webPortal STIJENA

Učenica devetog razreda OŠ “1. Mart” Vrnograč naučila Kur’an napamet

Članovi Novinarske sekcije Osnovne škole „1. Mart“ iz Vrnograča su u okviru svojih redovnih aktivnosti imali priliku da u njenom domu posjete Manuelu Husić, učenicu devetog razreda ove škole.

Manuela je inače naučila Kur’an napamet i obavlja pripreme kako da stekne titulu Hafize pred ispitnom komisijom u Sarajevu. Kada ostvari ovaj cilj bit će to jedina Hafiza na području Unsko-sanskog kantona.

Mladi novinari Novinarske sekcije imali su priliku iz prve ruke čuti koliko je truda i napora uloženo da se napamet nauči Kur’an na arapskom jeziku koji sadrži 604 stranice. Njen angažman na učenju Kur’ana započeno je u šestom mjesecu prošle godine od kada je svakodnenvo počela intenzivno raditi po više sati dnevno i oko sedam stranica novog teksta.

Taj njen angažman je utjecao i na nešto lošije ocjene na polugodišu budući da je Manuela do tada bila odlična učenica. U svom domu ima nekoliko priznanja za ostvarene rezultate kao i na desetine likovnih radova kojima izlazi na takmičenja.

O tomu šta Manuela trenutno radi i kako se priprema za polaganje ispita pogledajte u priloženom videozapisu. Ova četrnaestogodišnja djevojčica pokazuje kako se čvrstom voljom može postići sve što se odluči i kaže da će joj to biti nagrada na ovom i budućem svijetu.

Manuelin otac Ferid je penzioner a majka Nazifa domaćica dok je stariji brat Manuel završio Medresu u Cazinu a član je ekipe Nogometnog kluba „Mladost“ iz Vrnograča. Njen mlađi brat Marsel je učenik sedmog razreda, kao i njegova sestra dao je ljetos hatmu. Voli nogomet a po završetku škole i Manuela i Marsel će školovanje nastaviti u Medresi.

Novinarska sekcija „1. Mart“ – Vrnograč www.reprezent.ba

Pročitajte i.....

Written on 21/02/2013, 16:22 by admin
deset-dana-na-ovoj-mjesavini-lijeci-cir-i-topi-saloDetoksikacija limunom popularna je već 50 godina, a internetom se godinama šire razne verzije. Djelotvorna je u razbijanju nagomilanih toksina u tijelu te potiče gubitak tjelesne težine. Pogledajte...
Written on 17/05/2014, 07:54 by emir
saobracajna-nesreca-u-stijeni-skodom-odvalio-betonski-stubU saobraćajnoj nesreći u naselju Bajrići u Mjesnoj zajednici Stijena u Cazinu učestvovalo je jedno vozilo. Kako saznajemo, vozač Škode je, izgubivši kontrolu nad vozilom, udario u betonski stup i...
Written on 12/01/2013, 12:02 by admin
u-bih-zabiljezen-prvi-slucaj-svinjskog-gripaSARAJEVO - Novi grip H1N1, poznatiji kao svinjski grip, pojavio se i u Bosni i Hercegovini. To je potvrdila Jelena Ravlija, šef Službe za epidemiologiju Federalnog zavoda za javno zdravstvo. U našoj...
left

Zabava

Linkovi