webPortal STIJENA

Američki senator držao govor 21 sat i 19 minuta

Američki senator, republikanac Ted Cruz držao je 21 sat i 19 minuta govor u američkom Senatu u pokušaju da spriječi usvajanje predloženog zakona o zdravstvu.

Cruz je počeo govor juče u poslijepodnevnim satima po lokalnom vremenu uz obećanje da će govoriti 'dok bude mogao da stoji'.

Cruz svojim obraćanjem nije uspio da obori rekord koji drži Strom Turmond, koji je 1957. godine govorio 24 sata i 18 minuta, a slijedi Alfonse Damato, koji je 1986. godine govorio 23 sata i 30 minuta.

Scena u američkom Senatu bila je neobična sinoć i jutros, pogotovo kada je Cruz u jednom trenutku napravio pauzu u kritikovanju Obame i počeo da čita priču za laku noć svojim malim kćerkama.

On je tokom govora uporedio svoju borbu sa liderima koji su se usprotivili nacistima, okončali hladni rat ili pokrenuli američku revoluciju.

'Svi u Americi znaju da Obamin zakon o zdravstvu uništava ekonomiju. Čemu tolika žurba', upitao je Cruz sa govornice.

(MOJportal)

Pročitajte i.....

Written on 16/01/2013, 18:04 by admin
slovenci-odredili-cijene-karata-za-mec-sa-bihNogometni savez Slovenije odredio je cijene ulaznica za meč protiv naše reprezentacije koji se igra 6. februara na stadionu Stožice u Ljubljani. Karte će biti u prodaji od 18. januara, a cijena jedne...
Written on 18/10/2013, 20:59 by emir
kesteni-jesenski-cuvari-zdravljaPečeni kesten sadrži više vitamina, a kuhani veću količinu mineralnih sastojaka Kestenima se pripisuju ljekovita svojstva, a zbog velike energetske vrijednosti posebno se preporučuju sportašima i...
Written on 10/01/2013, 18:38 by admin
asteroid-qsudnji-danq-je-20-puta-veci-od-ocekivanogAstronomi koji prate asteroid Apophis, poznatiji kao "Sudnji dan", koji bi se mogao sudariti sa Zemljom, otkrili su kako je 20 puta veći nego što su mislili. Prema prethodnom računanju mislilo se da je...
left

Zabava

Linkovi