webPortal STIJENA

Kina zainteresirana za saradnju sa Općinom Bihać

Dong Chufeng, izvanredni i opunomoćeni ambasador Narodne Republike (NR) Kine,

boravio je danas u radnoj posjeti Općini Bihać, gdje se sastao sa načelnikom Emdžadom Galijaševićem.

Razgovaralo se o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji na području te Općine i Unsko-sanskog kantona (USK), s posebnim akcentom na mogućnosti saradnje između kineskih privrednika i općinske administracije u Bihaću.

"NR Kina zainteresirana je za saradnju sa Općinom Bihać u oblasti turizma i privrede, jer Bihać ima razvojnu šansu kao administrativno sjedište USK-a", kazao je ambasador Chufeng, inače prema riječima Galijaševića, dvadeseti ambasador koji je posjetio Bihać.

"To je još jedna potvrda da je naša općina u fokusu interesovanja velikog broja zemalja, a posebno nas raduje što je među njima i NR Kina, koja je vodeća ekonomska i politička zemlja svijeta", istakao je Galijašević.

On je dodao da Bihać može mnogo toga ponuditi, te da se razgovaralo i o zainteresiranosti kineskog privrednika za drvoprerađivački sektor, odnosno izgradnju fabrike za preradu drveta u toj općini.

Na području općine Bihać trenutno posluje šest društava sa ograničenom odgovornošću, čiji su osnivači kineski državljani. U prvih sedam mjeseci ove godine ostvareni uvoz sa Kinom u Bihaću je iznosio preko 921.000 kilograma robe, u vrijednosti od preko 3 miliona KM.

U odnosu na prošlu godinu došlo je do povećanja, jer je prema podacima Općine u 2012. uvezeno preko 718.000 kilograma robe u vrijednosti od preko 3,5 miliona maraka.

Izvor: FENA

Pročitajte i.....

Written on 10/11/2016, 20:16 by emir
ozvanicen-kraj-projekta-energetske-efikasnosti-u-skoli-jezerski-vrijedan-226-hiljada-kmU bosanskokrupskoj školi „Jezerski" danas je upriličena ceremonija povodom završetka projekta zamjene stolarije i unapređenja sistema centralnog grijanja kojeg su sa 226 hiljada KM zajednički...
Written on 06/03/2013, 18:36 by admin
galaxy-s4-dolazi-sa-tehnologijom-za-pracenje-ocijuKako se približava datum izlaska novog Samsungovog top modela, počeli su da "cure" i detalji o ovom telefonu. Nakon tajanstvenog oglasa koji je Samsung objavio, na Twitteru je nepoznati korisnik...
Written on 14/01/2013, 17:49 by admin
viagra-dobila-konkurencijuOno što u Kini zapravo već dugo znaju, sada je potvrdila i moderna znanost – tablete od ginsenga mogu poslužiti kao afrodizijak! Južnokorejsko istraživanje otkriva da muškarci koji imaju problema s...
left

Zabava

Linkovi