webPortal STIJENA

ŽENA (33) IZ FIRME UKRALA 375.000 KM da bi momka vodila na skupa putovanja

Globalna menadžerica jedne tvrtke ukrala je 159.000 funti (oko 375.000 KM) kako bi svom momku kupila kamper i vodila ga na luksuzna putovanja, a sve da je ne bi ostavio.

Caroline Woolen (33) prevarila je svoje poslodavce u Danskoj uvjerivši ih da je dogovorila unosne ugovore s velikim kompanijama. Šefovi su joj odobrili raspolaganje novcem, misleći da će njime platiti radnike.

Ali, ona je upotrijebila ukradeni novac da svom momku kupi kamper, odvede ga na skijanje kao i skupe odmore, a sve kako bi ga zadržala.

Njen advokat kaže da je Caroline samo htjela biti voljena. Željela mu je udovoljiti, a čim se saznalao za prevaru, on ju je ostavio. Ona je sada slomljena žena.

Optužena je za krađu 387.000 funti, ali je priznala da je pronevjerila 159.000. Na sudu je priznala da je čak i svojoj porodici lagala o svojim uspjesima, govorila im je da ide na časove glume i na fakultet, iako ništa od toga nije istina.

Prošle godine u maju ova je prevara izašla na vidjelo, a Caroline je sve priznala i rekla da je željela impresionirati momka i porodicu.

-Ona dolazi iz ugledne, sretne porodice i imala je priliku za dobar život. Svi su je podržavali i voljeli, ali ona kao da je osjećala da to ne zaslužuje. Ima braću i sestre koji su uvijek činili najbolje, a ona je osjećala da nije dovoljno dobra i da ne može ispuniti njihova očekivanja. Kao rezultat toga, ona nema samopuzdanja i želi svima udovoljiti. Ironija je da su oni nju voljeli baš kakva jest, rekao je njen advokat.

Osuđena je na dvije godine zatvora, dvije godine suspenzije, naređeno joj je liječenje od alkoholizma, kao i 300 sati besplatnog rada.

-Ti si žrtva svoje osobnosti i želje da udovoljiš drugima, rekao je sudac Simone Jack.

doznajemo.com

Pročitajte i.....

Written on 14/01/2013, 18:03 by admin
australija-uhapseni-otac-i-sin-pod-sumnjom-za-podmetanje-pozaraPolicija u Sydneyu uhapsila je dvojicu muškarca, oca i sina koji se sumnjiče da su izazvali jedan od požara u Australiji, gdje se vatrogasci i dalje bore s vatrenom stihijom, koja je uništila još 28 kuća...
Written on 26/01/2013, 09:18 by admin
kakve-poljupce-vole-zene-a-kakve-muskarciRezultati novog istraživanja pokazali su da jačem polu najviše prijaju vlažni i pomalo divlji poljupci, dok dame uživaju u tome da se ljube dugo i nježno. Čini se da poljubac između muškarca i žene...
Written on 25/01/2013, 15:00 by admin
bakterije-uskoro-otporne-na-sve-antibiotikePorast broja infekcija otpornih na antibiotike može se usporediti s prijetnjom koju predstavlja globalno zatopljenje, ocijenila je glavna britanska zdravstvena službenica Sali Dejvis. Ona je pred...
left

Zabava

Linkovi