webPortal STIJENA

Umjesto draguljarnice probili zid fast fooda

Dvojica ne baš spretnih pljačkaša pokušala su iskopati tunel do draguljarnice ne bi li se dočepali dragog kamenja i zlata, ali njihov je plan pošao po zlu.

Dva australijska pljačkaša provalila su u WC koji se nalazi iza zgrade u kojoj su smještene draguljarnica i restoran brze hrane.

Daljnji cilj bila im je draguljarnica do koje su pokušali doći razbivši zid polugom, ali na njihovo veliko iznenađenje zid koji su probili nije ih doveo tamo gdje su planirali, piše DailyMail.

Čini se, kako su se preračunali pa su završili u restoranu brze hrane, ali ni to ih nije zaustavilo u pljačkaškom pohodu pa su iz blagajne restorana brzo zgrabili oko 1000 funti i pobjegli.

Ali, da stvar bude još bolja, prema dokumentima suda iz Southporta, provala u restoran bila je treći pokušaj ovih lopova da opljačkaju draguljarnicu iste večeri. Prvo su pokušali razbiti izlog draguljarnice, ali nisu uspjeli, zatim su pokušali ući kroz zadnja vrata, ali završili su u pet-shopu.

Treći put su se odlučili na provalu kroz zadnji zid, ali očito im matematika nije jača strana pa su pogrešno izmjerili mjesto na koje trebaju provaliti i završili u fast-food restoranu.

Nakon što su iz restorana uzeli 1000 funti dali su se u bijeg, ali nisu se uspjeli ni sakriti kako treba pa ih je ubrzo pronašla policija.

(MOJportal)

Pročitajte i.....

Written on 15/01/2015, 21:16 by emir
istrazujemo-gradani-apeliraju-trgovci-mudro-sute-cijene-goriva-sve-nize-namirnice-sve-skupljePad cijena goriva u našoj zemlji se ne zaustavlja. No, to se ne odražava na cijene osnovnih životnih namirnica, koje ostaju iste ili rastu, iako građani traže njihovo snižavanje. Trgovci za sada mudro...
Written on 25/01/2013, 15:11 by admin
kvesic-u-reprezentaciji-susic-nije-pozvao-misimovicaSafet Sušić, selektor bh. reprezentacije, objavio je spisak igrača na koje će računati u prijateljskoj utakmici sa Slovenijom. Kako je ranije najavljeno, Josip Kvesić, talentirani fudbaler sarajevskog...
Written on 05/08/2013, 05:45 by emir
vitez-iz-buzimaIzet Nanić, sin Rasime i Ibrahima, rođen je 4. oktobra 1965. godine u Bužimu. Bio je drugi od njihovih sedam sinova. Do 1992. godine radio je kao aktivno vojno lice u JNA. Početkom agresije na Bosnu i...
left

Zabava

Linkovi