webPortal STIJENA

Širi se nova bolest, svaki drugi umire!

Nova respiratorna bolest čiji simptomi nalikuju smrtonosnom SARS-u počela da se širi svijetom. Do sada je zabilježeno 10 slučajeva oboljenja, a pet osoba izgubilo je bitku s bolešću.

U Velikoj Britaniji juče je zabilježen drugi slučaj nove respiratorne bolesti od koje je do sada u svijetu obolilo ukupno 10 osoba, od čega ih pet nije preživjelo.

Troje od petero umrlih liječeno je u Saudijskoj Arabiji, a dvoje u Jordanu. Radi se o koronavirusu koji se obično širi kašljem ili kihanjem, a novi virus zasad nosi radni naziv Novel Coronavirus 2012.

Najnoviji slučaj oboljenja zabilježen je u Velikoj Britaniji kod pacijenta koji se nedavno vratio s putovanja po Bliskom istoku i Pakistanu. Pacijent se nalazi na intenzivnoj njezi, a doktori poručuju da je vjerovatnoća za širenje virusa u Britaniji vrlo mala.

Doktori su pozvali sve Britance s teškim respiratornim simptomima, poput otežanog disanja, temperature i kašlja, koji su se nedavno vratili s Arapskog poluostrva da zatraže pomoć.

(smedia)

Pročitajte i.....

Written on 28/04/2015, 20:41 by emir
1-istinita-prica-o-nerdinu-ibricuNesretne '92. godine,muškarce odvode na jednu stranu a žene, djecu i starce na drugu. Ponijela majka Halima svoga maksuma od godine dana. Iz obijesti joj neki četnik priđe, udari kundakom i čedo ote....
Written on 24/02/2013, 08:29 by admin
zelim-igrati-za-bosnu-i-hercegovinuŠto se tiče duela s Drogbom, nisam zaista imao nikakvu tremu, pa ni onda kada sam bio oči u oči s njima. Imam respekt prema Drogbi, ali imam i vjere u sebe. - Ništa se u mojim razmišljanjima nije...
Written on 02/02/2013, 12:24 by admin
epidemija-samoubistava-medu-americkim-veteranimaAmerička vojska bori se da zaustavi pravu epidemiju samoubistava među veteranima. Prošle godine, broj samoubistava američkih vojnika premašio je broj poginulih vojnika u borbama, piše danas britanski...
left

Zabava

Linkovi