webPortal STIJENA

OTROVNI PROIZVODI KOJE MNOGI OD NAS DRŽE U SVOM DOMU: Nemojte da jeftina kupovina ostavi ozbiljne posljedice…

Mnogi proizvodi koje koristite u svom domaćinstvu opasni su za zdravlje, posebno ako ih koristite često i dugotrajno.

Vrijeme je da napravite ozbiljne promjene

Svatko voli kada u kupovini prođe jeftino. No pripazite da ona krajnja cijena ipak ne bude preskupa. Govorimo, naravno, o zdravlju. Naime, mnogi jeftini proizvodi (da ne bude zabune, ima i skupih) toksični su i opasni za ljudsko zdravlje. Evo pregleda

Kokice iz mikrovalne

Iako su ukusne, ove kokice obiluju štetnim kemijskim supstancama koje se povezuju uz niz bolesti, uključujući i one najopasnije – karcinome. Kokice same po sebi nisu štetne, posebno ako pripremate one iz organskog uzgoja, i to na ulju koje podnosi visoku temperaturu. No ove za mikrovalnu zaista valja izbjegavati.

Antibakterijski sapuni

Triklosan, kemijski pesticid koji je sastavni dio antibakterijskih sapuna, povezuje se s oštećenjima štitnjače i hormona, kao i s raznim infekcijama. Umjesto antibakterijskih sapuna, birajte one obične koji će uz redovitu i pravilnu upotrebu sasvim dobro očistiti vaše ruke.

Kemijski otrovi

Možda na prvi pogled mislite kako ne koristite kemijske otrove u kućanstvu, ali razmislite još jednom. Kemijski otrovi su razni sprejevi protiv insekata, sredstava za čišćenje pećnice, kao i razni prašci protiv mrava ili žohara. Sve to je iznimno štetno i otrovno te radije birajte prirodne proizvode koji će isto obaviti zadatak. Možda će im dulje trebati i možda su skuplji, ali vas barem neće razboljeti.

Odjeća koja se ne gužva

Ideja o odjeći koju ne morate glačati jer se ne gužva zvuči zaista sjajno. No, takva je odjeća otrovna. Zašto? Sadržava formaldehid koji iznimno nepovoljno djeluje na zdravlje te izaziva razne bolesti, čak i one ozbiljne poput karcinoma. Izbjegavajte takvu odjeću. Radije se malo pomučite i uzmite peglu u ruke.

Osvježivači zraka

Neovisno je li riječ o onima u spreju ili onima koji se uključuju u struju, osvježivači zraka nisu nam prijatelji. Sadržavaju čitav niz kemikalija koje, zamislite ironije, zapravo zagađuju zrak. Te se kemikalije vežu uz karcinom, astmu, alergije i hormonalne poremećaje. Umjesto osvježivača zraka, radije otvorite prozore i pustite da uđe svjež zrak.

Posuđe za koje se ne lijepi hrana

Posuđe s dnom za koje se ne lijepi hrana danas je apsolutni hit jer ga je lako čistiti. No, jednako tako, to je posuđe ozbiljna opasnost za vaše zdravlje. Zašto? Sadržava kemikalije koje su iznimno kancerogene i ako takvo posuđe koristite dulje vrijeme, mogli biste se ozbiljno razboljeti.

(Doznajemo.com/Tportal)

Pročitajte i.....

Written on 13/03/2015, 13:37 by emir
nakon-sto-su-izbacili-chelsea-seik-svakom-igracu-psg-a-dao-po-250-000-eura-saznajte-koliko-ce-dobiti-ako-produ-polufinalePredsjednik PSG-a i katarski šeik Nasser Al Khelaifi odlučio je bogato nagraditi svoje igrače za prolazak u četvrtfinale Lige prvaka. Bogati gazda pariškog kluba odlučio je svoje igrače izdašno...
Written on 16/01/2013, 21:32 by admin
smrtonosno-oruzje-ljubavnika-ugusila--velikim-grudimaDonna Lange legla je na partnera te ga ugušila grudima. On bio je sedam kg lakši te se nije mogao obraniti. Amerikanka Donna Lange iz washingtonskog Evereta bit će optužena za ubojstvo iz nehaja jer je...
Written on 05/01/2013, 14:27 by admin
izbijelite-zube-korom-od-bananeBijeli zubi san su svake žene, a kako bi dobili ili pak zadržali neodoljivi osmijeh trebalo bi izbjegavati kavu u cigarete, ali i redovito prati zube. No postoji još jedno prirodno, besplatno i...
left

Zabava

Linkovi