoreni da ne odgovaraju na provokacije ruskih snaga, koje su prije dva tjedna zauzele Krim.

Prema ministarstvu, vojnik je ubijen vatrenim oružjem tijekom napada na njegove postrojbe u Simferopolju, jedan časnik je ranjen u vrat i ruku, a trećem vojniku palicom je ozlijeđena glava i noga.

Napadači su nosili uniforme ruske vojske i bili naoružani automatskim puškama i snajperom, prema priopćenju.

"Ruski predsjednik Vladimir Putin je osobno odgovoran za prolivenu krv ukrajinskih vojnika", rekao je privremeni predsjednik Oleksander Turčinov.

Američki državni tajnik John Kerry upozorio je u utorak da bi mogući upad Rusije na istok Ukrajine predstavljao skandalozan čin i povezao je sadašnju krizu s Moskvom s vremenom koje je prethodilo Drugom svjetskom ratu.

Kerry je u govoru studentima u State Departmentu rekao da ne može zamisliti tako skandalozan čin u današnjem svijetu i da on predstavlja veliki izazov međunarodnoj zajednici.

M.P./Hina

Pročitajte i.....

Written on 21/07/2014, 13:16 by emir
saznajte-protiv-koga-zmajevi-igraju-historijsku-utakmicu-na-otvaranju-spNakon što je rukometna reprezentacija BiH saznala protivnike na SP u Kataru naredne godine, poznat je i raspored utakmica po grupama. Podsjetimo, Zmajevi su smješteni u grupu B zajedno sa...
Written on 22/03/2016, 20:54 by emir
hana-hadziavdagic-danasnje-slike-iz-brisela-sam-dozivljavala-4-godine-i-to-niko-nije-sprijecioNa današnje strahote iz Brisela, Hana Hadžiavdagić Tabaković dala je svoj komentar... Društvene mreže i elektronski mediji ne prestaju izvještavati o napadu u Briselu, slike krvavih ili ubijenih ljudi...
Written on 08/01/2013, 08:07 by admin
prepisivac-pola-knjige-na-dlan-staloOduvijek se u školi prepisivalo, neko na ovaj, neko na onaj način. Sve više u modu ulaze tehnološka dostignuća, poput bubica, telefona i sličnih stvari, ali su se još uvijek zadržali i 'starinski'...
left

Zabava

Linkovi