webPortal STIJENA

Kina zainteresirana za saradnju sa Općinom Bihać

Dong Chufeng, izvanredni i opunomoćeni ambasador Narodne Republike (NR) Kine,

boravio je danas u radnoj posjeti Općini Bihać, gdje se sastao sa načelnikom Emdžadom Galijaševićem.

Razgovaralo se o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji na području te Općine i Unsko-sanskog kantona (USK), s posebnim akcentom na mogućnosti saradnje između kineskih privrednika i općinske administracije u Bihaću.

"NR Kina zainteresirana je za saradnju sa Općinom Bihać u oblasti turizma i privrede, jer Bihać ima razvojnu šansu kao administrativno sjedište USK-a", kazao je ambasador Chufeng, inače prema riječima Galijaševića, dvadeseti ambasador koji je posjetio Bihać.

"To je još jedna potvrda da je naša općina u fokusu interesovanja velikog broja zemalja, a posebno nas raduje što je među njima i NR Kina, koja je vodeća ekonomska i politička zemlja svijeta", istakao je Galijašević.

On je dodao da Bihać može mnogo toga ponuditi, te da se razgovaralo i o zainteresiranosti kineskog privrednika za drvoprerađivački sektor, odnosno izgradnju fabrike za preradu drveta u toj općini.

Na području općine Bihać trenutno posluje šest društava sa ograničenom odgovornošću, čiji su osnivači kineski državljani. U prvih sedam mjeseci ove godine ostvareni uvoz sa Kinom u Bihaću je iznosio preko 921.000 kilograma robe, u vrijednosti od preko 3 miliona KM.

U odnosu na prošlu godinu došlo je do povećanja, jer je prema podacima Općine u 2012. uvezeno preko 718.000 kilograma robe u vrijednosti od preko 3,5 miliona maraka.

Izvor: FENA

Pročitajte i.....

Written on 24/07/2013, 21:35 by emir
pogledajte-nevjerovatan-nebeski-fenomen-jeste-li-ikad-vidjeli-ovako-nesto-videoStanovnike Michigana u SAD-u iznenadio je nebeski fenomen, od kojeg oblaci na nebu izgledaju kao ogromni mjehurići. Fenomen mjehuričastih oblaka iznad Michigana u SAD-u snimljen je u ponedjeljak, a...
Written on 26/03/2013, 20:33 by emir
vracaju-se-u-kinu-kinezi-u-bih-tiho-su-dosli-jos-tise-odlazeU namjeri da ispričaju priču o životu Kineza u Banjoj Luci, došli su do neočekivanog saznanja. Njihove radnje mahom se zatvaraju, a one koje rade, posluju s gubitkom. Mnogi su već napustili Bosnu i...
Written on 10/06/2014, 21:48 by emir
hadzihafizbegovic-na-otvaranje-hair-cesme-za-ljute-krajisnike-doci-ce-5000-ljudiJoš pet dana je ostalo do otvaranja hair česme u Vrnograču kod Velike Kladuše u čast trojici poginulih Krajišnika Hasiba Mahmića, Vildana Pehlića i Almira Kasumovića, navijača reprezentacije BiH koji...
left

Zabava

Linkovi