webPortal STIJENA

Prijavljeno kod Sanskog Mosta Otrovali mu pčele u 70 košnica

Emiru Muhtariju, jednom od najpoznatijih sanskih pčelara, nepoznati počinioci otrovali su u toku noći sa četvrtka na petak pčele u 70 košnica.

Pčelinje košnice Muhtari je postavio u 22 kilometra udaljenu Lušci Palanku, na zemljištu jednog prijatelja.

- Kada sam došao da obiđem košnice, dočekao me je užasan prizor. Na hiljade mrtvih pčela ležalo je pored košnica, a kada sam ih otvorio, vidio sam da su kompletna pčelinja društva ubijena - kazao je za "Avaz" Muhtari.

Prema njegovim riječima, štetu koja mu je pričinjena, procjenjuje na 20.000 KM. Dodaje da je ovaj kriminalni čin nepoznatih osoba veliki udarac za posao kojim se bavi. Sumnja da je trovanje, najvjerovatnije, izvršeno nekim insekticidom te da je u tome sudjelovalo više osoba.

- Ne mogu uprijeti prstom ni u koga niti znam koji bi mogli biti motivi za ovakvo nedjelo. Ovo je, pored svega, i strahovito nehuman čin - kaže Muhtari.

Uviđaj su obavili pripadnici policije i Veterinarske stanice Sanski Most. Izet Kovačević, direktor Veterinarske stanice, smatra, također, da su pčele otrovane nekom vrstom insekticida.

- U ovom trenutku ne možemo ništa sa sigurnošću tvrditi. Uzorke smo poslali na Veterinarski fakultet u Sarajevo i očekujemo nalaze. Nakon toga će biti poznato više informacija - kazao je Kovačević.

Muhtari važi za najuspješnijeg sanskog pčelara, koji je u svom vlasništvu posjedovao 230 pčelinjih društava. Službenici Treće policijske uprave u Sanskom Mostu tragaju za počiniocima ovog krivičnog djela.

Avaz

Pročitajte i.....

Written on 17/08/2013, 13:43 by emir
zbog-neznanja-krompir-jedemo-na-najgori-moguci-nacinKrompir, najomiljenija gomoljasta biljka, sadrži ugljikohidrate koji organizam brzo opskrbljuju energijom. Problem je što ga pripremamo na najnezdraviji način. Krompir je vrlo popularan. Nažalost,...
Written on 22/07/2013, 16:50 by emir
nevjerovatno-sokirao-cijeli-svijet-iz-udaljenih-planina-se-pojavio-ziv-covjek-koji-je-roden-1872-godineFeroz-ud-Din Mir živi u udaljenim planinama Sjevernog Kašmira i svoj dom u distriktu Uri napušta jako rijetko. Mnogo godina on je živio i radio kao trgovac lješnjacima u Pakistanu gdje je u ranim...
Written on 08/01/2013, 12:32 by admin
pronaden-zlatni-kalasnjikovMEKSIKO SITI - Policija u Hondurasu zaplijenila je pozlaćeni "kalašnjikov", optočen dijamantima, na jednom ranču u vlasništvu lokalnih narko dilera. Policija je saopštila da je "kalašnjikov" visoko...
left

Zabava

Linkovi