webPortal STIJENA

Širi se nova bolest, svaki drugi umire!

Nova respiratorna bolest čiji simptomi nalikuju smrtonosnom SARS-u počela da se širi svijetom. Do sada je zabilježeno 10 slučajeva oboljenja, a pet osoba izgubilo je bitku s bolešću.

U Velikoj Britaniji juče je zabilježen drugi slučaj nove respiratorne bolesti od koje je do sada u svijetu obolilo ukupno 10 osoba, od čega ih pet nije preživjelo.

Troje od petero umrlih liječeno je u Saudijskoj Arabiji, a dvoje u Jordanu. Radi se o koronavirusu koji se obično širi kašljem ili kihanjem, a novi virus zasad nosi radni naziv Novel Coronavirus 2012.

Najnoviji slučaj oboljenja zabilježen je u Velikoj Britaniji kod pacijenta koji se nedavno vratio s putovanja po Bliskom istoku i Pakistanu. Pacijent se nalazi na intenzivnoj njezi, a doktori poručuju da je vjerovatnoća za širenje virusa u Britaniji vrlo mala.

Doktori su pozvali sve Britance s teškim respiratornim simptomima, poput otežanog disanja, temperature i kašlja, koji su se nedavno vratili s Arapskog poluostrva da zatraže pomoć.

(smedia)

Pročitajte i.....

Written on 26/05/2013, 20:06 by emir
ovako-selma-bajrami-izgleda-bez-sminke-odlucila-pokazati-prirodni-izgled-svojim-fanovimaNakon što je na Facebooku prvi put objavila fotografiju svog sina, popularna pjevačica Selma Bajrami odlučila se na još jedan zanimljiv korak. Objavila je fotografiju bez trunke šminke, u potpuno...
Written on 30/12/2012, 16:47 by admin
neprihvatljive-najave-o-qdovodenju-bosnjaka-kako-bi-samo-glasali-u-rs-i-otisliqBANJA LUKA - Presjednik Republike Srpske Milorad Dodik ustvrdio je danas u Višegradu da RS „neće ostati mirna na najave da se ovdje dovede 100.000 Bošnjaka koji će glasati, da bi napravili novu političku...
Written on 06/07/2013, 14:38 by emir
nevjerovatan-dogadaj-u-bugojnu-policajac-ostao-zatecen-kad-je-u-fordu-ugledao-17-romaNa posebnu ćud i način života, bez pravila, navikli smo kada su u pitanju pripadnici romske populacije u našoj zemlji. Ali događaj, čije smo protagoniste snimili u bugojanskoj ulici Šehitluci komotno...
left

Zabava

Linkovi