webPortal STIJENA

Američki senator držao govor 21 sat i 19 minuta

Američki senator, republikanac Ted Cruz držao je 21 sat i 19 minuta govor u američkom Senatu u pokušaju da spriječi usvajanje predloženog zakona o zdravstvu.

Cruz je počeo govor juče u poslijepodnevnim satima po lokalnom vremenu uz obećanje da će govoriti 'dok bude mogao da stoji'.

Cruz svojim obraćanjem nije uspio da obori rekord koji drži Strom Turmond, koji je 1957. godine govorio 24 sata i 18 minuta, a slijedi Alfonse Damato, koji je 1986. godine govorio 23 sata i 30 minuta.

Scena u američkom Senatu bila je neobična sinoć i jutros, pogotovo kada je Cruz u jednom trenutku napravio pauzu u kritikovanju Obame i počeo da čita priču za laku noć svojim malim kćerkama.

On je tokom govora uporedio svoju borbu sa liderima koji su se usprotivili nacistima, okončali hladni rat ili pokrenuli američku revoluciju.

'Svi u Americi znaju da Obamin zakon o zdravstvu uništava ekonomiju. Čemu tolika žurba', upitao je Cruz sa govornice.

(MOJportal)

Pročitajte i.....

Written on 12/02/2013, 20:30 by admin
u-lubenici-nasli-napis-qallahqU lubenici koja je kupljena u trgovini u naselju Eregli u Zonguldaku, kupac tvrdi da je pronašao napis "Allah" na arapskom jeziku. Ahmet Kayikci je kupio lubenicu i donio je kući. "Moj punac je došao u...
Written on 29/01/2014, 10:50 by emir
djeca-iz-konjevic-polja-od-danas-u-skolskim-klupamaOko 100 djece bošnjačke nacionalnosti iz Konjević-Polja danas će sjesti u školske klupe, nakon što u školu nisu pohađali cijelo prvo polugodište, javlja Anadolu Agency (AA). Kako je potvrđeno za AA,...
Written on 28/04/2015, 20:41 by emir
1-istinita-prica-o-nerdinu-ibricuNesretne '92. godine,muškarce odvode na jednu stranu a žene, djecu i starce na drugu. Ponijela majka Halima svoga maksuma od godine dana. Iz obijesti joj neki četnik priđe, udari kundakom i čedo ote....
left

Zabava

Linkovi