webPortal STIJENA

Učenica devetog razreda OŠ “1. Mart” Vrnograč naučila Kur’an napamet

Članovi Novinarske sekcije Osnovne škole „1. Mart“ iz Vrnograča su u okviru svojih redovnih aktivnosti imali priliku da u njenom domu posjete Manuelu Husić, učenicu devetog razreda ove škole.

Manuela je inače naučila Kur’an napamet i obavlja pripreme kako da stekne titulu Hafize pred ispitnom komisijom u Sarajevu. Kada ostvari ovaj cilj bit će to jedina Hafiza na području Unsko-sanskog kantona.

Mladi novinari Novinarske sekcije imali su priliku iz prve ruke čuti koliko je truda i napora uloženo da se napamet nauči Kur’an na arapskom jeziku koji sadrži 604 stranice. Njen angažman na učenju Kur’ana započeno je u šestom mjesecu prošle godine od kada je svakodnenvo počela intenzivno raditi po više sati dnevno i oko sedam stranica novog teksta.

Taj njen angažman je utjecao i na nešto lošije ocjene na polugodišu budući da je Manuela do tada bila odlična učenica. U svom domu ima nekoliko priznanja za ostvarene rezultate kao i na desetine likovnih radova kojima izlazi na takmičenja.

O tomu šta Manuela trenutno radi i kako se priprema za polaganje ispita pogledajte u priloženom videozapisu. Ova četrnaestogodišnja djevojčica pokazuje kako se čvrstom voljom može postići sve što se odluči i kaže da će joj to biti nagrada na ovom i budućem svijetu.

Manuelin otac Ferid je penzioner a majka Nazifa domaćica dok je stariji brat Manuel završio Medresu u Cazinu a član je ekipe Nogometnog kluba „Mladost“ iz Vrnograča. Njen mlađi brat Marsel je učenik sedmog razreda, kao i njegova sestra dao je ljetos hatmu. Voli nogomet a po završetku škole i Manuela i Marsel će školovanje nastaviti u Medresi.

Novinarska sekcija „1. Mart“ – Vrnograč www.reprezent.ba

Pročitajte i.....

Written on 18/11/2014, 12:53 by emir
uspjeh-talentiranog-cazinskog-karatiste-clan-kk-krajina-sotokan-cazin-huse-ajdinovic-osvojio-broncu-na-karate-prvenstvu-bihNakon osvojene zlatne medalje na Međunarodnom takmičenju u Banja Luci, perspektivni takmičar Karate kluba „Krajina Šotokan Cazin“ Huse Ajdinović osvojio je i brončanu medalju na Karate prvenstvu BiH,...
Written on 28/09/2013, 20:55 by emir
kladuska-autonomija-povijesna-avet-i-teret-koga-bi-se-svi-rado-rijesili-a-ne-znaju-kako-20-godina-bez-pomirenjaKada i ako se ikada „otvori“ ta nesretna „autonomija“, „letjet će perje“! Kazao je ovo nedavno penzionisani general Armije RBiH Ramiz Dreković, prvi komandant Petog korpusa Armije RBiH, u kontekstu...
Written on 20/08/2013, 09:53 by emir
postignite-zanimljivu-teksturu-boje-zida-pomocu-metleAko ste se odlučili na samostalno ličenje svog doma, a htjeli biste postići malo drugačiji izgled, ovo je savršena tehnika za vas. Za zid s tankim vertikalnim linijama kakve su prikazane na slici sve...
left

Zabava

Linkovi