webPortal STIJENA

U Njemačkoj po prvi put uveden međugradski autobuski saobraćaj

BERLIN - U NJemačkoj je od 1. januara uveden međugradski autobuski saobraćaj, što je označilo kraj monopola njemačke željeznice koji je trajao decenijama.

Svih ovih godina u NJemačkoj nije bilo međugradskog autobuskog saobraćaja. Ranije je postojao samo međunarodni autobuski saobraćaj.

Radio "Dojče vele" prenosi da je nekoliko firmi za prevoz autobusima već započelo poslovanje.

Putnici na autobuskoj stanici u Berlinu, među kojima je najviše mladih, ističu da je putovanje autobusom jeftinije nego vozom, te da neke prevozničke firme u ponudi imaju i besplatan internet.

Većina mušterija smatra da je prevoz autobusom dobra stvar, jer osim što je jeftinije više se i vidi.

Zvaničnici autoprevozničkih firmi moraće potencijalnim putnicima da ponude kvalitetan i pouzdan prevoz - tačnost igra važnu ulogu u svemu tome, a i to što prevoznici nude direktnu vezu, dok putnici željeznice na nekim relacijama moraju da mijenjaju vozove.

Da bi udovoljili mušterijama, autoprevoznici pokušavaju da izbjegnu saobraćajne gužve, odnosno da ne voze tim pravcima ili pokušavaju da nađu termin van špice.

nezavisne.com

Pročitajte i.....

Written on 24/10/2013, 20:15 by emir
incident-u-kruznom-tokuotkriveno-tko-je-muskarac-koji-je-pucao-na-zenu-jer-je-vozila-presporoMuškarac koji je prije nekoliko dana iz čista mira pucao na 35-godišnju ženu u Nišu jer je po njegovom ukusu vozila presporo u kružnom toku – zapravo je policajac. Policija je uhitila 31-godišnjeg...
Written on 18/01/2013, 22:24 by admin
srbija-srela-ljubav-iz-mladosti-i-rodila-prvo-dijete-u-61-godiniŠezdesetjednogodišnja Ljubinka M. najstarija je porodilja u Srbiji, nakon što je rodila svoje prvo dijete. I beba i majka su dobro, a trenutno su na oporavku u Ginekološko–akušerskoj klinici "Narodni...
Written on 13/10/2016, 20:25 by emir
mjestani-sela-gakici-kod-konjica-sami-betoniraju-putMještani sela Gakići u općini Konjic angažovali su se i izvršili rekonstrukciju prve dionice puta u selu u dužini od 200 metara. Kako su nam kazali mještani ovog sela u toku je...
left

Zabava

Linkovi