webPortal STIJENA

Kina zainteresirana za saradnju sa Općinom Bihać

Dong Chufeng, izvanredni i opunomoćeni ambasador Narodne Republike (NR) Kine,

boravio je danas u radnoj posjeti Općini Bihać, gdje se sastao sa načelnikom Emdžadom Galijaševićem.

Razgovaralo se o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji na području te Općine i Unsko-sanskog kantona (USK), s posebnim akcentom na mogućnosti saradnje između kineskih privrednika i općinske administracije u Bihaću.

"NR Kina zainteresirana je za saradnju sa Općinom Bihać u oblasti turizma i privrede, jer Bihać ima razvojnu šansu kao administrativno sjedište USK-a", kazao je ambasador Chufeng, inače prema riječima Galijaševića, dvadeseti ambasador koji je posjetio Bihać.

"To je još jedna potvrda da je naša općina u fokusu interesovanja velikog broja zemalja, a posebno nas raduje što je među njima i NR Kina, koja je vodeća ekonomska i politička zemlja svijeta", istakao je Galijašević.

On je dodao da Bihać može mnogo toga ponuditi, te da se razgovaralo i o zainteresiranosti kineskog privrednika za drvoprerađivački sektor, odnosno izgradnju fabrike za preradu drveta u toj općini.

Na području općine Bihać trenutno posluje šest društava sa ograničenom odgovornošću, čiji su osnivači kineski državljani. U prvih sedam mjeseci ove godine ostvareni uvoz sa Kinom u Bihaću je iznosio preko 921.000 kilograma robe, u vrijednosti od preko 3 miliona KM.

U odnosu na prošlu godinu došlo je do povećanja, jer je prema podacima Općine u 2012. uvezeno preko 718.000 kilograma robe u vrijednosti od preko 3,5 miliona maraka.

Izvor: FENA

Pročitajte i.....

Written on 02/05/2014, 20:01 by emir
miralem-pjanic-barcelona-ne-bi-bila-losa-destinacijaKako se bliži ljetni prijelazni rok, spekulacije o transferima bh. reprezentativaca sve su češće. Posljednja govori o mogućem prelasku Miralema Pjanića u Barcelonu. "Barcelona ima dobre igrače. Njihov...
Written on 13/05/2013, 19:45 by emir
mozda-niste-znali-a-moze-vam-spasiti-zivot-dok-udaraju-gromovi-i-svijetle-munje-kako-se-zastititiKada je riječ o vremenskim nepogodama, proljeće i jesen su godišnja doba u kojima najviše ima kiše i grmljavine. Ovih dana kiša je učestala kao i grmljavina, pa nije loše znati neke zanimljive stvari...
Written on 12/01/2014, 14:52 by emir
biljarski-trikovi-koji-ce-vas-ostaviti-bez-teksta-videoFlorian "Venom" Kohler ponovo prkosi zakonima fizike sa svojim nemogućim trikovima. Ovog puta nam je pripremio nove, još neviđene trikove koje savršeno izvodi. Ostavit će vas bez...
left

Zabava

Linkovi