webPortal STIJENA

Umjesto draguljarnice probili zid fast fooda

Dvojica ne baš spretnih pljačkaša pokušala su iskopati tunel do draguljarnice ne bi li se dočepali dragog kamenja i zlata, ali njihov je plan pošao po zlu.

Dva australijska pljačkaša provalila su u WC koji se nalazi iza zgrade u kojoj su smještene draguljarnica i restoran brze hrane.

Daljnji cilj bila im je draguljarnica do koje su pokušali doći razbivši zid polugom, ali na njihovo veliko iznenađenje zid koji su probili nije ih doveo tamo gdje su planirali, piše DailyMail.

Čini se, kako su se preračunali pa su završili u restoranu brze hrane, ali ni to ih nije zaustavilo u pljačkaškom pohodu pa su iz blagajne restorana brzo zgrabili oko 1000 funti i pobjegli.

Ali, da stvar bude još bolja, prema dokumentima suda iz Southporta, provala u restoran bila je treći pokušaj ovih lopova da opljačkaju draguljarnicu iste večeri. Prvo su pokušali razbiti izlog draguljarnice, ali nisu uspjeli, zatim su pokušali ući kroz zadnja vrata, ali završili su u pet-shopu.

Treći put su se odlučili na provalu kroz zadnji zid, ali očito im matematika nije jača strana pa su pogrešno izmjerili mjesto na koje trebaju provaliti i završili u fast-food restoranu.

Nakon što su iz restorana uzeli 1000 funti dali su se u bijeg, ali nisu se uspjeli ni sakriti kako treba pa ih je ubrzo pronašla policija.

(MOJportal)

Pročitajte i.....

Written on 23/01/2013, 17:28 by admin
reis-kavazovic-svi-muslimani-ce-imati-isti-kalendarReisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZBiH) Husein ef. Kavazović izjavio je za agenciju Anadolija (AA) da će Turska i Bosna i Hercegovina učiniti zajedničke napore ka rješavanju...
Written on 10/01/2013, 11:31 by admin
porazavajuca-statistika-gotovo-50-posto-hrane-sirom-svijeta-zavrsi-u-smecuGotovo polovina hrane u svijetu, odnosno dvije milijarde tona, završi u smeću, utvrdilo je novo istraživanje u Velikoj Britaniji. Institut za mehaničko inženjerstvo objavio je kako su uzrok tome slabo...
Written on 29/03/2013, 10:09 by emir
the-roar-poznati-australijski-magazin-donosi-pricu-o-uspjehu-zmajevaPoznati australijski sportski magazin The Roar objavio je priču o usponu Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. "Dok je sva pažnja usmjerena na fudbalske velesile Francusku, Englesku i Španiju,...
left

Zabava

Linkovi