webPortal STIJENA

Ženi se nadule noge od ujeda komarca!

Sofija Luts, 42-godišnjakinja iz Kejptauna, patila je od limfadema zbog koga su joj se noge nadule, i svaka je težila 65 kg, ali bilo ju je sramota da ode kod lekara zato što je mislila da je njena težina rezultat prejedanja

Žena koja je bila prikovana za krevet pet godina zbog svojih ogromnih nogu ponovo je prohodala nakon što je zatražila pomoć.

Sofija Luts, 42-godišnjakinja iz Kejptauna u Južnoafričkoj Republici, patila je od limfadema zbog koga su joj se noge nadule, i svaka je težila 65 kg, ali bilo ju je sramota da ode kod lekara zato što je mislila da je njena težina rezultat prejedanja.

Njena težina je skočila sa 90 kg na skoro 320, otkako ju je ujeo komarac 2006. godine. Pretpostavlja se da joj je insekt preneo larvu koja je blokirala kanal za odvođenje tečnosti u limfnom sistemu, zbog čega su joj noge otekle.
Pomajka dvoje dece toliko je otežala da više nije mogla ni da ide u toalet bez pomoći. Postala je depresivna i okrenula se hrani za utehu, što je izazvalo još drastičnije povećanje telesne težine.
Kada se konačno obratila doktorima za pomoć, morala je da počne sa radikalnom dijetom, na kojoj je izgubila 25 kg za 25 dana, da bi mogla da bude operisana.

Prebačena je u Johanesburg, na dušeku u kombiju, kako bi se obavila operacija. Pod vođstvom doktora Dirka Lerua, višak tečnosti je izvučen iz njenih nogu, a nako toga je i višak kože uklonjen.
- Mislila sam da ću da umrem u krevetu. Bilo je užasno, deca su morala da mi pomažu da idem u toalet – rekla je Sofija.

Nakon operacije, njena telesna težina je pala na 130 kg.
- Ovo je čudo. Prvi put sam prohodala nakon pet godina. To je bio veoma emotivan trenutak.


(Telegraf.rs)

Pročitajte i.....

Written on 11/11/2016, 20:44 by emir
znate-li-koliko-su-borci-armije-bih-zaradivali-po-danu-na-ratistuU oslobodilačkom ratu '92 – '95, odbrani R BiH kao pripadnik Armije proveo 42 mjeseca! - Borac A RBiH je od 42 mjeseca direktno na ratištu proveo najmanje 21 mjesec. - 21 mjesec x 30 dana = 630 dana...
Written on 09/03/2013, 17:53 by admin
starici-slomljenog-kuka-hitna-pomoc-naplatila-90-km-za-prevozKad se nekome dogodi neka nezgoda, prvo što će učiniti jeste nazvati hitnu pomoć. Međutim, kad ta ista hitna dođe i u pozamašnom iznosu naplati prevoz do bolnice, čovjek se zapita zašto je...
Written on 16/07/2013, 22:27 by emir
5godisnjica-od-tragicne-smrti-stijenskih-mladica-kene-i-najdeNa današnji dan 17.07.2008 godine teška tragedija pogodila je našu Stijenu. Na  samom ulazu u Centar  dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su život izgubila dvojica stijenskih...
left

Zabava

Linkovi