webPortal STIJENA

Američki senator držao govor 21 sat i 19 minuta

Američki senator, republikanac Ted Cruz držao je 21 sat i 19 minuta govor u američkom Senatu u pokušaju da spriječi usvajanje predloženog zakona o zdravstvu.

Cruz je počeo govor juče u poslijepodnevnim satima po lokalnom vremenu uz obećanje da će govoriti 'dok bude mogao da stoji'.

Cruz svojim obraćanjem nije uspio da obori rekord koji drži Strom Turmond, koji je 1957. godine govorio 24 sata i 18 minuta, a slijedi Alfonse Damato, koji je 1986. godine govorio 23 sata i 30 minuta.

Scena u američkom Senatu bila je neobična sinoć i jutros, pogotovo kada je Cruz u jednom trenutku napravio pauzu u kritikovanju Obame i počeo da čita priču za laku noć svojim malim kćerkama.

On je tokom govora uporedio svoju borbu sa liderima koji su se usprotivili nacistima, okončali hladni rat ili pokrenuli američku revoluciju.

'Svi u Americi znaju da Obamin zakon o zdravstvu uništava ekonomiju. Čemu tolika žurba', upitao je Cruz sa govornice.

(MOJportal)

Pročitajte i.....

Written on 15/01/2013, 18:31 by admin
psovali-majku-i-oteli-zastavu-senad-hadzic-tvrdi-da-je-napadnut-kod-brckogBanovićanin Senad Hadžić, koji je prošle godine pješke iz Tuzle otišao na hadž u Meku, prešavši put duži od 5.000 kilometara, danas je napadnut oko 17 sati u selu Bukvik kod Brčkog, na teritoriji...
Written on 02/08/2014, 08:55 by emir
sve-spremno-za-slobodarske-dane-viteskog-grada-buzimaDanas su predstavnici Organizacionog odbora manifestacije „Slobodarski dani viteškog grada Bužima 2014" održali konferenciju za medije na kojoj je bilo riječi o organizaciji ove manifestacije. Abid...
Written on 27/12/2012, 11:59 by admin
nedostatak-vitamina-d-povecava-rizik-od-srcanog-udaraIstraživači u Danskoj su na osnovu istraživanja sprovedenog na preko 10 000 Danaca utvrdili da ljudi koji imaju manjak vitamina D imaju i veće šanse za srčani udar i ranu smrt. Studija je pokazala da...
left

Zabava

Linkovi