webPortal STIJENA

Američki senator držao govor 21 sat i 19 minuta

Američki senator, republikanac Ted Cruz držao je 21 sat i 19 minuta govor u američkom Senatu u pokušaju da spriječi usvajanje predloženog zakona o zdravstvu.

Cruz je počeo govor juče u poslijepodnevnim satima po lokalnom vremenu uz obećanje da će govoriti 'dok bude mogao da stoji'.

Cruz svojim obraćanjem nije uspio da obori rekord koji drži Strom Turmond, koji je 1957. godine govorio 24 sata i 18 minuta, a slijedi Alfonse Damato, koji je 1986. godine govorio 23 sata i 30 minuta.

Scena u američkom Senatu bila je neobična sinoć i jutros, pogotovo kada je Cruz u jednom trenutku napravio pauzu u kritikovanju Obame i počeo da čita priču za laku noć svojim malim kćerkama.

On je tokom govora uporedio svoju borbu sa liderima koji su se usprotivili nacistima, okončali hladni rat ili pokrenuli američku revoluciju.

'Svi u Americi znaju da Obamin zakon o zdravstvu uništava ekonomiju. Čemu tolika žurba', upitao je Cruz sa govornice.

(MOJportal)

Pročitajte i.....

Written on 06/01/2013, 17:57 by admin
vrijeme-je-za-stednju-lose-navike-kojih-se-morate-rijesiti-zelite-li-imati-loveLoše navike često puno koštaju. Business Insider konzultirao se sa stručnjacima i napravio listu loših navika kojih biste ste se zaista trebali riješiti do 30. godine. 1. Bez obzira imate li manje od...
Written on 02/12/2012, 19:40 by admin
trebinje-izbusene-gume-na-25-automobilaU Trebinju su danas na dva parkinga izbušene gume na oko 25 automobila. Gume su oko 11.00 sati izbušene na vozilima koja su bila parkirana u Ulici Herceg Stjepana Kosače u naselju Bregovi i u Dositejovoj...
Written on 19/03/2013, 19:58 by admin
qmuslimansku-djecu-iz-bosne-pokrstavali-u-beograduqAmerička novinarka iznjela je stravične tvrdnje da je za vrijeme rata u Bosni petoro muslimanske djece odvedeno u Srbiju i pokršteno. Da su za vrijeme rata u Višegradu, tokom 1992. godine, bošnjačka...
left

Zabava

Linkovi