webPortal STIJENA

Kina zainteresirana za saradnju sa Općinom Bihać

Dong Chufeng, izvanredni i opunomoćeni ambasador Narodne Republike (NR) Kine,

boravio je danas u radnoj posjeti Općini Bihać, gdje se sastao sa načelnikom Emdžadom Galijaševićem.

Razgovaralo se o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji na području te Općine i Unsko-sanskog kantona (USK), s posebnim akcentom na mogućnosti saradnje između kineskih privrednika i općinske administracije u Bihaću.

"NR Kina zainteresirana je za saradnju sa Općinom Bihać u oblasti turizma i privrede, jer Bihać ima razvojnu šansu kao administrativno sjedište USK-a", kazao je ambasador Chufeng, inače prema riječima Galijaševića, dvadeseti ambasador koji je posjetio Bihać.

"To je još jedna potvrda da je naša općina u fokusu interesovanja velikog broja zemalja, a posebno nas raduje što je među njima i NR Kina, koja je vodeća ekonomska i politička zemlja svijeta", istakao je Galijašević.

On je dodao da Bihać može mnogo toga ponuditi, te da se razgovaralo i o zainteresiranosti kineskog privrednika za drvoprerađivački sektor, odnosno izgradnju fabrike za preradu drveta u toj općini.

Na području općine Bihać trenutno posluje šest društava sa ograničenom odgovornošću, čiji su osnivači kineski državljani. U prvih sedam mjeseci ove godine ostvareni uvoz sa Kinom u Bihaću je iznosio preko 921.000 kilograma robe, u vrijednosti od preko 3 miliona KM.

U odnosu na prošlu godinu došlo je do povećanja, jer je prema podacima Općine u 2012. uvezeno preko 718.000 kilograma robe u vrijednosti od preko 3,5 miliona maraka.

Izvor: FENA

Pročitajte i.....

Written on 01/04/2014, 05:53 by emir
promocija-knjige-senada-hodzica-zbirka-rijesenih-zadataka-iz-matematikeU cazinskoj Gimnaziji održana je promocija knjige „Zbirka riješenih zadataka iz matematike", autora profesora Senada Hodžića iz Cazina, a svoje mišljenje o samoj knjizi i njenom autoru govorio je...
Written on 31/01/2014, 12:54 by emir
poslodavci-protiv-povecanja-minimalnih-placaČlanovi Ekonomsko-socijalnog vijeća održali su danas redovnu sjednicu na kojoj se nisu usaglasili oko povećanja najniže plaće u Federaciji. Ona trenutno iznosi 343 KM i prima je najveći broj radnika...
Written on 28/01/2013, 09:40 by emir
senad-hasanovic-iz-srebrenice-izumio-zlato-koje-se-ne-moze-unistitiSenad Hasanović uspio je stvoriti nešto što su mnogi, mnogi prije njega samo uzalud pokušavali: zlato koje se nikako ne može uništiti. Od tog zlata, nazvanog Magic Gold, švicarska superluksuzna...
left

Zabava

Linkovi