webPortal STIJENA

ZABORAVITE NA POPULARNE 'MAZALICE' Jednostavnim potezom riješite problem ispucalih usana

Sezona grijanja šteti koži, kosi, sluznici...

Kosa je naelektrizirana od suhog zraka zbog grijanja, oči suze, a zbog suhoće sluznice nosa česte su respiratorne infekcije. Jedan od problema s kojim se susreću gotovo svi jesu i suhe ispucale usnice za što je odgovorna i hladnoća kojoj je taj osjetljivi dio lica izložen.

Popularne 'mazalice' za usne u stikovima vrlo često sadrže derivate nafte i nisu najbolje rješenje za njegu i zaštitu usana tijekom hladnog doba godine.

EVO U ČEMU JE STVAR

Okušajte se u izradi domaćih pripravaka na bazi biljnih preparata, shea maslaca, pčelinjeg voska i eteričnih ulja s terapeutskim učincima.

Pokušajte svakodnevno njegovati usne, posebno prije izlaska iz kuće, a nekoliko puta tijekom dana obilno ih namažite balzamom koji ste napravili. Ne čupkajte i ne grickajte suhu kožicu, a izbjegavajte intervencije prstima kako ne bi izazvali infekciju.

1. Ranice od grickanja i čupanja kožice usana

Pripremite blagi piling od meda i šećera pa njime namažite usne i blago trljajte kako bi skinuli suhu kožu. Isperite pa obilno namažite shea maslacem.

2. Herpes, uporni virus koji vreba napuklu sluznicu

U slučaju dodatne infekcije rane potražite pomoć, no za početak češće perite ruke, izbjegavajte poljupce i ne dijelite pribor za jelo. Bol će ublažiti oblozi od kockice leda.

3. Žvale, neugodni 'suveniri' lošeg imuniteta

Žvale na ustima mogu biti vrlo neugodne, a uzrokuju ih stafilokoki i gljivice, nedostatak vitamina B2, anemija uzrokovana nedostatkom željeza te prljavo posuđe.

Agencija Vlm|Magazin.hr

Pročitajte i.....

Written on 29/04/2013, 20:25 by emir
najveca-drustvena-mreza-svaki-dan-gubi-na-milione-korisnika-u-svijetu-sve-manje-korisnika-facebookaTokom prošlog mjeseca Facebook je ostao bez šest miliona korisnika u Sjedinjenim Američkim državam (SAD), što je pad od četiri posto. U Velikoj Britaniji Facebook je tokom prošlog mjeseca izgubio oko...
Written on 28/01/2015, 16:37 by emir
novcanik-koji-se-45-puta-nasao-na-podu-svaki-put-je-pogledajte-sta-se-desava-kada-vam-ispadne-novcanik-u-dubaijuEksperimentatore društvenih situacija je zanimalo šta će se dogoditi ako ljudima u Dubaiju ispadne novčanik. Novčanik koji se 45 puta našao na podu svaki put je bio vraćen... Uvjerite se sami zašto je...
Written on 12/01/2013, 12:09 by admin
iskljuciti-program-javaKompjuterski stručnjaci zatražili su od korisnika računara da isključe program "Java" američke kompanije "Orakl" zbog nedostatka koji hakeri mogu zloupotrijebiti. Kompanija "Orakl" je potvrdila da...
left

Zabava

Linkovi