webPortal STIJENA

Učenica devetog razreda OŠ “1. Mart” Vrnograč naučila Kur’an napamet

Članovi Novinarske sekcije Osnovne škole „1. Mart“ iz Vrnograča su u okviru svojih redovnih aktivnosti imali priliku da u njenom domu posjete Manuelu Husić, učenicu devetog razreda ove škole.

Manuela je inače naučila Kur’an napamet i obavlja pripreme kako da stekne titulu Hafize pred ispitnom komisijom u Sarajevu. Kada ostvari ovaj cilj bit će to jedina Hafiza na području Unsko-sanskog kantona.

Mladi novinari Novinarske sekcije imali su priliku iz prve ruke čuti koliko je truda i napora uloženo da se napamet nauči Kur’an na arapskom jeziku koji sadrži 604 stranice. Njen angažman na učenju Kur’ana započeno je u šestom mjesecu prošle godine od kada je svakodnenvo počela intenzivno raditi po više sati dnevno i oko sedam stranica novog teksta.

Taj njen angažman je utjecao i na nešto lošije ocjene na polugodišu budući da je Manuela do tada bila odlična učenica. U svom domu ima nekoliko priznanja za ostvarene rezultate kao i na desetine likovnih radova kojima izlazi na takmičenja.

O tomu šta Manuela trenutno radi i kako se priprema za polaganje ispita pogledajte u priloženom videozapisu. Ova četrnaestogodišnja djevojčica pokazuje kako se čvrstom voljom može postići sve što se odluči i kaže da će joj to biti nagrada na ovom i budućem svijetu.

Manuelin otac Ferid je penzioner a majka Nazifa domaćica dok je stariji brat Manuel završio Medresu u Cazinu a član je ekipe Nogometnog kluba „Mladost“ iz Vrnograča. Njen mlađi brat Marsel je učenik sedmog razreda, kao i njegova sestra dao je ljetos hatmu. Voli nogomet a po završetku škole i Manuela i Marsel će školovanje nastaviti u Medresi.

Novinarska sekcija „1. Mart“ – Vrnograč www.reprezent.ba

Pročitajte i.....

Written on 05/02/2013, 09:07 by admin
zasto-sigurno-necete-obrisati-profil-na-facebookuNa godišnjicu Facebooka Business Insider potrudio se pronaći razloge zašto nikad ne biste trebali izbrisati profil na Facebooku Facebook vam je vjerojatno barem jednom pojeo toliko živaca da ste...
Written on 17/08/2013, 13:50 by emir
banjalucanka-armina-krgo-izabrana-za-najljepsu-na-svijetuBanjalučanka Armina Nina Krgo ponijela je laskavu titulu najljepše žene na svijetu, a na prestižnom takmičenju World's Most Beautiful Miss osvojila je prvo mjesto, dok je izabrana za drugu pratilju...
Written on 03/01/2013, 06:53 by admin
meka-turci-prosiruju-harem-oko-kabeVeć s početkom 2013. godine u svetom hramu Kaba u Meki užurbano traju radovi na restauraciji i proširivanju haremu-šerifa. Više od 400 turskih građevinaca danonočno rade kako bi radovi bili završeni u...
left

Zabava

Linkovi