webPortal STIJENA

Širi se nova bolest, svaki drugi umire!

Nova respiratorna bolest čiji simptomi nalikuju smrtonosnom SARS-u počela da se širi svijetom. Do sada je zabilježeno 10 slučajeva oboljenja, a pet osoba izgubilo je bitku s bolešću.

U Velikoj Britaniji juče je zabilježen drugi slučaj nove respiratorne bolesti od koje je do sada u svijetu obolilo ukupno 10 osoba, od čega ih pet nije preživjelo.

Troje od petero umrlih liječeno je u Saudijskoj Arabiji, a dvoje u Jordanu. Radi se o koronavirusu koji se obično širi kašljem ili kihanjem, a novi virus zasad nosi radni naziv Novel Coronavirus 2012.

Najnoviji slučaj oboljenja zabilježen je u Velikoj Britaniji kod pacijenta koji se nedavno vratio s putovanja po Bliskom istoku i Pakistanu. Pacijent se nalazi na intenzivnoj njezi, a doktori poručuju da je vjerovatnoća za širenje virusa u Britaniji vrlo mala.

Doktori su pozvali sve Britance s teškim respiratornim simptomima, poput otežanog disanja, temperature i kašlja, koji su se nedavno vratili s Arapskog poluostrva da zatraže pomoć.

(smedia)

Pročitajte i.....

Written on 11/09/2015, 12:18 by emir
bihac-organizatori-sajma-ekobis-dozvolili-zabludjeloj-sekti-ahmedije-da-dijeli-knjige-na-sajmuOrganizator međunarodnog ekološkog sajma EKOBIS u Bihaću dozvolio je nevjerničkoj sekti Ahmedije da dijeli besplatne knjige učesnicima i gostima sajma. Iako je poznata fetva Islamske zajednice u Bosni...
Written on 06/01/2013, 08:39 by admin
tokom-pokusaja-provale-u-market-u-cazinu-ubijen-muskaracJedna osoba ubijena je večeras oko 19 sati u Cazinu, u naselju Skokovi, u obračunu ispred objekta Market Merdanović. Do ubistva je, kako je objavio Cazin.net, došlo kada je jedan muškarac pokušao...
Written on 11/06/2013, 21:28 by emir
najava-druga-straparijada-u-stijeniU  naselju Gornji Malići u Stijeni 15.06. 2013(subota). održat će se druga po redu  štraparijada koja polako postaje mala mjesna tradicija ovog kraja.  Pravila nalažu da konji,...
left

Zabava

Linkovi