webPortal STIJENA

Kinez srušio rekord: Izumio automobil veličine kutije

Šezdesetogodišnji Xu Zhiyun iz Šangaja ušao je u Guinnessovu Knjigu rekorda izumivši najmanji automobil

na svijetu.

Kinez srušio rekord: Izumio automobil veličine kutije

Kinez je proveo dvije godine osmišljavajući ovo vozilo veličine kutije kojim se može voziti 20 km/h. Minijaturni automobil je dug 60 cm, širok 35 cm, a visok 40 cm. Košta 1.500 juana (oko 200 eura).

Xu je sam dizajnirao i sastavio ovaj auto, a on ima motor, kočnice, sistem za promjenu brzina, prednja i zadnja svjetla, sirenu i muzički uređaj.

Iz Guinnessove Knjige rekorda su objavili da je prethodno titulu najmanjeg auta nosilo vozilo Amerikanca Austina Coulsona, koje je izumljeno 2012. godine i imalo je visinu od 63,5 cm i širinu 65,4 cm.

Klix.ba

Pročitajte i.....

Written on 22/07/2013, 16:46 by emir
hurme-najzdravije-voce-na-zemljiHurme imaju širok spektar zdravstvenih vrijednosti, zbog kojeg se smatraju najzdravijim voćem na zemlji. Hurme za zdravlje Hurme su prekrasan izvor prirodnih vlakana koji su organizmu neophodni za...
Written on 16/12/2014, 21:36 by emir
izvjestaj-o-mucenjima-nece-nista-promijenitiCIA je zatvorenicima zabranjivala da spavaju i do sedmicu dana, na njima simulirala utapanja, vezala ih za pod. Piše: Patty Culhane U američkim redakcijama pokrenuta je debata, ili se barem nadam da...
Written on 28/02/2013, 19:37 by admin
sretan-dan-nezavisnosti-bosne-i-hercegovine Sretan Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine svim njenim građanima i svima koji ovu zemlju smatraju svojom. Nek smo vazda puni Bosne a i Bosna puna nas.
left

Zabava

Linkovi