webPortal STIJENA

Američki senator držao govor 21 sat i 19 minuta

Američki senator, republikanac Ted Cruz držao je 21 sat i 19 minuta govor u američkom Senatu u pokušaju da spriječi usvajanje predloženog zakona o zdravstvu.

Cruz je počeo govor juče u poslijepodnevnim satima po lokalnom vremenu uz obećanje da će govoriti 'dok bude mogao da stoji'.

Cruz svojim obraćanjem nije uspio da obori rekord koji drži Strom Turmond, koji je 1957. godine govorio 24 sata i 18 minuta, a slijedi Alfonse Damato, koji je 1986. godine govorio 23 sata i 30 minuta.

Scena u američkom Senatu bila je neobična sinoć i jutros, pogotovo kada je Cruz u jednom trenutku napravio pauzu u kritikovanju Obame i počeo da čita priču za laku noć svojim malim kćerkama.

On je tokom govora uporedio svoju borbu sa liderima koji su se usprotivili nacistima, okončali hladni rat ili pokrenuli američku revoluciju.

'Svi u Americi znaju da Obamin zakon o zdravstvu uništava ekonomiju. Čemu tolika žurba', upitao je Cruz sa govornice.

(MOJportal)

Pročitajte i.....

Written on 08/02/2013, 12:38 by admin
naucnici-otkrili-eliksir-mladostiNaučnici iz Novosibirska razradili su "eliksir mladosti" - oni su sačinili jedinstveni preparat koji navodi ljudski mozak da proizvodi matične ćelije, a one su u stanju da obnavljaju bolesne...
Written on 13/05/2013, 19:45 by emir
mozda-niste-znali-a-moze-vam-spasiti-zivot-dok-udaraju-gromovi-i-svijetle-munje-kako-se-zastititiKada je riječ o vremenskim nepogodama, proljeće i jesen su godišnja doba u kojima najviše ima kiše i grmljavine. Ovih dana kiša je učestala kao i grmljavina, pa nije loše znati neke zanimljive stvari...
Written on 13/10/2016, 20:25 by emir
mjestani-sela-gakici-kod-konjica-sami-betoniraju-putMještani sela Gakići u općini Konjic angažovali su se i izvršili rekonstrukciju prve dionice puta u selu u dužini od 200 metara. Kako su nam kazali mještani ovog sela u toku je...
left

Zabava

Linkovi