webPortal STIJENA

Prijavljeno kod Sanskog Mosta Otrovali mu pčele u 70 košnica

Emiru Muhtariju, jednom od najpoznatijih sanskih pčelara, nepoznati počinioci otrovali su u toku noći sa četvrtka na petak pčele u 70 košnica.

Pčelinje košnice Muhtari je postavio u 22 kilometra udaljenu Lušci Palanku, na zemljištu jednog prijatelja.

- Kada sam došao da obiđem košnice, dočekao me je užasan prizor. Na hiljade mrtvih pčela ležalo je pored košnica, a kada sam ih otvorio, vidio sam da su kompletna pčelinja društva ubijena - kazao je za "Avaz" Muhtari.

Prema njegovim riječima, štetu koja mu je pričinjena, procjenjuje na 20.000 KM. Dodaje da je ovaj kriminalni čin nepoznatih osoba veliki udarac za posao kojim se bavi. Sumnja da je trovanje, najvjerovatnije, izvršeno nekim insekticidom te da je u tome sudjelovalo više osoba.

- Ne mogu uprijeti prstom ni u koga niti znam koji bi mogli biti motivi za ovakvo nedjelo. Ovo je, pored svega, i strahovito nehuman čin - kaže Muhtari.

Uviđaj su obavili pripadnici policije i Veterinarske stanice Sanski Most. Izet Kovačević, direktor Veterinarske stanice, smatra, također, da su pčele otrovane nekom vrstom insekticida.

- U ovom trenutku ne možemo ništa sa sigurnošću tvrditi. Uzorke smo poslali na Veterinarski fakultet u Sarajevo i očekujemo nalaze. Nakon toga će biti poznato više informacija - kazao je Kovačević.

Muhtari važi za najuspješnijeg sanskog pčelara, koji je u svom vlasništvu posjedovao 230 pčelinjih društava. Službenici Treće policijske uprave u Sanskom Mostu tragaju za počiniocima ovog krivičnog djela.

Avaz

Pročitajte i.....

Written on 27/11/2013, 06:54 by emir
tajna-koju-morate-znati-evo-kako-da-pripremite-odlicne-cevape-kod-kuceKonačno imamo jedan kvalitetan odgovo r/recept! Blog domacii-recepti.blogspot.com donosi detaljna upustva kako, šta, s čim kada su u pitanju ćevapi. Bez da vam i dalje mudrujemo, svakako niste ni...
Written on 12/02/2013, 10:29 by emir
nesretna-sudbina-krajisnika-stradalih-na-qtitanikuqOve godine, 15. aprila, navršit će se stotinu i jedna godina od čuvenog brodoloma, najveće pomorske tragedije na prekookeanskom brodu "Titanik", koja se desila 1912. godine. Na brodu se nalazilo više...
Written on 04/02/2013, 07:19 by admin
crnogorsko-primorje-je-postalo-groblje-hotela-koje-niko-ne-zeliCrnogorsko primorje postalo je groblje hotela koji su dobili investiciju, ali one nikad nisu realizirane U posljednjih deset godina Crnu Goru je zapljusnuo val investicija od kojih se mnoge nikada nisu...
left

Zabava

Linkovi