webPortal STIJENA

Odriču se miliona zbog uklete kuće

Kuća u Portsmouthu u Velikoj Britaniji bila je na prodaju po cijeni od 375.000 funti no, nakon što je niko nije htio kupiti, na koncu je poklonjena.

Jedan od razloga koji je navodno odbijao kupce je to što je kuća ukleta. Naime, stara kuća ima dugu prošlost, a trenutni stanovnici su duhovi zbora opatica te brojne nevidljive ruke koje dodiruju one koji se usude prošetati hodnicima.

Hodnicima se navodno čuje i šapat djece pa se tako čini da postoji cijeli spektar zbog kojeg je život u kući neugodan. Prijašnji vlasnik David Scanla, izjavio je za The Telegraph da on nikada nije imao problema s duhovima, iako ih je često viđao.

Osim duhova, posjed privlači i 'čudne likove' koji dolaze provjeriti je li stvarno ukleta pa Scanla upozorava nove vlasnike da će trebati biti na oprezu, prenosi Hot.

Uz ovakvo oglašavanje, nije niti čudo da je kuća na kraju poklonjena udruzi koja će je pokušati učiniti turističkom atrakcijom.

(hot.net.hr)

Pročitajte i.....

Written on 25/02/2013, 10:05 by emir
kud-stijena-gostovalo-u-austriji-druzenje-sa-dijasporomKulturno-umjetničko društvo „Stijena" iz istoimene mjesne zajednice u općini Cazin nastupilo je sa svojim članovim u austrijskom gradu Spittalu, u kojem su se tamošnjim građanima predstavili sa...
Written on 29/12/2012, 20:58 by admin
poslala-sms-poruku-pogresnom-prijatelju-pa-mu-spasila-zivotŽena iz Lyona je nazvala policiju u panici da se jedan od njezinih prijatelja planira ubiti nakon čega su ga pronašli i spasili mu život Zahvaljujući SMS-poruci koja je zapravo bila namijenjena potpuno...
Written on 17/09/2013, 11:34 by emir
snijeg-prekrio-dijelove-slovenije-fotoPada snijeg u Sloveniji. Već ga je podosta napadalo na području Zelenice, Tromeja, Sv. Višarja. Dijelove susjedne Slovenije prekrio je bijeli prekrivač. Snijega je dosta napadalo na području Zelenice,...
left

Zabava

Linkovi