webPortal STIJENA

NAJVEĆA DRUŠTVENA MREŽA SVAKI DAN GUBI NA MILIONE KORISNIKA: U svijetu sve manje korisnika Facebooka!

Tokom prošlog mjeseca Facebook je ostao bez šest miliona korisnika u Sjedinjenim Američkim državam (SAD),
što je pad od četiri posto. U Velikoj Britaniji Facebook je tokom prošlog mjeseca izgubio oko 1,4 miliona korisnika, što je pad od 4,5 posto
Najveća društvena mreža u svijetu, Facebook, svaki dan gubi na milione korisnika diljem svijeta, piše britanski list “The Guardian”
Najveća društvena mreža u svijetu Facebook svaki dan gubi na milione korisnika na najvećim tržištima diljem svijeta, piše britanski list “The Guardian”.
Posljednjih šest mjeseci, Facebook je u SAD-u izgubio oko devet miliona posjetilaca mjesečno, a dva miliona u Velikoj Britaniji.
Prema "The Guardianu", Facebook gubi korisnike i u Kanadi, Španiji, Francuskoj, Njemačkoj i Japanu, gdje je Facebook do sada bio vrlo popularan.
Prema procjenama stručnjaka, mnogi korisnici zbog “zasićenosti” sve manje koriste Facebook ili koriste alternativne društvene mreže.
“Faktor dosade je vrlo značajan i ljudi žele da probaju nešto novo. Da li će Facebook ići putem MySpacea? Mogućnost je mala, ali ne možemo kazati da ne postoji”, rekao je Jan Mod iz Enders Analysisa.
Tako već sada, piše "The Guardian", dominacija Facebooka u oblasti društvenih mreža je u ozbiljnoj opasnosti od novih mreža poput Instagrama i Patha. Posljednjih mjeseci u pojedinim zemljama u svijetu smanjuje se i vrijeme koje korisnici Facebooka provedu na ovoj društvenoj mreži.
S druge strane, istraživanja kažu, broj korisnika Facebooka značajno raste u Latinskoj Americi i Indiji.
(ANADOLIJA/av)

Pročitajte i.....

Written on 01/04/2012, 19:40 by admin
otkriven-solo-gen-zene-koje-ga-imaju-teze-se-udaju Oprez! Švedski naučnici otkrili su novi razlog za prekid veze – nalazi se u našem DNK! Istraživali su nasljedni materijal više od 1800 parova u braku te onih koji su s partnerom više od pet godina u...
Written on 14/03/2013, 10:06 by admin
facebook-opet-mijenja-izgledU već paničnim pokušajima zadržavanja korisnika Facebook mijenja i izgled Timelinea Facebook se mijenja gotovo iz dana u dan, moglo bi se zaključiti prema najavama iz tvrtke. Naime, nakon što su...
Written on 28/02/2013, 12:57 by admin
vanzemaljce-bismo-mogli-pronaci-u-sljedecih-deset-godinaTeoretičar s Harvarda Avi Loeb tvrdi da bismo unutar sljedećih deset godina mogli biti u mogućnosti otkriti život na nekom planetu koji kruži oko umiruće zvijezde.Oko umirućih zvijezda mogu kružiti...
left

Zabava

Linkovi