webPortal STIJENA

U Njemačkoj po prvi put uveden međugradski autobuski saobraćaj

BERLIN - U NJemačkoj je od 1. januara uveden međugradski autobuski saobraćaj, što je označilo kraj monopola njemačke željeznice koji je trajao decenijama.

Svih ovih godina u NJemačkoj nije bilo međugradskog autobuskog saobraćaja. Ranije je postojao samo međunarodni autobuski saobraćaj.

Radio "Dojče vele" prenosi da je nekoliko firmi za prevoz autobusima već započelo poslovanje.

Putnici na autobuskoj stanici u Berlinu, među kojima je najviše mladih, ističu da je putovanje autobusom jeftinije nego vozom, te da neke prevozničke firme u ponudi imaju i besplatan internet.

Većina mušterija smatra da je prevoz autobusom dobra stvar, jer osim što je jeftinije više se i vidi.

Zvaničnici autoprevozničkih firmi moraće potencijalnim putnicima da ponude kvalitetan i pouzdan prevoz - tačnost igra važnu ulogu u svemu tome, a i to što prevoznici nude direktnu vezu, dok putnici željeznice na nekim relacijama moraju da mijenjaju vozove.

Da bi udovoljili mušterijama, autoprevoznici pokušavaju da izbjegnu saobraćajne gužve, odnosno da ne voze tim pravcima ili pokušavaju da nađu termin van špice.

nezavisne.com

Pročitajte i.....

Written on 31/03/2015, 21:05 by emir
okoncana-talacka-kriza-u-istanbulu-tuzilac-ranjen-otmicari-ubijeniTurske snage sigurnosti okončale su večeras talačku krizu upadom u zgradu suda u Istanbulu u kojoj su ljevičari držali kao taoca tužioca Mehmeta Selima Kiraza. Lokalni mediji javili su da su svi...
Written on 19/07/2014, 21:08 by emir
london-100000-ljudi-protestovalo-protiv-izraelskih-napada-na-gazuBlizu 100.000 osoba danas je u Londonu protestovalo protiv izraelskih zračnih i kopnenih napada na Gazu u kojima je ubijeno više od 330 Palestinaca među kojima ima žena i djece. Naime, organizatori...
Written on 15/06/2014, 07:10 by emir
tuca-kosarkasa-partizana-i-zvezde-utakmicu-zavrsilo-svega-sedam-igraca-igralo-se-43-videoU finalu košarkaške Superlige Srbije između Partizana i Crvene zvezde viđene su nezapamćene scene. Poslije dva prekida meča, od kojih je jedan trajao čak devet minuta, zatim opšte tuče igrača i...
left

Zabava

Linkovi