webPortal STIJENA

NAJVEĆA DRUŠTVENA MREŽA SVAKI DAN GUBI NA MILIONE KORISNIKA: U svijetu sve manje korisnika Facebooka!

Tokom prošlog mjeseca Facebook je ostao bez šest miliona korisnika u Sjedinjenim Američkim državam (SAD),
što je pad od četiri posto. U Velikoj Britaniji Facebook je tokom prošlog mjeseca izgubio oko 1,4 miliona korisnika, što je pad od 4,5 posto
Najveća društvena mreža u svijetu, Facebook, svaki dan gubi na milione korisnika diljem svijeta, piše britanski list “The Guardian”
Najveća društvena mreža u svijetu Facebook svaki dan gubi na milione korisnika na najvećim tržištima diljem svijeta, piše britanski list “The Guardian”.
Posljednjih šest mjeseci, Facebook je u SAD-u izgubio oko devet miliona posjetilaca mjesečno, a dva miliona u Velikoj Britaniji.
Prema "The Guardianu", Facebook gubi korisnike i u Kanadi, Španiji, Francuskoj, Njemačkoj i Japanu, gdje je Facebook do sada bio vrlo popularan.
Prema procjenama stručnjaka, mnogi korisnici zbog “zasićenosti” sve manje koriste Facebook ili koriste alternativne društvene mreže.
“Faktor dosade je vrlo značajan i ljudi žele da probaju nešto novo. Da li će Facebook ići putem MySpacea? Mogućnost je mala, ali ne možemo kazati da ne postoji”, rekao je Jan Mod iz Enders Analysisa.
Tako već sada, piše "The Guardian", dominacija Facebooka u oblasti društvenih mreža je u ozbiljnoj opasnosti od novih mreža poput Instagrama i Patha. Posljednjih mjeseci u pojedinim zemljama u svijetu smanjuje se i vrijeme koje korisnici Facebooka provedu na ovoj društvenoj mreži.
S druge strane, istraživanja kažu, broj korisnika Facebooka značajno raste u Latinskoj Americi i Indiji.
(ANADOLIJA/av)

Pročitajte i.....

Written on 21/01/2013, 10:06 by admin
zemljotres-jacine-33-stepena-pogodio-bihacBIHAĆ - U noći sa nedjelje na ponedjeljak zapadni dio BiH pogodio je zemljotres jačine 3,3 stepena prema Richterovoj skali. Epicentar zemljotresa bio je pet kilometara od Bihaća. Kako su kazali u...
Written on 23/03/2013, 18:30 by admin
u-bih-od-raka-dojke-godisnje-oboli-1700-zena-a-svaka-treca-umireU organizaciji Fondacije "Sanela Redžepagić" i MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije jučer se u Mostaru održala edukativna akcija pod nazivom "Stop raku dojke", a u povodu Svjetskog dana protiv raka...
Written on 06/12/2014, 23:36 by emir
za-ovisnike-o-adrenalinu-paukova-mreza-iznad-kanjona-na-120-metara-visine"The Moab Monkeys" čini skupina profesionalnih penjača iz Utaha (SAD) koji definitivno nemaju problema sa visinom. Ovi ovisnici o adrenalinu su napravili ručnu paukovu mrežu iznad kanjona u blizini...
left

Zabava

Linkovi