webPortal STIJENA

"Hamas" nije teroristička organizacija Socijalni eksperiment na najprestižnijem univerzitetu u SAD: “F*** Israel”, ove reakcije studenata niko nije očekivao

a zastavom Izraela i Islamske države Američki politički satiričar organiziravao je društveni eksperiment

na prestižnom sveučilištu. Mašući ISIL zastavom ostao je bez negativnih reakcija, ali kada je počeo da maše sa izraelskom zastavom naišao je na izuzetno loš prijem studenata.

Reditelj Ami Horowitz je došao na University of California, Berkeley, jedan od najprestižnijih univerziteta u SAD, da provjeri reakcije studenata na dva vrlo različita, ali aktuelna simbola. On je na kampusu krenuo da maše poznatom ISIL-ovom crno-bijelom zastavom - grbom tkz. Islamske države.

"ISIL grupu ne razumiju! Mi samo želimo vlastitu državu. Zašto nas Amerika bombardruje? Amerika i Zapadna imperijalisti su krivi, ne ISIL ", vikao je mladić u videu objavio je Fox News u srijedu.

"Nekoliko hiljada studenata je prošlo pored mene ali nisu govorili ništa negativno. U stvari, bilo je nekih pozitivnih odgovora. To me stvarno zaprepastilo", rekao je u intervjuu za RT. "Ni jedna osoba nije imala negativan stav prema ISIL zastavi. Potpuno sam ostao šokiran!" Nije bilo oštre osude ni kada se spominje ISIL-ovo smaknuća trojice američkih državljana.

Jedan prolaznik je kimnuo prema Horowitzu i dobacio: "Sretno."

"Tolerancija je oduvijek bila važna vrijednost Berkeley univerziteta"

ISIL zastava je samo prvi dio Horowitzevog eksperimenta. Nakon što je uvidjeo da nije dobio negativan ali niti kritički odgovor na zastavu Islamske države od studenata, vratio se s izraelskom zastavom, pokušavajući pokazati "toleranciju" Berkeley studenata.

Međutim, on je dobio manje nego topli prijem kao studenata, koji su počeli da mu se obračaju sa mržnjom prema izraelskoj zastavi.

"F *** Izrael", uzviknuo je jedan čovjek, "Ubijate djecu", rekao je drugi. On je uzvikivao kako je "Hamas teroristička organizacija", ali su studenti uzviknuli da to "nije istina, i da Hamas nije teroristička organizacija".

"Svi Izraelci su ubojice", dodala je žena.

"Ta zastava s kojom mašeš je zastava genocida koji se dešava nad ovom planetom. Ovom zastavom su zarobili cijelu planetu ", rekao je jedan od prolaznika.

U svom intervjuu RT, Horowitz je rekao da mu je jedan student rekao da je Izrael "najgora zemlja u Europi," zapravo ne znajući da de Izrael nalazi na Bliskom istoku. "Mnogo sam zabrinut za obrazovni system koji imamo ovdje u SAD-u ", dodao je.

Nakon ovoga eksperimenta, "jako sam zabrinut", rekao Horowitz na kraju razgovora.

Pročitajte i.....

Written on 13/01/2013, 16:14 by admin
prilika-za-posao-da-li-biste-bili-privatni-detektivPružila bi se prilika mnogim nezaposlenim pravnicima, kriminalistima, kriminolozima, socijalnim radnicima i diplomantima sigurnosnih studija da artikuliraju svoja znanja, "isprazne" biroe za...
Written on 23/02/2013, 18:23 by admin
neobicna-naucna-otkrica-s-kojima-ne-znamo-sta-bismoZnanstvenici gotovo svakodnevno dolaze do otkrića koja mjenjaju način na koji živimo. No ponekad, ali samo ponekad, oni dolaze to tako neobičnih ili neočekivanih otkrića, da doslovce ne znaju što bi s...
Written on 16/04/2015, 18:18 by emir
obiljezavanje-23-godisnjice-cete-stijenaPo vršenom popisu iz  1991. godine Stijena je imala skoro 8000 ( osam hiljada ) stanovnika koji su živjeli u preko 2000 ( dvije hiljade ) domaćinstava i stanova. U ovo vrijeme značajan broj...
left

Zabava

Linkovi