webPortal STIJENA

U Njemačkoj po prvi put uveden međugradski autobuski saobraćaj

BERLIN - U NJemačkoj je od 1. januara uveden međugradski autobuski saobraćaj, što je označilo kraj monopola njemačke željeznice koji je trajao decenijama.

Svih ovih godina u NJemačkoj nije bilo međugradskog autobuskog saobraćaja. Ranije je postojao samo međunarodni autobuski saobraćaj.

Radio "Dojče vele" prenosi da je nekoliko firmi za prevoz autobusima već započelo poslovanje.

Putnici na autobuskoj stanici u Berlinu, među kojima je najviše mladih, ističu da je putovanje autobusom jeftinije nego vozom, te da neke prevozničke firme u ponudi imaju i besplatan internet.

Većina mušterija smatra da je prevoz autobusom dobra stvar, jer osim što je jeftinije više se i vidi.

Zvaničnici autoprevozničkih firmi moraće potencijalnim putnicima da ponude kvalitetan i pouzdan prevoz - tačnost igra važnu ulogu u svemu tome, a i to što prevoznici nude direktnu vezu, dok putnici željeznice na nekim relacijama moraju da mijenjaju vozove.

Da bi udovoljili mušterijama, autoprevoznici pokušavaju da izbjegnu saobraćajne gužve, odnosno da ne voze tim pravcima ili pokušavaju da nađu termin van špice.

nezavisne.com

Pročitajte i.....

Written on 21/01/2015, 08:51 by emir
mama-ivana-i-igora-karacica-ne-znam-kako-cu-prezivjeti-mec-bih-i-hrvatskeAnkica i Ante Karačić među rijetkim su roditeljima u cijelom svijetu koji imaju tri sina reprezentativca, i to u dva sporta. Uzorna mostarska (sportska) porodica jedina je na planeti u kojoj na...
Written on 12/01/2014, 14:52 by emir
biljarski-trikovi-koji-ce-vas-ostaviti-bez-teksta-videoFlorian "Venom" Kohler ponovo prkosi zakonima fizike sa svojim nemogućim trikovima. Ovog puta nam je pripremio nove, još neviđene trikove koje savršeno izvodi. Ostavit će vas bez...
Written on 03/12/2013, 11:54 by emir
pravi-heroji-dobrovoljno-drze-nastavu-za-siromasnu-djecu-ispod-mostaRajesh Kumar Sharma svaki dan za 2 sata ostavlja svoj posao u lokalnoj prodavnici kako bi mogao učiti 30-ero djece, koji inače nemaju pristup obrazovanju. Laxmi Chandra, diplomirani nastavnik, također...
left

Zabava

Linkovi