webPortal STIJENA

Prijavljeno kod Sanskog Mosta Otrovali mu pčele u 70 košnica

Emiru Muhtariju, jednom od najpoznatijih sanskih pčelara, nepoznati počinioci otrovali su u toku noći sa četvrtka na petak pčele u 70 košnica.

Pčelinje košnice Muhtari je postavio u 22 kilometra udaljenu Lušci Palanku, na zemljištu jednog prijatelja.

- Kada sam došao da obiđem košnice, dočekao me je užasan prizor. Na hiljade mrtvih pčela ležalo je pored košnica, a kada sam ih otvorio, vidio sam da su kompletna pčelinja društva ubijena - kazao je za "Avaz" Muhtari.

Prema njegovim riječima, štetu koja mu je pričinjena, procjenjuje na 20.000 KM. Dodaje da je ovaj kriminalni čin nepoznatih osoba veliki udarac za posao kojim se bavi. Sumnja da je trovanje, najvjerovatnije, izvršeno nekim insekticidom te da je u tome sudjelovalo više osoba.

- Ne mogu uprijeti prstom ni u koga niti znam koji bi mogli biti motivi za ovakvo nedjelo. Ovo je, pored svega, i strahovito nehuman čin - kaže Muhtari.

Uviđaj su obavili pripadnici policije i Veterinarske stanice Sanski Most. Izet Kovačević, direktor Veterinarske stanice, smatra, također, da su pčele otrovane nekom vrstom insekticida.

- U ovom trenutku ne možemo ništa sa sigurnošću tvrditi. Uzorke smo poslali na Veterinarski fakultet u Sarajevo i očekujemo nalaze. Nakon toga će biti poznato više informacija - kazao je Kovačević.

Muhtari važi za najuspješnijeg sanskog pčelara, koji je u svom vlasništvu posjedovao 230 pčelinjih društava. Službenici Treće policijske uprave u Sanskom Mostu tragaju za počiniocima ovog krivičnog djela.

Avaz

Pročitajte i.....

Written on 31/08/2017, 16:52 by emir
bajramska-cestitka-sulejman-ef-hasic-iz-mekkeEuzu billahi minessejtanirradzim Bismillahirrahmanirrahim Esselamu alejkum Zelja svakog pravog i iskrenog muslimana je jedinstvo i medjusobno uvazavanje cijelog Ummeta. Na potrebu i znacaj ovoga...
Written on 15/01/2013, 08:17 by admin
senat-u-new-yorku-odobrio-najstrozi-americki-zakon-oruzjuNEW YORK - Senat u New Yorku odobrio je najstroži američki zakon oružju. Novi zakon izglasan je sa 43 glasa za i 18 protiv, zahvaljujući snažnom utjecaju demokrata. Novi zakon posebice se odnosi na...
Written on 05/08/2013, 05:59 by emir
znate-li-pricu-o-dzamiji-sa-mozda-najneobicnijim-imenom-na-citavom-svijetuU Turskoj postoji džamija koja se zove „Kao da sam jeo”.Džamija se nalazi u mjestu Fatih, nedaleko od Istanbula. Da, naziv džamije je „Kao da sam jeo”. Ime je dobila po jednom pobožnom čovjeku koji se...
left

Zabava

Linkovi