webPortal STIJENA

Kina zainteresirana za saradnju sa Općinom Bihać

Dong Chufeng, izvanredni i opunomoćeni ambasador Narodne Republike (NR) Kine,

boravio je danas u radnoj posjeti Općini Bihać, gdje se sastao sa načelnikom Emdžadom Galijaševićem.

Razgovaralo se o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji na području te Općine i Unsko-sanskog kantona (USK), s posebnim akcentom na mogućnosti saradnje između kineskih privrednika i općinske administracije u Bihaću.

"NR Kina zainteresirana je za saradnju sa Općinom Bihać u oblasti turizma i privrede, jer Bihać ima razvojnu šansu kao administrativno sjedište USK-a", kazao je ambasador Chufeng, inače prema riječima Galijaševića, dvadeseti ambasador koji je posjetio Bihać.

"To je još jedna potvrda da je naša općina u fokusu interesovanja velikog broja zemalja, a posebno nas raduje što je među njima i NR Kina, koja je vodeća ekonomska i politička zemlja svijeta", istakao je Galijašević.

On je dodao da Bihać može mnogo toga ponuditi, te da se razgovaralo i o zainteresiranosti kineskog privrednika za drvoprerađivački sektor, odnosno izgradnju fabrike za preradu drveta u toj općini.

Na području općine Bihać trenutno posluje šest društava sa ograničenom odgovornošću, čiji su osnivači kineski državljani. U prvih sedam mjeseci ove godine ostvareni uvoz sa Kinom u Bihaću je iznosio preko 921.000 kilograma robe, u vrijednosti od preko 3 miliona KM.

U odnosu na prošlu godinu došlo je do povećanja, jer je prema podacima Općine u 2012. uvezeno preko 718.000 kilograma robe u vrijednosti od preko 3,5 miliona maraka.

Izvor: FENA

Pročitajte i.....

Written on 24/02/2013, 16:07 by admin
majka-lijecenog-narkomana-sa-vlastitim-djetetom-sam-prosla-dugogodisnji-pakaoUrednica na RTV-u USK-a Bihać Gorica Bukić novinarka je već punih 25 godina, aktivna je u društvu, predsjednica je Upravnog odbora Udruženja roditelja koji se bore protiv droga, a i sama je prošla...
Written on 10/01/2013, 11:42 by admin
konacno-pametna-viljuska-koja-ce-vas-upozoriti-ako-se-prejedateAko vam vaš bračni drug, majka, otac i prijatelji svi govore kako trebate jesti kako biste istopili par kilograma, od sada, zahvaljujući inovativnom novom gadgetu, to može učiniti i vaša...
Written on 19/05/2013, 20:09 by emir
uskoro-pocinje-izgradnja-savremenog-zatvora-u-bihNa tender za izgradnju državnog zatvora u Istočnom Sarajevu, čiji je početak gradnje planiran na jesen ove godine, do sada se prijavio veliki broj domaćih i stranih firmi. Glasnogovornica...
left

Zabava

Linkovi