webPortal STIJENA

Prijavljeno kod Sanskog Mosta Otrovali mu pčele u 70 košnica

Emiru Muhtariju, jednom od najpoznatijih sanskih pčelara, nepoznati počinioci otrovali su u toku noći sa četvrtka na petak pčele u 70 košnica.

Pčelinje košnice Muhtari je postavio u 22 kilometra udaljenu Lušci Palanku, na zemljištu jednog prijatelja.

- Kada sam došao da obiđem košnice, dočekao me je užasan prizor. Na hiljade mrtvih pčela ležalo je pored košnica, a kada sam ih otvorio, vidio sam da su kompletna pčelinja društva ubijena - kazao je za "Avaz" Muhtari.

Prema njegovim riječima, štetu koja mu je pričinjena, procjenjuje na 20.000 KM. Dodaje da je ovaj kriminalni čin nepoznatih osoba veliki udarac za posao kojim se bavi. Sumnja da je trovanje, najvjerovatnije, izvršeno nekim insekticidom te da je u tome sudjelovalo više osoba.

- Ne mogu uprijeti prstom ni u koga niti znam koji bi mogli biti motivi za ovakvo nedjelo. Ovo je, pored svega, i strahovito nehuman čin - kaže Muhtari.

Uviđaj su obavili pripadnici policije i Veterinarske stanice Sanski Most. Izet Kovačević, direktor Veterinarske stanice, smatra, također, da su pčele otrovane nekom vrstom insekticida.

- U ovom trenutku ne možemo ništa sa sigurnošću tvrditi. Uzorke smo poslali na Veterinarski fakultet u Sarajevo i očekujemo nalaze. Nakon toga će biti poznato više informacija - kazao je Kovačević.

Muhtari važi za najuspješnijeg sanskog pčelara, koji je u svom vlasništvu posjedovao 230 pčelinjih društava. Službenici Treće policijske uprave u Sanskom Mostu tragaju za počiniocima ovog krivičnog djela.

Avaz

Pročitajte i.....

Written on 27/02/2013, 14:03 by emir
zeni-se-nadule-noge-od-ujeda-komarca Sofija Luts, 42-godišnjakinja iz Kejptauna, patila je od limfadema zbog koga su joj se noge nadule, i svaka je težila 65 kg, ali bilo ju je sramota da ode kod lekara zato što je mislila da je njena...
Written on 04/09/2013, 19:01 by emir
kina-zainteresirana-za-saradnju-sa-opcinom-bihacDong Chufeng, izvanredni i opunomoćeni ambasador Narodne Republike (NR) Kine, boravio je danas u radnoj posjeti Općini Bihać, gdje se sastao sa načelnikom Emdžadom Galijaševićem. Razgovaralo se o...
Written on 31/01/2014, 06:36 by emir
ovako-ce-izgledati-novi-stadion-real-madridaReal Madrid izabrao je dizajn njemačkih arhitekata iz tvrtke GMP za remodeliranje svog stadiona Santiago Bernabeu, uz procijenjeni trošak od oko 400 milijuna eura, izvijestili su u četvrtak španjolski...
left

Zabava

Linkovi