webPortal STIJENA

OTROVNI PROIZVODI KOJE MNOGI OD NAS DRŽE U SVOM DOMU: Nemojte da jeftina kupovina ostavi ozbiljne posljedice…

Mnogi proizvodi koje koristite u svom domaćinstvu opasni su za zdravlje, posebno ako ih koristite često i dugotrajno.

Vrijeme je da napravite ozbiljne promjene

Svatko voli kada u kupovini prođe jeftino. No pripazite da ona krajnja cijena ipak ne bude preskupa. Govorimo, naravno, o zdravlju. Naime, mnogi jeftini proizvodi (da ne bude zabune, ima i skupih) toksični su i opasni za ljudsko zdravlje. Evo pregleda

Kokice iz mikrovalne

Iako su ukusne, ove kokice obiluju štetnim kemijskim supstancama koje se povezuju uz niz bolesti, uključujući i one najopasnije – karcinome. Kokice same po sebi nisu štetne, posebno ako pripremate one iz organskog uzgoja, i to na ulju koje podnosi visoku temperaturu. No ove za mikrovalnu zaista valja izbjegavati.

Antibakterijski sapuni

Triklosan, kemijski pesticid koji je sastavni dio antibakterijskih sapuna, povezuje se s oštećenjima štitnjače i hormona, kao i s raznim infekcijama. Umjesto antibakterijskih sapuna, birajte one obične koji će uz redovitu i pravilnu upotrebu sasvim dobro očistiti vaše ruke.

Kemijski otrovi

Možda na prvi pogled mislite kako ne koristite kemijske otrove u kućanstvu, ali razmislite još jednom. Kemijski otrovi su razni sprejevi protiv insekata, sredstava za čišćenje pećnice, kao i razni prašci protiv mrava ili žohara. Sve to je iznimno štetno i otrovno te radije birajte prirodne proizvode koji će isto obaviti zadatak. Možda će im dulje trebati i možda su skuplji, ali vas barem neće razboljeti.

Odjeća koja se ne gužva

Ideja o odjeći koju ne morate glačati jer se ne gužva zvuči zaista sjajno. No, takva je odjeća otrovna. Zašto? Sadržava formaldehid koji iznimno nepovoljno djeluje na zdravlje te izaziva razne bolesti, čak i one ozbiljne poput karcinoma. Izbjegavajte takvu odjeću. Radije se malo pomučite i uzmite peglu u ruke.

Osvježivači zraka

Neovisno je li riječ o onima u spreju ili onima koji se uključuju u struju, osvježivači zraka nisu nam prijatelji. Sadržavaju čitav niz kemikalija koje, zamislite ironije, zapravo zagađuju zrak. Te se kemikalije vežu uz karcinom, astmu, alergije i hormonalne poremećaje. Umjesto osvježivača zraka, radije otvorite prozore i pustite da uđe svjež zrak.

Posuđe za koje se ne lijepi hrana

Posuđe s dnom za koje se ne lijepi hrana danas je apsolutni hit jer ga je lako čistiti. No, jednako tako, to je posuđe ozbiljna opasnost za vaše zdravlje. Zašto? Sadržava kemikalije koje su iznimno kancerogene i ako takvo posuđe koristite dulje vrijeme, mogli biste se ozbiljno razboljeti.

(Doznajemo.com/Tportal)

Pročitajte i.....

Written on 24/02/2013, 08:41 by admin
napravljeno-odijelo-s-mocima-spidermanaOdijelo upozorava osobu koja ga nosi na prepreke ili druge ljude oko nje Ako ste oduvijek željeli znati što se ili tko nalazi oko vas, a da ste pritom zatvorenih očiju, više vam ne treba Jedi trening...
Written on 15/01/2013, 08:48 by admin
umiremo-bez-ostvarenih-pravaBosanci koji su sa stalnim i privremenim radnim dozvolama leđa ostavili na gradilištima Slovenije danas su postali nevidljivi i za slovensku, ali i za našu vladu. Stoga nije ni čudo da su se...
Written on 17/05/2014, 07:43 by emir
finale-zmbt-a-ogorcilo-javnost-dok-ljudi-ginu-u-poplavama-da-li-je-trebalo-pjevatiDanima se građani Bosne i Hercegovine bore s poplavama, svjetski mediji javljaju o katastrofi koja je pogodila BiH, iako i same pogođene, susjedne i druge države nude pomoć, jedan potez popularne TV...
left

Zabava

Linkovi