webPortal STIJENA

Odriču se miliona zbog uklete kuće

Kuća u Portsmouthu u Velikoj Britaniji bila je na prodaju po cijeni od 375.000 funti no, nakon što je niko nije htio kupiti, na koncu je poklonjena.

Jedan od razloga koji je navodno odbijao kupce je to što je kuća ukleta. Naime, stara kuća ima dugu prošlost, a trenutni stanovnici su duhovi zbora opatica te brojne nevidljive ruke koje dodiruju one koji se usude prošetati hodnicima.

Hodnicima se navodno čuje i šapat djece pa se tako čini da postoji cijeli spektar zbog kojeg je život u kući neugodan. Prijašnji vlasnik David Scanla, izjavio je za The Telegraph da on nikada nije imao problema s duhovima, iako ih je često viđao.

Osim duhova, posjed privlači i 'čudne likove' koji dolaze provjeriti je li stvarno ukleta pa Scanla upozorava nove vlasnike da će trebati biti na oprezu, prenosi Hot.

Uz ovakvo oglašavanje, nije niti čudo da je kuća na kraju poklonjena udruzi koja će je pokušati učiniti turističkom atrakcijom.

(hot.net.hr)

Pročitajte i.....

Written on 23/01/2016, 22:16 by emir
holivudska-prica-miraja-grbica-na-seriju-lzn-sam-ponosan-ali-bilo-je-vrijeme-da-krenem-daljeJedan od najuspješnijih bh. glumaca Miraj Grbić, koji već nekoliko godina karijeru gradi u SAD-u, u Hollywoodu , u razgovoru za Klix.ba opisuje svoju "holivudsku priču", ostvarene ciljeve, planove za...
Written on 23/01/2013, 17:40 by admin
facebook-nije-dobar-za-psihicko-zdravljeSvi smo više-manje svjesni da je Facebook neoprostivo gubljenje vremena i samo još jedan od razloga koji nas tjeraju na sjedalački način života. Međutim, to nisu jedini nedostaci ove pomame. Naime,...
Written on 08/01/2013, 20:41 by admin
skandal-u-mup-u-srbije-kandidat-za-direktora-policije-uhicen-zbog-mita-od-100-euraVladimir Lakićević, načelnik borske policije, uhićen je kada su kod njega nađene obilježene novčanice koje je dobio od radnice poslastičarnice da je ne prijavi za neizdavanje fiskalnog računa Načelnik...
left

Zabava

Linkovi