webPortal STIJENA

BMW kabriolet pretvoren u bazen, zaustavila policija u Njemačkoj!

Njemačka policija je u nedjelju zaustavila četiri muškarca koji su vozili BMW

kabriolet pretvoren u motorizovani bazen. Iako im se ne može osporiti kreativnost, najmanje jedan od njih bi se mogao suočiti sa optužbom za vožnju u pijanom stanju.

BMW kabriolet je izazvao sumnju saobraćajnog policajca u istočnonjemačkom gradu Eibenstock kada je iz njega pljusnula voda dok je hvatao krivinu. Kada je zaustavio auto, nije mogao da vjeruje, piše Der Spiegel.

Automobil je bio pretvoren u bazen na točkovima, sa drvenim obodom i jeftinom cvjetnom dekoracijom.

Osim vozača, u vozilu su bila još dva mladića u kupaćim kostimima a treći je sjedio na prtljažniku, brčkajući noge u „bazenu". Auto navodno ima jednu brzinu ali može da vozi do 25 kilometara na sat.

Kada su vidjeli policajca, mladići su se parkirali, iskočili iz auta i pobjegli, vjerovatno zato što su bili pijani.

Jedan 27-godišnjak, kojeg je policajac identifikovao kao vozača, kasnije se vratio po svoje stvari, ali je tvrdio da nije bio za volanom. Policajci su izdušili gume na autu i onesposobili ga za paljenje kako ga više niko ne bi vozio, prenio je njemački list.

Jedan od učesnika avanture je rekao za tabloid „Bild" da je „vožnja bila glupa ideja. To je bio prvi put da smo izašli na ulicu i samo smo željeli da se zabavimo."

Policija razmatra mogućnost podizanja tužbe za vožnju u pijanom stanju i bez osiguranja. Međutim, nametnulo se pitanje na koje ni policijski eksperti nemaju odgovor: Da li je dozvoljeno voziti bazen?

Magazin.ba

Pročitajte i.....

Written on 14/03/2013, 18:45 by admin
omadinska-banka-cazin-obavijest-o-redoslijedu-prezentacijaČlanovi upravnog odbora Omladinske Banke Općine Cazin su počeli sa prezentacijom vezanom za POZIV ZA PRIJEDLOGE PROJEKATA NEFORMALNIH GRUPA MLADIH U OPĆINI CAZIN. Prezentaciju će vršiti članovi odbora...
Written on 15/01/2013, 18:31 by admin
psovali-majku-i-oteli-zastavu-senad-hadzic-tvrdi-da-je-napadnut-kod-brckogBanovićanin Senad Hadžić, koji je prošle godine pješke iz Tuzle otišao na hadž u Meku, prešavši put duži od 5.000 kilometara, danas je napadnut oko 17 sati u selu Bukvik kod Brčkog, na teritoriji...
Written on 05/01/2013, 08:32 by admin
bolnica-u-kini-opremila-apartman-za-seksBolnica u kineskoj provinciji Hubei opremila je apartman za parove koji imaju problema sa začećem. Sa okruglim krevetom ogrnutim zavjesama i prigušenim osvjetljenjem, ovaj apartman podsjeća više na...
left

Zabava

Linkovi