webPortal STIJENA

Detalji ubistva svećenika u Bihaću: Izudaran kamenom po glavi!

Katolički svećenik vlč. Mile Ivančić, župnik župe Gospićko-senjske biskupije sv. Franje Asiškog Zavalje,

koja se nalazi dvadesetak kilometara od Bihaća, pronađen je mrtav 9. veljače 2013. u župnoj kući u Zavalju, javila je KTA.

Vršitelj dužnosti komesara Policije Unsko-sanskog kantona g. Marijan Šimić, nakon što je izvršen uviđaj i tijelo prebačeno na patologiju radi obdukcije, kazao je da je mrtvo tijelo u župnoj kući pronašla župljanka Mirjana Dujmović koju je župnik Ivančić dan ranije zamolio da mu dođe očistiti kotlovnicu i župnu kuću. Čim je otvorila vrata župne kuće, gospođa Dujmović je vidjela na hodniku župnikovo mrtvo tijelo pa od straha nije ni ušla u kuću, nego je odmah obavijestila župljane koji su alarmirali policiju. Tijekom uviđaja ustanovljeno je da su župniku Ivančiću nanesene teške ozljede posebno na području glave. Prema riječima gospodina Šimića, na temelju uviđajnih radnji može se reći da je riječ o ubojstvu. O motivima se za sada ne može govoriti, a više detalja bit će poznato po okončanju istrage.

Na mjestu događanja bili su je i ekonom Gospićko-senjske biskupije preč. Nikola Turkalj i župnik iz Plitvica vlč. Josip Stefančić. Prema riječima ekonoma Turkalja, svećenik Ivančić je volio svoje svećeništvo i volio svoj narod i sve ljude pa je sve duboko potresla njegova nasilna smrt.

Župnik u Bihaću fra Božidar Blažević, koji je bio na mjestu događaja čim je za to saznao, kazao je da je vlč. Mile Ivančić rado družio sa svećenicima bihaćkoga kraja te vrlo lijepo surađivao kao i da je bio voljen od svih. Spomenuo je da je vlč. Ivančić rođen 29. rujna 1935. godine u župi Zavalje, a za svećenika zaređen 1963. za Uskrs pa je početkom travnja ove godine planirao proslaviti 50. obljetnicu svećeništva odnosno zlatnu Misu. Također je spomenuo da se, iz onoga što je mogao vidjeti, ubojstvo vjerojatno dogodilo u večernjim satima u petak, 8. veljače kad se župnik vratio od jedne obitelji s večere i ušao u župnu kuću gdje je napadnut. Također je vidljivo da su teške ozljede glave nanesene kamenom kao da i se, prema tragovima krvi može se zaključiti da su napadači nakon napada izišli iz kuće i zaključali je te se udaljili s lica mjesta. Spomenuo je da su prije osam dana odnosno 1. veljače dvojica provalnika ušli noću u župnu kuću dok je on bio u spavaćoj sobi, ali ih nije uspio prepoznati jer su bili maskirani. Također mu je pred Božić prošle godine iz župne kuće otuđeno oko 25 000 kuna kojima je namjeravao isplatiti majstore za popravak krova.

Ravnatelj Katoličkog školskog centra „Ivan Pavao II." u Bihaću vlč. Slavo Grgić ima samo riječi hvale za vlč. Ivančića koji je u Zavalju župnik od 1997. godine gdje ga je dočekala spaljena crkva i župni stan. Dodao je da su mu svećenici bihaćkoga kraja pomogli prigodom nedavnog useljenja i namještanja župne kuće.

***

TV USK nezvanično doznaje da bi motiv ovog zločina moglo biti koristoljublje. Naime, ubijeni svećenik je prije nekoliko dana u banci podigao novac pristigao iz Republike Hrvatske radi otplate radova na župnoj kući. Ubistvom Mile Ivančića zatečeni su svi, građani Bihaća, mještani Zavalja i župnik bihaćki fra Božidar Blažević koji se pohvalio dobrom saradnjom sa Ivančićem.

Mještani govore da ovo nije prvi napad na kuću zavaljske župe i samog svećenika. Ovaj put napad je bio koban. Policija poručuje da će svim raspoloživim snagama raditi na otkrivanju počinioca ovog svirepog ubistva te da će naknadno objaviti detalje zločina.

Doznajemo.com

Pročitajte i.....

Written on 10/02/2013, 14:16 by emir
emiru-jabandzicu-se-ostvario-zivotni-santesnjak-u-holandiji-upravlja-qboeingom-747qJoš kao dječak, Emir Jabandžić maštao je da jednog dana postane pilot . U realizaciju plana krenuo još kao petogodišnji dječačić, kada je počeo smišljati načine ne bi li poletio, pa je i kućni frižider...
Written on 17/05/2012, 11:40 by admin
trebamo-li-se-bojati-udara-munje-u-avion S približavanjem ljeta mnogi će ljudi početi planirati svoja putovanja na godišnje odmore, nerijetko zrakoplovom Zračni transport danas je jedan od najsigurnijih, međutim, strah od letenja još je...
Written on 29/05/2015, 08:20 by emir
trenutak-za-istoriju-na-roland-garrosu-dzumhur-protiv-federera-pred-15000-gledalacaKada se danas, negdje iza podne, dvojica tenisera pojave na veleljepnom Philippe Chatrieru te nakon što im sudija rutinski 'izrecituje' osnovna pravila i baci novčić kako bi se odredile strane na kojoj...
left

Zabava

Linkovi