webPortal STIJENA

Sreća i bogatstvo usko povezani: Deset stvari koje su važnije od novca

Nedavno Gallupovo istraživanje, otkrilo je da se ‘blagostanje povećava s prihodom’. Drugim riječima, novac kupuje sreću. Međutim, otkriveno je i da su sreća i bogatstvo usko povezane u smislu da jedno povećava drugo.

Odnosno veće bogatstvo povećava sreću, a što je čovjek sretniji lakše zaradi bogatstvo, piše Inc.com.

Ako želite stvoriti oboje, bogatstvo i sreću, za sebe i one oko vas, imate dva pristupa, čekajte da postanete toliko bogati da budete srećni ili postanite više srećni sada i na taj način stvorite više bogatstva.

U današnjoj je ekonomiji ipak lakše započeti sa srećom, jer za razliku od bogatstva (za koji treba vremena da se akumulira), možete povećati količinu sreće u svom životu unutar nekoliko minuta, jednostavno tako što ćete više primjenjivati stvari koje vas usrećuju.

Evo deset stvari koje su važnije od novca i tako mogu povećati vašu sreću:

1. Život

Lako je zaboraviti da je jednostavna činjenica svjesnog postojanja – da smo živi – sama po sebi čudo.

2. Zdravlje

Umjesto da razmišljamo o bolesti kao nečem lošem što nam se može dogoditi, počnimo razmišljati o zdravlju kao nečem dobrom što nam se već događa.

3. Svrha

Nema ništa korisnije za dugoročnu sreću, od spoznaje da naše aktivnosti čine svijet boljim mjestom.

4. Prijateljstvo

Iako je jednostavno izgubiti kontakt s njima zbog obveza, gotovo svi imaju prijatelje. Uzmite nekoliko minuta danas kako biste se ponovno povezali s nekim izgubljenim, a dragim ljudima.

5. Porodica

Ako ste u dobrim odnosima sa svojom porodicom, doživljavate najdublji izvor sreće na planeti.

6. Samopouzdanje

Osjećaj sigurnosti u to da možete računati na sebe kako biste postigli ono što želite dobar je potencijal za sreću.

7. Zajednica

Ako imate podršku veće skupine ljudi, to vas čini više svjesnima da ste dio nečega većeg od sebe.

8. Zahvalnost

Umjesto da se fokusirate na ono što nemate ili što vam nije dostupno, budite zahvalni za divne stvari koje već imate u životu.

9. Smijeh

Nemoguće je smijati se i biti nesrećan u isto vrijeme. Redovne doze smijeha više su od lijeka, to je okus života.

10. Ljubav

To zaista ne treba posebno objašnjavati.

(24sata.info)

Pročitajte i.....

Written on 12/02/2013, 10:25 by admin
otkrivena-formula-za-savrsene-palacinkeNaučnici i matematičari sa Univerziteta u Wolverhamptonu tvrde da su razvili matematičku formulu za pripremanje savršenih palačinaka. U formuli 100 - [10L – 7F + C(k – C) + T(m – T)] / (S – E), L...
Written on 26/05/2013, 20:20 by emir
sporna-zastava-kosova-fudbaler-bayerna-na-proslavi-titule-lige-prvaka-razbjesnio-srbijuXherdan Shaqiri rođen je u Gnjilanu, ali je kao dijete sa roditeljima preselio u Švajcarsku, gdje je i počeo fudbalsku karijeru, a standardni je član reprezentacije Švajcarske Fudbaler Bayerna Xherdan...
Written on 30/12/2012, 16:10 by admin
bihac-udruzenje-nezaposlenih-i-socijalno-ugrozenih-pomaze-siromasneNedavno osnovano Udruženje nezaposlenih i socijalno ugroženih osoba USK završava svoj prvi projekt. Radi se o akciji prikupljanja i podjele prehrambenih paketa ovoj populaciji. Članovi udruženja...
left

Zabava

Linkovi