webPortal STIJENA

Čupaju prednje zube kako bi se svidjeli ženama!

Krezubo je - lijepo! Barem ako pitate stanovnike Cape Towna. Svjesno se podvrgavaju čupanju prednjih zuba i tvrde - krezubi osmijeh put je do srca svake pametne žene.

Za radno vrijeme, tu je proteza, no čim krenu u akciju, spreme je u džep.

Osmijeh od milion dolara. Barem u Cape Townu je to tako. Ova blesava tradicija traje već stoljećima, a najčudnije je što ne jenjava, već začudo s vremenom postaje sve popularnija.

"Ribari su govorili da ne mogu komunicirati govorom pa su napravili rupu u zubima kako bi komunicirali zviždanjem", kazao je Mamello iz Cape Towna.

"Kad si mlad, ovako lakše doživiš romansu s lijepom djevom. Niko ne želi ženu ili muškarca sa zubima. Kad su zubi izvađeni, lakše izvodiš čin snubljenja", rekao je Henrik, koji također dolazi iz Cape Towna.

Cape Town je poznat kao jedan od najnasilnijih gradova na svijetu, a gangsteri su poraženima znali čupati prednje zube kao trofej. Ovako im barem niko ne može uzeti ponos.

"Kad sam s bakom grickao lješnjake, uvijek se žalila da bi voljela opet imati svoje zube. Zato nema šanse da ja izvadim svoje", tako govori dečko koji nikada neće postati cool. Njegov se prijatelj želi uspeti na društvenoj ljestvici te izjavljuje: "Kad sam bio u šestom razredu, htio sam si izvaditi zube, ali bio sam jako mlad i bojao sam se zubara. Zbog toga devet godina poslije i dalje u ustima imam zube. To ne želim".

Ima sreću što ovdje nije problem naći zubara koji će ti izvaditi zdrave zube. Samo ga treba dodatno podmazati.

Što jest jest, ovo je higijenskije jer koliko god izgledali smiješno, statistika govori da ovi krezubi ljudi imaju 33 posto manju šansu za dobivanje karijesa.

(rtl.hr)

Pročitajte i.....

Written on 15/06/2014, 19:25 by emir
historijski-podvig-rukometasi-bih-se-plasirali-na-svjetsko-prvenstvo-u-kataruRukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se na Svjetsko rukometno prvenstvo u Kataru naredne godine. Izabranici selektora Dragana Markovića remizirali su u drugoj utakmici baraža...
Written on 06/07/2013, 14:38 by emir
nevjerovatan-dogadaj-u-bugojnu-policajac-ostao-zatecen-kad-je-u-fordu-ugledao-17-romaNa posebnu ćud i način života, bez pravila, navikli smo kada su u pitanju pripadnici romske populacije u našoj zemlji. Ali događaj, čije smo protagoniste snimili u bugojanskoj ulici Šehitluci komotno...
Written on 29/03/2013, 22:01 by emir
nevidena-tragedija-u-tuzli-zbog-otkaza-ubio-gazdu-zapalio-mu-kucu-pa-pucao-sebi-u-ustaVlasnik firme "Euro-taxi" 42-godišnji Elvir Tirić iz Tuzle danas je ubijen u svojoj porodičnoj kući u naselju Bećarevac u Tuzli, kada je u njega pucao Nusret Jahić. Radnik firme "Euro-taxi" Nusret...
left

Zabava

Linkovi