webPortal STIJENA

BMW kabriolet pretvoren u bazen, zaustavila policija u Njemačkoj!

Njemačka policija je u nedjelju zaustavila četiri muškarca koji su vozili BMW

kabriolet pretvoren u motorizovani bazen. Iako im se ne može osporiti kreativnost, najmanje jedan od njih bi se mogao suočiti sa optužbom za vožnju u pijanom stanju.

BMW kabriolet je izazvao sumnju saobraćajnog policajca u istočnonjemačkom gradu Eibenstock kada je iz njega pljusnula voda dok je hvatao krivinu. Kada je zaustavio auto, nije mogao da vjeruje, piše Der Spiegel.

Automobil je bio pretvoren u bazen na točkovima, sa drvenim obodom i jeftinom cvjetnom dekoracijom.

Osim vozača, u vozilu su bila još dva mladića u kupaćim kostimima a treći je sjedio na prtljažniku, brčkajući noge u „bazenu". Auto navodno ima jednu brzinu ali može da vozi do 25 kilometara na sat.

Kada su vidjeli policajca, mladići su se parkirali, iskočili iz auta i pobjegli, vjerovatno zato što su bili pijani.

Jedan 27-godišnjak, kojeg je policajac identifikovao kao vozača, kasnije se vratio po svoje stvari, ali je tvrdio da nije bio za volanom. Policajci su izdušili gume na autu i onesposobili ga za paljenje kako ga više niko ne bi vozio, prenio je njemački list.

Jedan od učesnika avanture je rekao za tabloid „Bild" da je „vožnja bila glupa ideja. To je bio prvi put da smo izašli na ulicu i samo smo željeli da se zabavimo."

Policija razmatra mogućnost podizanja tužbe za vožnju u pijanom stanju i bez osiguranja. Međutim, nametnulo se pitanje na koje ni policijski eksperti nemaju odgovor: Da li je dozvoljeno voziti bazen?

Magazin.ba

Pročitajte i.....

Written on 29/05/2013, 20:36 by emir
zlocincima-tzv-herceg-bosne-ukupno-111-godina-zatvora11:53 Bivši čelnici takozvane Herceg-Bosne terete se za zločine protiv čovječnosti i ratne zločine uključujući, između ostalog, ubistvo, silovanje, seksualno zlostavljanje, uništavanje imovine,...
Written on 03/01/2013, 08:16 by admin
skromna-njujorcanka-ostavila-gradu-20-miliona-dolaraJedna Njujorčanka, skromnog izgleda i ponašanja, iznenadila je sve jer je testamentom ostavila10 miliona dolara konzervatoriji u Central parku Njujorka i još istu sumu velikoj gradskoj biblioteci,...
Written on 12/01/2014, 14:48 by emir
veliki-broj-ljudi-ih-ignorise-ovo-su-rani-simptomi-koji-mozda-ukazuju-na-karcinomVelik broj ljudi zanemaruje rane znakove raka, potuži se na njih nestručnim osobama i odlazi liječniku tek kad je stvar smrtno ozbiljna. Prepoznajte prve znakove i zatražite pomoć na vrijeme. Rutinski...
left

Zabava

Linkovi