webPortal STIJENA

Tražio od poslodavaca platu, a oni mu odsjekli četiri prsta i izboli ga nožem

Jedan Poljak je zatražio od poslodavaca da mu isplate neisplaćenu platu,

a oni su ga odvukli u šumu, odsjekli mu četiri prsta, a potom ga i izboli nožem.

Dvojicu poslodavaca kod kojih je povređeni 23-godišnji mladić iz Katovica bio zaposlen na radovima u Grujcu na jugu Poljske, policija je optužila za pokušaj ubistva i nanošenje teških tjelesnih povreda.

Mladić se u utorak oko podneva pojavio iz šume polunag i bos i sav okrvavljen, a potom pao od iscrpljenosti.

Očevici su pozvali policiju i hitnu pomoć, a nakon višesatne operacije njegovo stanje je stabilizovano.

Vozačima koji su se zaustavili da mu pomognu i pozvali hitnu pomoć stalno je ponavljao - "hteli su da me ubiju" i najprije se mislilo da je u pitanju obračun mafija.

"Kada su ga našli bio je polunag. Na desnoj ruci su mu odsječena četiri prsta. Uz to imao je dvije rane na vratu. Motiv zvjerskog napada bio je novac", kazala je televiziji TVN24 Ana Šledzona iz lokalne policije u Radomu.

Mladić je u utorak tražio od dvojice šefova da mu konačno isplate zaostale plate, a kada su odbili, zaprijetio je da će ih tužiti sudu. Na to su ga odvukli u šumu, osakatili, izboli nožem i ostavili.

Jučer su uhapšeni, a danas optuženi za pokušaj ubistva i nanošenje teških tjelesnih povreda. U pitanju je, kako su saznali poljski mediji, suma od svega nekoliko stotina eura.

(MOJportal)

Pročitajte i.....

Written on 29/03/2013, 22:24 by emir
video-e-ovako-provala-ne-treba-izgledati--snimka-nespretne-i-neuspjesne-pljacke-postala-hit-na-youtubeuKad su policajci u kalifornijskom gradu Reddingu sredinom marta stigli na mjesto zločina zbog pokušaja pljačke malenog dućana, nemalo su se iznenadili pogledavši snimku s nadzorne kamere. Naime, na...
Written on 03/06/2014, 11:40 by emir
qmljacq-torta-od-cevapa-receptNakon što su naši facebook fanovi zatražili baš ovaj recept, donosimo vam način spravljanja "Torte od ćevapa". Potrebno je: - 1 kg ćevapa- 2 srednja krompira- 2 jajeta- 150 g mladog sira- 150 ml...
Written on 21/02/2013, 21:43 by emir
pomozimo-nedzaduza-transplantaciju-hitno-potrebno-jos-85-hiljada-euraZA TRANSPLANTACIJU  POTREBNO 160.000 EURA,NA NEDŽADOVOM RAČUNU TRENUTNO IMA 75.000 EURA Danas je na facebook grupi Pomoć za Nedžada Beširevića,njegova mama Senada Beširević objavila pismo koje vam...
left

Zabava

Linkovi